Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernelyg liesi Milano mados savaitės modeliai vėl įžiebė diskusijas

Kokio lieknumo mergina nėra pernelyg plona? Ant Milano mados savaitės podiumo pasirodę „Gianfranco Ferre“ kolekcijos modeliai pakurstė kalbas, kad kai kurios manekenės labiau primena kaulų ir odos rinkinius, o ne moteris.
„Gianfranco Ferre“ modelis
„Gianfranco Ferre“ modelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį vykusio šou metu viena mergina vilkėjo itin išryškinta iškirpte. Tiesa, modeliui gerokai trūko krūtinės, o jos raktikaulis ir krūtinkaulis buvo ne itin gražiai atsikišę.

Tam, kad skatintų sveikiau atrodantį kūną, Milanas su trenksmu atsisakė per liesų modelių mados pristatymuose dar 2006-aisiais. Tada buvo nurodyta, kad podiumu galės žengti tik pakankamą – 18,5 kūno masės indeksą turinčios merginos. Kaip nurodė Radaronline.com, šįkart „Gianfranco Ferre“ demonstravusios manekenės privertė pasaulio žiniasklaidą suabejoti, ar vis dar taikomos tos pačios normos.

Dauguma Didžiosios Britanijos portalų atvirai piktinosi pernelyg liesomis merginomis, plokščiomis krūtinėmis ir styrančiais kaulais. Tamsiai padažyti paakiai, veidai be emocijų moteris pavertė vaikštančiomis pakabomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Gianfranco Ferre“ modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Gianfranco Ferre“ modelis

Vėl pasirodė kalbų, esą, nors jau ne sykį kalbėta, kad perlysę modeliai daro moralinį spaudimą jaunoms moterims ir merginoms lieknėti, dizaineriai to nepaiso. Teigiama, kad mados kūrėjai užsispyrę rinktis itin jaunas ir plonas merginas, nes šios neva geriau atskleidžia jų drabužius.

Kita vertus, „Prada“, „Versace“ ir „Armani“ jau sutarė, kad atsisakys „nulinio“ dydžio manekenių. Tai – didelis žingsnis į tai, jog podiumas taptų sveikesnių moterų karalyste.

Tiesa, patys Milano mados savaitės rengėjai neigė, kad pasirinkti modeliai buvo per liekni. „Galbūt viena mergina iš šimto“, – paklausus, kiek manekenių galėjo būti pernelyg liesos, sakė Italijos nacionalinių mados rūmų atstovas Mario Boselli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius