Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Spektaklio „OrlaNdO“ premjeroje pristatytos mados tendencijos (nuotraukos)

Šeštadienio vakarą menų fabrike „Loftas“ įvyko choreografo Gyčio Ivanausko menų spektaklio „OrlaNdO“ premjera. Spektaklis buvo pradėtas rodyti beveik valanda vėliau, nei planuota, kai nekantraujanti publika ėmė šurmuliuoti ir raginti plojimais greičiau pradėti vaidinimą.
Premjeros akimirka
Premjeros akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Spektaklis daugumą papirko jei ne vaidyba ir šokiu, tai įspūdingais kostiumais, kuriuos šiam reginiui parūpino būrys dizainerių: Daiva Urbonavičiūtė, Seržas Gandžumianas, Jolanta Rimkutė, Ieva Ševiakovaitė, Jolanta Talaikytė, Egidijus Sidaras, Kristina Kruopienytė, Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, Laura Dailidėnienė, Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė, Indrė Budreckytė, Egidijus Rainys, Vida Leonavičiūtė-Insodienė, Jūratė Rekevičiūtė ir Aušra Norkutė. 

Mados, muzikos ir teatro reginys buvo sukurtas pagal rašytojos Virginios Woolf to paties pavadinimo romaną. Spektaklyje pasakojama keturių šimtmečių istorija nuo karalienės Elžbietos I laikų iki dabarties apie naivią jaunuolio meilę, visuomeninio ir asmeninio gyvenimo karnavalą, virsmą moterimi ir gimdymą.

Įsimintiną muziką kūrė muzikanto Viktoro Diawaros paruošta bei naujų idėjų kamerinio orkestro „Niko“, vadovaujamo kompozitoriaus Gedimino Gelgoto, atliekama muzika. 

Šiame reginyje buvo pristatyta ne tik dramatiška pagrindinio herojaus Orlando istorija, bet ir naujausios būsimojo sezono madų tendencijos, diktuojamos pripažintų dizainerių. Kaip tinkamiausiai suderinti naujų kolekcijų pavyzdžius su vaidinimo istorija, rūpinosi spektaklio meno vadovė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Kolekcijų modelius demonstravo daugiau nei 50 spektaklyje dalyvavusių šokėjų, aktorių ir modelių.

Pasižiūrėti spektaklio bei savo kolegų kūrinių užsuko dizaineriai Aleksandras Pogrebnojus su žmona Salomėja, Ramunė Piekautaitė su mylimuoju verslininku Kęstučiu Verslovu. Premjeros nepraleido ir muzikantai Marijonas Mikutavičius, Gidonas Šapiro ir Jurgis Didžiulis, aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Premjeros akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premjeros akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius