Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė Agnė Gilytė pristatė pavasario-vasaros tendencijas ir pažėrė praktiškų patarimų mamoms

Nuo pat ankstyvo penktadienio ryto vilnietės mamos rinkosi į kino centrą „Multikino“, kur artėjančios Motinos dienos proga joms buvo surengta grožio šventė „Už gražias mamas!“. Praėjusių metų paskutinėmis dienomis mama tapusi stiliaus namų „Kukla Beauty Box“ stilistė Agnė Gilytė šia nuostabia proga pažėrė naudingų grožio patarimų moterims, laikančioms keturis namų kampus ir kartais pamirštančioms pasirūpinti savimi.
Agnė Gilytė
Agnė Gilytė / Luko Balandžio nuotr.

Patarimai prieš einant į parduotuvę

„Pirmiausia, prieš einant į parduotuves, reikėtų pagalvoti, kas jau yra spintoje. Nes didžiausia bėda, kai moterys, norėdamos atsinaujinti, pavyzdžiui, po gimdymo, puola pirkti viską, kas yra madingiausia ir naujausia. O grįžusio namo ir pamato, kad nusipirko kažką, kas nedera su turimais drabužiais. Finale – drabužių daug kabo, o nėra kuo apsirengti. Aš siūlyčiau, einant į parduotuvę, apsižiūrėti, kokie rūbai yra spintoje“, – Žmonės.lt pasakojo stilistė.

Drabužį rinkitės pagal savo stilių, figūrą ir užsiėmimą

Antras dalykas, kurį Agnė išskyrė, – labai svarbu drabužį rinktis pagal savo stilių, figūrą bei užsiėmimą. Dažnai moteris bando nusipirkti kiek mažesnius rūbus, nes vis atrodo, kad tie keli centimetrai išnyks kaip ir tie keli papildomi kilogramai. „Man pačiai taip buvo, po gimdymo buvau putlesnė. Dabar grįžtu prie savo pradinių kūno formų, todėl nereikia savęs apgaudinėti ir tikėtis, kad per kelias savaites pasikeis kūnas. Geriausia, einant į parduotuves, yra vestis savo vyrą, draugę ar sesę, kurie gali patarti. Visada patariu pirkti laisvesnius drabužius, o stengtis taip įspausti pilvą, kad iš šonų išdribtų kumpiai. Tai – labai negražu“, – teigė A.Gilytė.

Aukštoji mada – nepritaikyta kasdieniam gyvenimui

Kitas dalykas, kad jaunos mamos, rengdamosi turi suprasti, kad jos – ne Victoria Beckham. Būti mama – tai sunkus darbas, tenka ne tik paskui vaiką lakstyti, bet ir spėti pagaminti valgyti, sutvarkyti namus, nubėgti pasidaryti manikiūro, susitikti mergaitiškam pokalbiui su draugėmis. Darbų ir pareigų sąrašas yra begalinis, todėl bėgioti su dvidešimties centimetrų pakulne – misija neįmanoma. „Aukštoji mada ar tie modeliai, kurie žygiuoja podiumu, yra labiau estetinė mada, todėl juos sunku perkelti į realų gyvenimą. Tą vis bandau įrodyti savo vedamose paskaitose. Reikia visada pagalvoti, kas tu esi ir ką darai, bei atitinkamai pagal tai rinktis savo drabužius“, – kalbėjo A.Gilytė. Moteris juokavo, kad avint batus-žudikus galima tik stovėti, o ne paskui vaikus bėgioti, todėl, norinčioms gražiai atrodyti, puikiai tiks ir graži suknelė bei balerinos bateliai.

Kita medalio pusė

Agnė teigė, kad yra ir kita medalio pusė, kai mamos apsileidžia ir pasiteisina, kad yra mamos ir nieko nespėja. „Jos pradeda nesikarpyti nagų, nesidažyti plaukų ir neišlenda iš sportinio kostiumo. Reikia rasti aukso viduriuką: nusipirkti džinsus, nudažyti plaukus galima paprašyti ir draugių, nereikia skubėti į salonus. Jei tik nori, viską gali pasidaryti. Seniau man vis sakydavo, kad nežinau, ką sakau, nes nesu mama, tačiau dabar viskas pasikeitė: esu mama ir galiu nuoširdžiai pasakyti, kad tai – įmanoma“, – kalbėjo stiliaus namų „Kukla Beauty Box“ stilistė.

Ateinančio sezono tendencijos

A.Gilytė pasidalijo ir pavasario–vasaros tendencijomis: „Ypač madingos iš šeštojo dešimtmečio atėjusios ryškios spalvos: citrininė, kiaušinio trynio, oranžinė ar panašiai. Labai lengva kokią nors ryškią detalę priderinti prie klasikinio ansamblio, pavyzdžiui, ryškus švarkas ar kokie sportiniai bateliai.“ Be to, norinčioms pasipuošti Agnė pataria nebijoti segėti odinių sijonų: jie gali būti siauri, trumpesni ar kliošiniai – tiks bet kokie. Taip pat nereikia pamiršti rokeriško stiliaus odinių švarkelių, kurie puikiai dera prie vasarinių suknelių bei suteikia jaunatviškumo. Nors odinis švarkelis – nepigi investicija, bet verta dėmesio, nes jis tarnaus ne vienerius metus. Stilistė taip pat išskyrė Lietuvoje ne itin populiarią, bet vertą dėmesio geometrinių figūrų tendenciją. Anot jos, tai būtų langeliais puoštos palaidinės, avalynė ar suknelės. Spalvos: gali būti ir tradicinė juoda bei balta, bet nevertėtų bijoti ir kitokių spalvų žaismo. Agnė taip pat išskyrė margus audinius, kurie šiais metais ypač „ant bangos“: gėlėti arba net su gyvūnėlių ar paukštukų raštais margintos medžiagos.

Apie šventę

Grožio šventės metu buvo taip pat dalijami patarimai mamytėms, kaip, kai nelieka laiko, per 5 minutes pasidaryti tobulą makiažą. Taip pat buvo pristatytos naujausios manikiūro idėjos ir tendencijos.

Po grožio paskaitų mamytės buvo pakviestos pačios pasilepinti ir pasigražinti. Nagus lakavo „Nailbar“ manikiūrininkės, makiažą darė „Deivių mokyklos“ vizažistės, šukavo „Figaro“ šukuosenų meistrės, rankų masažą atliko prancūziškos kosmetikos kompanijos „L‘Occitane“ atstovės. Po grožio procedūrų mamyčių ir jų vaikučių laukė animacinis filmas šeimai „Krudžiai“.

Luko Balandžio nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius