Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo šešiolika konkurso „Injekcija“ finalininkų

Antradienio rytą Nacionalinėje dailės galerijoje kvepėjo netradiciniais pusryčiais – dizainerė Sandra Straukaitė ir „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė pakvietė susipažinti su naujais mados talentais – šešiolika konkurso „Injekcija“ finalininkų.
Netradiciniai pusryčiai su jaunaisiais dizaineriais
Netradiciniai pusryčiai su jaunaisiais dizaineriais / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Susitikimo su jaunaisiais dizaineriais metu pristatyta „Injekcijos“ programa ir naujieji talentai. Į konkurso finalą komisija atrinko šešiolika jaunųjų dizainerių, pateikusių darbus ir jais atsakiusių į klausimą, ar mada lygu religija. Iš viso paraiškas konkursui šiemet pateikė 74 dizaineriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos.

„Atrinkome šešiolika dalyvių, du iš jų – iš Rusijos ir Latvijos. „Injekcija“ visada turi temą. Daugumos menininkų įkvėpimo šaltinis yra religija, todėl jaunų žmonių paklausėme, kaip jie supranta mados ir religijos santykį. Pakvietėm juos paanalizuoti ir pažaisti su šiomis temomis“, – kalbėjo S.Straukaitė.

„Injekcija“ labai svarbi naujiems kūrėjams, aš stebiuosi jų ryžtu ir noru dalyvauti. „Injekcija“ – vienintelis kelias jaunimui patekti į „Mados infekciją“ – pridūrė ji.

Dalyvauti „Injekcijos“ finale atrinkti: Akvilė Jančauskaitė, Ana Romanova ir Dovilė Cibulskaitė, Egidijus Učkuronis, Gintarė Salemonaitė, Greta Vitkauskaitė, Jurgita Žaromskytė, Justina Snow, Karolina Fomičiova Fomi, Kristina Rutkauskaitė, Kristina Sviderskaitė, Liucija Domkutė, Monika Ženytė ir Fausta Povilonytė, Ugnė Martinaitytė, Vitalija Malyško, Artis Štamgūts (Latvija) ir Tatsiana Grakova (Rusija).

Visgi didžiąją dalį konkurso finalistų sunku pavadinti visiškais mados naujokais. „Absoliuti dauguma šiųmetinių finalistų talkina Lietuvos ir užsienio dizaineriams jų mados namuose, yra dirbę mados savaičių ir festivalių užkulisiuose, patys sukūrę ir pristatę mažiausiai po vieną kolekciją, taigi jau gerai žino, kas jų laukia gruodžio 10-ąją, kai Nacionalinėje dailės galerijoje vyks konkurso „Injekcija“ finalas“, – sakė konkurso programą ir naujus mados pasaulio talentus pristačiusi festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė S.Straukaitė.

Šiuolaikinės technologijos madoje

Šiemet finaliniame konkurso renginyje žiūrovai išvys daug itin kūrybiškai ir – svarbiausia – kokybiškai pritaikytų šiuolaikinių technologijų: tai ir 3D spausdintuvais sukurtos drabužių detalės, ir palyginti santūrius drabužius netikėtai praturtinantys QR kodai, ir iš stiklo pluošto audinio pagaminti aukštakulniai, ir netgi aksesuarai, kuriuos kuriant panaudota biologiškai užauginta oda, savo išvaizda ir struktūra panaši į gyvūninės kilmės.

Žiūrovų taip pat laukia speciali scenografija ir erdvės pokyčiai. „Kiekvienais metais stengiamės savo žiūrovus pamaloninti ne tik įdomia programa, bet ir prie renginio erdvės priderinta scenografija. Net jei renginio vieta lieka ta pati, stengiamės į erdvę pažvelgti naujai – ją ir renginio nuotaiką būtina kaskart transformuoti. Jau turėjome itin neįprastą erdvę ir podiumą „Kablyje“, turėjome podiumą su pjuvenomis. Jei skaičiuosime, šiemet „Injekcijos“ podiumas bus dar ilgesnis negu per paskutinę „Mados infekciją“ Šiuolaikinio meno centre. Taigi žiūrovai turės progą iš arti ir įdėmiai apžiūrėti kiekvieną modelį“, – intrigavo S. Straukaitė.

„Tie, kurie yra ištikimi mados gerbėjai, jau gruodžio 10 dieną galės ateiti čia ir pasigrožėti renginiu“, – kvietė R.Mikailionytė.

„Injekcijos“ finalas gruodžio 10 dieną įvyks Nacionalinėje dailės galerijoje. Jo metu visi šešiolika finalininkų varžysis dėl vieno tikslo – kvietimo savo kūrybą pristatyti festivalyje „Mados infekcija“ 2014-ųjų  pavasarį.

Atrasti garsūs mados vardai

„Injekcija“ – 2008 metais užgimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per šešerius gyvavimo metus jis yra sulaukęs beveik 230 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkęs daugiau kaip 50 finalistų ir atradęs dabar jau žinomus dizainerius – Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, Mildą Čergelytę, „Tribe“, kūrybinį susivienijimą „labàdienà“, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko, Dainių Bendiką ir Beną Staškauską bei daugelį kitų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius