Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar vyras privalo būti sekso galiūnas?

Sveika, Ramune. Susipažinau su nuostabia mergina. Jaučiu, kad ji yra labai seksuali ir patyrusi... O aš esu draugavęs tik su dviem merginomis ir seksas būdavo retas, nes nebuvo tam galimybių – aš gyvenu bendrabutyje. Ši mergina nuomojasi butą ir progų pasimylėti yra begalė, bet aš vengiu ir vis išsisukinėju nuo intymumo, nes bijau pasirodyti nepatyręs, o jei nepavyks jos patenkinti. Kaip man peržengti tą barjerą? Ji mane labai jaudina, traukia, bet aš patiriu siaubingą stresą... Rimas.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Sveikas, Rimai, tavo baimė tokia didelė todėl, kad tu seksualinius santykius pavertei kažkokiu lemiamu egzaminu, nuo kurio tarsi priklauso jūsų ryšio ateitis. Tuomet mergina tampa griežta vertintoja, o tu turi labai gerai pasirodyti. Taip iš tiesų galima prieiti iki visiškos panikos ir „užsiprogramuoti“ nesėkmei. Pirmiausiai nustok sau kelti bet kokius reikalavimus. Svarbiausia, kad tarp jūsų yra jausmas ir trauka, o jų negali atstoti joks patyrimas ir profesionaliausi įgūdžiai ar technikos.

Pirmas jūsų kartas nebūtinai turi būti kažkoks ypatingas ir tobulas, tau nereikia demonstruoti kažkokių aukštumų ar įrodinėti, koks tu patyręs. Per pirmuosius suartėjimus paprastai abu partneriai būna įsitempę, nerimauja, tad intymūs santykiai gali nebūti tokie įspūdingi ir geri kaip vėlesni, kai partneriai susiderina, sužino apie vienas kito susijaudinimą. Daug svarbesni yra prisilietimai, apsikabinimai, bučiniai, glamonės, vienas kito pajautimas, atsidavimas kiekvienai buvimo kartu  akimirkai.

Orgazmas – ne visada svarbiausias tikslas

Tiek merginai, tiek tau taibus visiškai nauja patirtis, net jei ji turėjo daugiau vaikinų. Jūs dar vienas kito nepažįstate šioje srityje, tad jums nereikia niekur skubėti: stebėk jos reakcijas, mėgaukis prisilietimais, jos kūno artumu. Nekelk sau tokio tikslo, kad tu būtinai turi patenkinti merginą ir ji privalo patirti orgazmą. Tu taip pat neprivalai būti sekso galiūnas, tad nespausk savęs ką nors pasiekti ar atlikti. Jūs dar turėsite daug laiko susiderinimui, išsiaiškinimui, kas vienam ir kitam patinka.

Kur kas svarbiau, kad tu parodytum merginai dėmesį po jūsų pirmojo suartėjimo – pasakyk jai ką nors malonaus, paskambink kitą dieną, padėkok už praleistą vakarą ar naktį kartu. Gali padovanoti jai gėlių. Jei yra geismas, vadinamoji „chemija“, viskas klostysis savaime, palik viską savieigai, pasitikėk savo kūnu, natūraliais jo impulsais. Nepamiršk, kad ne nuo tavęs vieno priklauso, kaip jums seksis. Na, o tavo merginos patirtis, laisvumas  gali tik padėti. Neprisiimk vyrams primetamo vaidmens vadovauti visam procesui. Malonių tau akimirkų su savo išrinktąja!

Norite paklausti Ramunės? Rašykite: santykiai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius