-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens vėjai spintoje

Vėstant orui, nenumaldomai į gatves veržiantis šaltai pilkumai net ir palikus spintoje vasarišką suknelę ar margaspalvius šortus moterims norisi atrodyti gundančiai, o vyrams neprarasti žavesio.
Šio rudens kolekcijos modelis
Šio rudens kolekcijos modelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ruduo Mada

Velvetas. Tai viena medžiagų, kurią galima dievinti arba nekęsti. Juodas trumpas velvetinis švarkelis gali būti pritrenkiantis. Šiam sezonui tuzinai dizainerių prašmatnumu dvelkiantį velvetą išnaudojo savo kūrybiniams sprendimams.

Kibirkštėlė. Prieš 25 metus vieno amerikietiško komikso herojaus šūkis buvo „žavesys, blizgesys, mada ir šlovė. Ką, gi šie dalykai ypač svarbūs šį sezoną. Žvyneliai, žibantys akmenys ir žėrintys audiniai ir vėl kviečia juos vilkėti. Žinoma, nuo galvos iki kojų tviskančios suknelės kasdien nesivilksite, bet puikiai galite pasipuošti blizgančiais žvyneliais margintais marškinėliais ar rengtis stikliukais bei netikrais brangakmeniais puoštais megztiniais.

Žalia. Nors daugumai moterų patinka „moteriškos“ spalvos – rožinė, raudona, o dauguma renkasi universalią juodą, dizaineriai įrodė, kaip lengva mėgautis žalia. Rinkitės, kokios pageidaujate – tamsi chaki, alyvuogių, laimo, miško žalumo, kamufliažinė, mėtų, smaragdo, jūros bangų... Būkite unikali ir madinga.

Dalis lietuvaičių veikiausiai nuliūs, nes itin trumpi sijonai ir kvapą gniaužiantys aukštakulniai – jau pasenęs reikalas. Vientisumas. Dar vieną sezoną madoje išsilaikė vadinamieji „jumpsuits“ (į vieną dalį sulieti marškiniai ar megztinis ir kelnės). Tiesa, šįsyk siūloma jų medžiaga gerokai moteriškesnė, laisvesnė. Dar vienas naujas pasiūlymas – šį vienos dalies drabužį puošti diržu. Tik prisiminkite, žemo ūgio moterims šis drabužis netinka.

Juoda nuo galvos iki kojų. Jei nemėgstate margumynų, gali džiaugtis ir jūs. Dizaineriai vis dar šlovina šaltojo sezono favoritę – juodą. Su daugybe išraiškingų formų, papuošalų, tekstūrų juodas drabužis niekuomet nebus nuobodus.

Nėriniai. Subtilūs pagražinimai šį sezoną pinami, mezgami, rišami neriami ir derinami prie įvairiausių apdarų. Nėrinių ir kitų grožybių spalvos nesuskaičiuojamos. Kai kurie kūrėjai propaguoja vien nertus ar rištus, megztus drabužius. Žinoma, vilkėti nertu megztuku gali būti vėsoka, bet nėriniai įdomus tuo, kad juos galima sluoksniuoti. O jų visas grožis tas, kad net paslėpus odą nuo šalčio, kai kurie jos lopinėliai lieka matomi. Vienas mados klyksmų – nėriniuotos pėdkelnės. Rinkitės skirtingus, banguojančius, sudėtingus ornamentus arba į podiumus grįžusius gyvūnų kailio raštus.

Kontrastų metas

Vyrai džiūgauja, mat į rudens kolekcijas sugrįžo iškirptės. 1940-uosius menančios palaidinės, pieštuko formos sijonas – griežta ir elegantiška, bet tuo pačiu seksualu. Nors aukštos mados pasaulyje kai kurie kūrėjai privengia kailių dėl gyvūnų globos draugijų pasisakymų, šiemet kailiai sugrįžta. Tikri ar ne, jie karaliauja ant švarkų, rankinių, batų ar papuošalų.

Neįtikėtina rudens staigmena ta, kad būti nuo galvos iki kojų margam taip pat madinga. Nereikia slėptis po supermadingu smėlio atspalvių paltu, jei tik patinka, griebkite raudoną, žalią ar geltoną. Sako, kad net rožiniais marškinėliais ir raudonomis odinėmis kelnėmis atrodysite pritrenkiančiai. Kaip ir su oranžine palaidinuke, mėlynu švarku, šachmatų lentos spalvomis margintomis pėdkelnėmis ar violetine suknele.

Taigi gal ir sunku patikėti, bet visų atspalvių ruda šį rudenį šiek tiek transformavosi į... auksinę. Metalo atspalviai, aukso raštai tiks tiek paįvairinti kasdienę aprangą, tiek apstulbinti visus vakarėlio metu.

Beje, dalis lietuvaičių veikiausiai nuliūs, nes itin trumpi sijonai ir kvapą gniaužiantys aukštakulniai – jau pasenęs reikalas. Šį rudenį dauguma mados kūrėjų siūlo itin ilgus ir tuo pačiu itin elegantiškus drabužius. Krentančios suknelės, kelnės, paltai, megztiniai. Tik mėgaukitės.

Kai kurie dizaineriai prisiminė ir jaukius skiautinius bei medžiagų „žanrų įvairovę“. Megztiniai, į kuriuos galima įsivynioti, painios struktūros sijonai, tik turėk drąsos eksperimentams. Juk svarbu, kad būtų šilta.

Vyrams ir už vyrus

Odės moteriškumui šįsyk kiek primirštos. Vyrų drabužių įkvėpti švarkai ir viršutiniai rūbai, skoningas minimalizmas yra tai, kas tinka ir ko reikia.

Stipriajai lyčiai šį sezoną siūloma rinktis pilką spalvą, kuri anaiptol nenuobodi. Kalbama, kad rinkdamasis šlapio asfalto, apniukusio dangaus ir kitus atspalvius pats atrodysite ryškiai. Kalbama, kad taip atrodys tikri džentelmenai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius