Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13 paprastų gudrybių, kurios padės gyventi ilgoje ir laimingoje santuokoje

Niekam ne paslaptis, kad sėkminga santuoka iš dangaus nenukrenta. Galų gale, juk visi esame žmonės, o žmonės daro klaidų, turi prastų dienų, o kartais paprasčiausiai pamiršta išnešti šiukšles (ir vėl). Nepaisant to, yra porų, kurios sugeba išlaikyti laimingus, sveikus ir absoliučiai nuostabius tarpusavio santykius. Kaip jiems tai pavyksta?
Santykiai
Pora / „Shuterstock“ nuotr.

Štai 13 sėkminga santuoka besidžiaugiančių žmonių patarimų, kuriuos jie, remdamiesi savo patirtimi, išsakė socialiniame tinkle „Reddit“:

1. Būkite malonūs

„Su savo sutuoktiniu turėtumėte elgtis mažiausiai taip maloniai ir mandagiai, kaip elgiatės su nepažįstamu žmogumi, arba kaip elgėtės kai pradėjote draugauti“.

Būkite nuoširdūs ir išsakykite viską, kas jus erzina, nenutylėkite smulkmenų.

2. Mėgaukitės vienas kito kompanija

„Mes su žmona esame geriausi draugai, mums patinka vienas kito kompanija. Mes mėgstame linksmintis, užsiimti bendra veikla. Mes esame nuoširdūs ir atviri vienas kitam“.

3. Sakykite „myliu tave“ kaip įmanoma dažniau

„Dažnai sakykite „aš tave myliu“. Rimtai. Tiesiog pasakykite tai jam ar jai. Tai girdėdama jūsų antroji pusė bus tikra, kad jums tikrai rūpi. Pažiūrėkite į akis ir pasakykite: „Aš taip smarkiai tave myliu, man tu esi visas pasaulis, aš branginu viską, ką tu darai dėl manęs ir mūsų šeimos“.

„Shuterstock“ nuotr./Meilė
„Shuterstock“ nuotr./Meilė

4. Būkite nuoširdūs

„Būkite nuoširdūs ir išsakykite viską, kas jus erzina, nenutylėkite smulkmenų“.

5. Neleiskite aplinkiniams daryti įtaką jūsų santykiams

„Uošvių ir jūsų tėvų šeimos – ne jūsų, jų patarimus galite išklausyti, bet kaip elgtis spręskite tik su savo sutuoktiniu“.

6. Nedideliais gestais rodykite, kad mylite

„Turi būti daug mažyčių mielų smulkmenų. Veiksmais ar dovanėlėmis dažnai rodykite, kad jūs mylite savo sutuoktinį“.

„Shuterstock“ nuotr./Vakarienė restorane
„Shuterstock“ nuotr./Romantiška vakarienė

7. Pabūkite atskirai

„Skirkite laiko sau patiems. Aš tikiu, kad į naudą yra retkarčiais kelias valandas, savaitgalį ar net savaitę praleisti atskirai. Mano žmona kas keturis mėnesius vyksta į Europą, taigi aš gaunu progą žaisti kompiuterinius žaidimus kiek tik noriu, galiu valgyti vien koldūnus ir visu tuo mėgautis be sąžinės graužaties. Iki kokios ketvirtos dienos, kada pradedu jos ilgėtis ir laukiu, kada ji sugrįš. Taigi kai paimu ją iš oro uosto, mes abu esame labai laimingi matydami vienas kitą.“

Nepamirškite, kokie svarbūs yra maži dalykai, pavyzdžiui, apkabinimas ar komplimentas.

8. Būkite realistai

„Mes su žmona nuolatos pasakome, už ką mylime vienas kitą, bet tuo pačiu ir nepamirštame 80/20 taisyklės. Nė vienas žmogus pasaulyje negali suteikti tau 100 proc. to, ko tau reikia. Pripažindami tai mes leidžiame vienas kitam matyti realią mūsų santykių situaciją ir nepersistengiame romantizuodami savo jausmų.“

9. Branginkite vienas kitą

„Nepamirškite, kokie svarbūs yra maži dalykai, pavyzdžiui, apkabinimas ar komplimentas“.

Shutterstock nuotr./Meilė
Shutterstock nuotr./Meilė

10. Būkite savimi

„Labai svarbu suvokti žodžio „mes“ svarbą, bet nepamiršite, kad „tu“ ir „aš“ niekur nedingsta. Labai lengva pradėjus susitikinėti ar susituokus save ir savo antrąją pusę pradėti matyti kaip vieną asmenį, bet privalote prisiminti, kad abu esate atskiri individai. Todėl kad ir kokie panašūs būtumėte, vis tiek kai kuriais atvejais jūsų nuomonės ar skonis gali skirtis“.

Kad ir kokie panašūs būtumėte, vis tiek kai kuriais atvejais jūsų nuomonė ar skonis gali skirtis.

11. Susikurkite stiprų santykių pamatą

„Jūs privalote būti draugais. Jūsų vyras ar žmona turėtų būti tas žmogus, su kuriuo norėtumėte leisti laisvalaikį. Žinoma, yra ir seksualinis aspektas, tačiau to neužtenka, kad tikra draugystė niekur nedingtų. Kartu jūsų laukia ir sunkių akimirkų ir tam reikia turėti žmogų, į kurį būtų galima atsiremti.“

12. Abu partneriai yra vienodai svarbūs

„Nuoširdžiai išsakykite, kas jums patinka ir ko norite, tačiau taip pat išklausykite ir savo sutuoktinį, ko jis nori ar ko jam reikia“.

13. Nė viena santuoka nėra tobula

„Supraskite, kad nė vienas negali būti tobulas amžinai. Santuokoje bus ir nesutarimų, bus tokių momentų, kai jūsų partneris pasakys ar padarys tai, kas jus galbūt įskaudins. Tie, kurių santykiai geri, pasikalbės apie tai ir išsiaiškins viską. Tie, kurių santykiai blogi, nutylės ir išsilies tada, kai jau bus sunku ką nors pakeisti“.

Fotolia nuotr./Pora
Fotolia nuotr./Pora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius