Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06 /11:15

Niujorke praūžė prašmatniausias metų mados renginys – iškilmingas „Met Gala“ pokylis

Pirmadienio vakarą madai neabejingos pramogų ir mados pasaulio žvaigždės rinkosi į Niujorką, kur vyko iškilmingas kasmetinis Kostiumų instituto pokylis, dar žinomas kaip „Met Gala“.
Reese Witherspoon, Cara Delevigne, Rihanna, Stella McCartney ir Kate Bosworth
Reese Witherspoon, Cara Delevigne, Rihanna, Stella McCartney ir Kate Bosworth / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Met Gala“ Mada

Šio pokylio, į kurį patenka tik rinktinė publika, metu renkamos lėšos paremti Metropoliteno menų muziejaus Kostiumų institutą. „Met Gala“ pokylis yra vienas iš didžiausių labdaros renginių Niujorke – bilieto kaina į šį renginį prasideda nuo 25 tūkst. JAV dolerių vienam žmogui. Praėjusiais metais per vieną vakarą muziejui paremti surinkta net 9 mln. JAV dolerių.

Nuo 1995-ųjų renginiui diriguoja amerikietiškojo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour, kuri ypač griežtai kontroliuoja pokylio svečių sąrašą. Praėjusiais metais vargais negalais į „Met Gala“ pavyko patekti realybės šou žvaigždei Kim Kardashian, kurios Anna Wintour iki tol itin nemėgo. Griežtosios redaktorės nuomonė apie televizijos žvaigždę pagerėjo po to, kai ji pradėjo susitikinėti su reperiu Kanye Westu, kuris yra geras Annos Wintour draugas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian ir Kanye Westas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian ir Kanye Westas

Kiekvienais metais pokylis turi tam tikrą temą, kuri dažniausiai sutampa su tuo pačiu metu Metropoliteno muziejuje atidaroma paroda. Šiais metais „Met Gala“ pagerbė britų mados kūrėją Charlesą Jamesą. 1978 metais miręs Charlesas Jamesas buvo dizaineris, kuris panaudodamas sudėtingas drapiravimo technikas kūrė įspūdingas, skulptūriškas suknias.

„Charlesas Jamesas: anapus mados“ yra pirmoji naujo, 40 mln. JAV dolerių kainavusio, Annos Wintour kostiumo centro paroda.

Kostiumų institutas iškilmingą pokylį kiekvienais metais rengia nuo 1971-ųjų.

Pokylyje triumfavo senojo stiliaus spindesys

Ant raudonojo kilimo pirmadienį karaliavo senojo stiliaus spindesys, ypač – juoda ir balta spalvos. Šiemet aprangos kodo reikalavimų paisančios moterys rinkosi žemę šluojančias suknias, o vyrų buvo paprašyta apsirengti frakus, keli net su cilindrais.

Pokylio šeimininkė „Vogue“ redaktorė Anna Wintour vilkėjo margą „Chanel“ aukštosios mados suknelę. Tarp pirmųjų į renginį atvykusių svečių buvo aktorė Sarah Jessica Parker, kuri puikiai perteikė Ch.Jameso stilių pasipuošusi prabangia „Oscar de la Renta“ suknia su juodu korsetu ir pūstu baltu sijonu, nugarinėje dalyje dekoruotu juodų „grotelių“ raštu. Sijono apačioje nugarinėje dalyje buvo dramatiškai išraitytas dizainerio vardas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker

Juodos ir baltos spalvų deriniu taip pat pribloškė aktorė Charlize Theron, kurios balta „Dior“ suknia buvo puošta juodomis vertikaliomis, persipinančiomis juostomis. Ją atlydėjo naujasis širdies draugas aktorius Seanas Pennas.

Kitos viešnios, pasirinkusios baltos ir juodos derinį, buvo aktorės Anna Kendrick, vilkėjusi „J.Mendel“ kūrinį, ir Hailee Steinfeld su rafinuota „Prabal Gurung“ suknia, kuri šiek tiek priminė klasika tapusią Ch.Jameso 1953 metų „Dobilo“ suknią.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charize Theron ir Seanas Pennas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron ir Seanas Pennas

Naująją mados padangių žvaigždę „Oskaro“ laureatę Lupitą Nyong'o, gerbėjai, regis, įvertino prieštaringai – ne visiems patiko įmantrus jos „Prada“ ansamblis. Aktorė vilkėjo trumpą rudą suknelę, o virš jos – karoliukais ir plunksnomis puoštą ryškiai žalią „tinklą“, buvo priderinusi galvos juostą ir delninukę. „Prada“ apdaras šiek tiek priminė „flapper“ stilių ir, galbūt, buvo tam tikra duoklė ankstyvajai Ch.Jameso kūrybai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lupita Nyong'o
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lupita Nyong'o

Supermodelis Karolina Kurkova spindėjo su „Marchesa“: sluoksniuota, pūsta, vidurnakčio mėlio suknia su gėlių rašto detalėmis. Ne tokį didelį entuziazmą sukėlė Katie Holmes su ryškiai geltona ir nuo pečių krintančia „Marchesa“. Vidurnakčio mėlį taip pat pasirinko Kim Kardashian, kurios „Lanvin“ suknia buvo su itin atviru skeltuku priekyje. Realybės šou žvaigždę atlydėjo jos mylimasis reperis Kanye Westas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Holmes
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Holmes

Aktorė ir dainininkė Idina Menzel priminė neseną, sėkmės sulaukusį savo darbą įgarsinant animacinį filmą „Ledo šalis“ – ji pasidabino šerkšną primenančia balta „Donna Karan Atelier“ suknia su šleifu. Baltai taip pat pasipuošė Rihanna, kuri vilkėjo prigludusią, pilvo nedengiančią „McCartney“ suknelę. Po jos raudonu kilimu žengė aktorė Kate Bosworth, pasipuošusi blyškiai rožine „McCartney“ suknele. Tą pačią spalvą pasirinko Taylor Swift, kurios „Oscar de la Renta“ suknia, kaip ir daugelis kitų tą vakarą, buvo su šleifu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rihanna
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rihanna

Žavioji aktorė Blake Lively pelnė daug pagyrų už įkūnytą senojo kino dvasią su rausva „Gucci“ suknele ir dramatišku šleifu. Į renginį ji atvyko kartu su vyru Ryanu Reynoldsu ir jiedu buvo pelnytai tituluoti viena stilingiausių vakaro porų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Blake Lively ir Ryanas Reynoldsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Blake Lively ir Ryanas Reynoldsas

Pokylyje buvo ir ryškių spalvų pliūpsnių: aktorė Emmy Rossum vilkėjo geltoną, spalvingais gėlių raštais puoštą „Carolina Herrera“, Allison Williams iš serialo „Merginos“ – oranžinę „Oscar de la Renta“, Emma Stone – pilvą atidengiantį violetinės viršutinės dalies ir raudono sijono ansamblį, kurį sukūrė Thakoonas, Reese Witherspoon – ryškiai rožinę „McCartney“ suknelę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Reese Witherspoon
AFP/„Scanpix“ nuotr./Reese Witherspoon

Kaip ir Lupitos Nyong'o atveju, mados kritikai nesutaria dėl Zoe Saldanos apdaro – drąsaus silueto „Michael Kors“ suknios. Tuo tarpu pats Michaelas Korsas negailėjo pagyrų Ch.Jameso kūriniams: „Jis kūrė sudėtingus drabužius, kurie atrodė paprastai, o ar ne tai mes visi norime daryti?“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zoe Saldana
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zoe Saldana

Tarp dizainerių, šia proga turėjusių daugiausia darbo, regis, buvo Ralphas Laurenas, kuris aprengė ne tik visą būrį renginyje dalyvavusių žvaigždžių, bet net ir kolegą dizainerį Calviną Kleiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius