Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erotiniai sapnai: ką jie reiškia ir kodėl juos sapnuojate?

Netikėtas ar netgi nepažįstamas partneris, retkarčiais pasirodantis jūsų naktinių fantazijų guolyje, ne visuomet reiškia tai, ką tikriausiai manote.
Intymūs sapnai
Intymūs sapnai / 123rf.com nuotr.

Jeigu sapne praleidžiate naktį ne su savo partneriu, o su žaviu nepažįstamuoju ar netgi su savo viršininku, tai dar tikrai nereiškia, kad esate linkusi į neištikimybę, rašo portalas ivillage.com.

Žmogus, kuris pasirodo jūsų sapnuose, anot santuokų ekspertės Sharon Gilchrest O'Neill, dažniausiai atkreipia dėmesį į tai, kas vyksta jūsų pasąmonės gelmėje.

„Jei atkreiptumėte dėmesį į savo sapnus, iš jų galėtumėte gan nemažai pasimokyti apie savo pasąmonę. Galbūt jūsų gyvenime kažko trūksta, o gal tiesiog turite problemų su savo mylimuoju ar sutuoktiniu, apie kurias stengiatės pernelyg negalvoti“, – tikina santuokų ekspertė.

Sh.G.O'neill ir keletas sapnų ir psichologijos ekspertų tinklalapiui ivillage.com atskleidė dažniausiai pasitaikančius erotinius sapnus ir galimas jų reikšmes.

Seksas su viršininku: ar toks sapnas tikrai reiškia, kad norite su juo permiegoti?

Vien tai, kad sapnuojate erotinius sapnus apie savo viršininką, anot sapnų ekspertės Lauri Quinn Loewenberg, dar tikrai nereiškia, kad tikrai norėtumėte su juo praleisti intymią naktį. „Seksas su viršininku sapne dažniausiai suponuoja pasąmoningą moters norą būti atkaklesne ir turėti didesnį autoritetą savo gyvenime“, – tikina L.Q.Lowenberg.

Moterys gan dažnai sapnuoja ir seksą su realybėje visiškai nepatraukliu ar netgi atstumiančiu kolega, tačiau tai tikrai nereiškia, kad pasąmonėje norite su juo permiegoti. Sapnų ekspertės tikinimu, toks sapnas gali reikšti pavydą – galbūt labai žavitės tam tikromis kolegos būdo savybėmis ir pati norėtumėte jomis pasižymėti.

Seksas su buvusiuoju: ar tai reiškia, kad norėtumėte susigrąžinti santykius?

Jei sapnuojate, kad permiegojote su savo buvusiu vaikinu, gali būti, kad jūsų smegenys tiesiog taip sprendžia po išsiskyrimo kilusias emocijas jūsų pasąmonėje. Tai ypač galioja toms moterims, kurios su savo partneriu išsiskyrė ne savo noru, t.y. buvo paliktos savo mylimojo.

Įvairių erotinių fantazijų, anot sapnų ekspertės, nevertėtų suprasti tiesiogiai, dažniausiai asmuo, į kurį sapno metu būna nukreipta jūsų seksualinė aistra, tiesiog simbolizuoja tam tikrus jūsų gyvenimo įvykius.

Dar viena gan dažnai pasitaikanti tokio sapno reikšmė – problemos dabartiniuose santykiuose. „Jei turite vaikiną ar sutuoktinį ir sapnuojate erotinį sapną apie savo buvusįjį, tai reiškia, kad dabartinius jūsų santykius galimai užvaldė rutina. Buvusio vaikino pasirodymas jūsų naktinėse fantazijose gali suponuoti pasąmoninį norą į savo santykius susigrąžinti aistrą.“

Seksas su nepažįstamuoju: ar dėl to esate pasileidusi?

Prieš eidama pas psichologą, turėtumėte žinoti, kad nepažįstamas vaikinas, su kuriuo sapne permiegojote, yra ne kas kita kaip jūsų pasąmonės išraiška. Kitaip tariant, tai jūs pati. Galbūt neseniai atlikote kažką, kas reikalavo didelės stiprybės, drąsos ar narsumo? Tuomet sapnuojamas nepažįstamasis, anot sapnų ekspertės, reiškia, kad didžiuojatės savo pasiekimais.

Seksas su savo draugės vyru ar vaikinu: ar tikrai taip galėtumėte pasielgti?

Po tokio sapno pabudusi ryte tikriausiai sau prisiekinėjate, kad niekada niekada gyvenime iš tikrųjų to nepadarysite, tad kodėl gi tai sapnuojate? Galbūt dėl to, kad draugės vaikinas pasižymi tam tikromis savybėmis, kurias norėtumėte matyti savo turimo ar būsimo vaikino charakteryje. Tai reiškia, kad dabartiniai santykiai jūsų netenkina ir apie savo sapną galbūt reikėtų pasikalbėti su savo vaikinu. Toks pokalbis padės jums geriau pažinti vienas kitą.

Seksas su moterimi: ar tai reiškia, kad jums patinka ne tik vyrai?

L.Q.Lowenberg manymu, atsakymas į šį klausimą gan paprastas – sapnas su tos pačios lyties atstove tikrai nereiškia, kad vos per vieną naktį pakeitėte orientaciją, tokios naktinės fantazijos dažniausiai tiesiog parodo, kaip didžiuojatės savo kūnu. Sapnai, kuriuose mylitės su tos pačios lyties atstove, ypač dažnai pasitaiko tarp nėščių moterų.

Įvairių erotinių fantazijų, anot sapnų ekspertės, nevertėtų suprasti tiesiogiai, dažniausiai asmuo, į kurį sapno metu būna nukreipta jūsų seksualinė aistra, tiesiog simbolizuoja tam tikrus jūsų gyvenimo įvykius, o ne slaptą meilę savo viršininkui, geriausios draugės vyrui ar tos pačios lyties atstovei.

„Sapnuose gali atsiskleisti net ir labiausiai užslėpti žmogaus pasąmonės lygmenys. Naktinės fantazijos dažniausiai parodo, ko jums trūksta iš gyvenimo, o seksas sapnuose atskleidžia jūsų norą tą trūkumą kažkuo užpildyti“, – pasakojo sapnų ir psichologijos ekspertė Lauri Quinn Loewenberg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius