Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Ei, mažule“: trikdantis vaizdo įrašas, ką reiškia būti moterimi Niujorko gatvėse

Niujorkietė Shoshana Roberts 10 valandų praleido vaikščiodama miesto gatvėmis. Ji vilkėjo juodus džinsus ir juodus marškinėlius, avėjo sportbačius. Ėjo tylėdama, neprovokavo jokio dėmesio, tačiau ir nenorėdama jo susilaukė. Priešais ją su paslėpta kamera ėjęs režisierius užfiksavo, kokias priekabes tenka kasdien patirti moterims.
Priekabiavimas Niujorke
Priekabiavimas Niujorke / Kadras iš filmuotos medžiagos

Režisierius Robas Blissas iš „Hollaback“, ėjęs priešais su kuprinėje paslėpta kamera, teigė, kad tokiam eksperimentui jį paskatino jo draugės pasakojimai apie nuolatines priekabes. Aktorė Sh.Roberts pasisiūlė dalyvauti vaizdo klipo kūrime, kad atkreiptų dėmesį į priekabiavimo prie moterų problemą.

Per 10 valandų Niujorko gatvėse moteris daugiau nei 100 kartų sulaukė vien žodinių priekabių. Dar daugiau buvo pašvilpimų, akies mirktelėjimų ir kito neprašyto ir nepageidaujamo dėmesio. Vienas vyras net penkias minutes tylomis ėjo šalia jos.

Komentarai moteriai varijavo nuo šūktelėjimų, kad ji yra graži ir seksuali, iki pasipiktinimų, kad ji į juos nereaguoja ir yra nedėkinga. 

„Prie manęs priekabiauja, kai aš šypsausi, ir prie manęs priekabiauja, kai nesišypsau. Prie manęs priekabiauja baltaodžiai, juodaodžiai, lotynų amerikiečiai. Nebūna nė dienos, kai to nebūtų“, – sakė Sh.Roberts.

Anot „Hollaback“, nuo 70 iki 99 proc. moterų savo gyvenime patiria priekabes eidamos gatve.

VIDEO: Ką reiškia būti moterimi Niujorko gatvėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius