Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudenį ir žiemą dizaineriai siūlo tviskėti auksu, sidabru bei vilkėti pūkinėmis striukėmis

Penktadienį festivalio „Mados infekcija“ renginyje buvo pristatytos naujausios mados tendencijos – prekybos centre „Panorama“ 7 žinomos Lietuvos dizainerės ir jų duetai aprengė 14 manekenų. Dizainerės stengėsi, kad jų parinkti drabužiai atspindėtų naujausias tendencijas bei būtų jų kolekcijų atspindžiai.
Ieva Ševiakovaitė (kairėje) ir Jolanta Rimkutė
Ieva Ševiakovaitė (kairėje) ir Jolanta Rimkutė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dizainerė Lilija Larionova savo manekenus – vyrą ir moterį – aprengė vien vyriškais drabužiais, o dizainerių duetas Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė pateikė būsimos kolekcijos eskizą. Jų teigimu, nors visi buvo pratę matyti linksmas, ryškias drabužių kolekcijas, šįkart „Mados infekcijoje“ duetas nustebins visai kitokiu sprendimu.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renginio akimirka
Aprangą gali pagyvinti ryškūs akcentai

Taškeliai ir geometrija

Pakalbintos apie naujausias mados tendencijas, dizainerės teigė, kad šį rudenį ir žiemą, kaip ir būdavo įprasta šaltuoju metų laiku, vyrauja tamsesnės, prigesintos spalvos.

„Aktualesnės tamsesnės spalvos, tačiau ant madų podiumo galima išvysti ir baltą spalvą, todėl jos nereikėtų bijoti. Taip pat gali pagelbėti ir tamsą pagyvinti ryškesni akcentai – avalynė, įdomesnė rankinė“, – teigė Lilija Larionova.

Dizainerė Eglė Žiemytė į rudens ir žiemos paletę pridėjo dar keletą spalvų: šį sezoną madingos šalta, smaragdo žalumo, klasikinė raudona bei ryški dangaus mėlyna spalvos. E.Žiemytė taip pat ragina nebijoti rengtis auksu, sidabru tviskančių bei geometriniais raštais ir taškeliais margintų drabužių.

Populiarus trikotažas

„Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje dabar labai populiari tendencija – pūstos pūkinės striukės, pūsti švarkai. Tai labai geras pasirinkimas miesto žmogui. Labai populiarus trikotažas, nuo paprasto, iki pynių, didelių stilingų šalikų. Šaltuoju metų laiku aprangoje išskirčiau avikailį ir odą. Mūsų žiemos šaltos, todėl sijonai dažnai išmainomi į kelnes. Šį sezoną madingi ilgi sijonai, kurie man yra labai gražūs, ypač jei jie derinami su ilgesniais, vyriško tipo švarkais“, – apie drabužių siluetų tendencijas kalbėjo L.Larionova.

Pirmenybę paltams, o ne stiukėms teikiančioms moterims E.Žiemytė siūlo išeitį – trumpesnius, varpelio formos paltukus.

„Šiuo metu karaliauja šeštasis dešimtmetis: trumpesni, varpelio formos paltukai, midi dydžio rankinės, ilgos pirštinės, plačiabrylės skrybėlės. Madoje galima rasti ir šiek tiek septintojo dešimtmečio ženklų, tai – džinsinės palaidinės, plačios kliošinės kelnės, paltai iš skiautelių“, – teigė E.Žiemytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius