Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip būti seksualesniam

Kaip žinia, teisinga mityba padeda gerinti intymių santykių kokybę. Kitaip sakant, jei jūs nepatenkinti savo intymiuoju gyvenimu ir tai nesusiję su stresu, depresija ar apskritai prasta sveikata, pamėginkite keisti mitybos įpročius – daugiau valgyti seksualumą skatinančių produktų.
Vyras ir moteris
Vyras ir moteris / Photos.com

Sekso hormonai kelia nuotaiką ir geismą

Pirmiausia reikia pasirūpinti, kad organizme netrūktų cinko, priešingu atveju, gerokai sumažėja libido tiek vyrams, tiek moterims. Todėl įtraukite į racioną jūros gėrybių, stambių grūdų duoną, rudaspalvius ryžius, žalumynus, neriebią mėsą: veršieną, paukštieną, jautieną. Taip pat minkštus, macorelli rūšių sūrius. Nepamirškite, kad organizmas kiekvieną dieną turėtų pakankamai gauti B grupės vitaminų, ypač B6 ir B 12, kuriuose gausu „sekso” hormonų, keliantys žmogaus psichologines ir seksualines emocijas.

Nebadaukite ir nealinkite kūno sporto salėse

Cholesterinas – vienas pagrindinių testosterono ir estrogenų hormonų palaikytojas organizme, todėl, kai cholesterolio kiekis mažėja kraujyje, seksualinis potraukis „eina paskui jį”, ypač vyrams. Jei jums tai žinoma, o vis dėlto neseniai pradėjote laikytis griežtos dietos, bent šiek tiek pakoreguokite ją. Tas pats ir moterims. Jei jos marina save badu ir dar vos ne kasdien lieja prakaitą sporto salėse, gal ir taps lieknesnė, bet tikrai ne seksualesnė. Todėl pirmiausia reikėtų pasikonsultuoti su sporto dietologu, kuris patars, kaip teisingai ir palaipsniui šiek tiek padidinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tik nepersistenkite, nes pernelyg didelis cholesterolio kiekis gali prišaukti jums kitų ligų.

Sėkmės pagrindas – saikingumas

Nuolatinis persivalgymas „gamina” nuovargio hormonus ir seksas po sočios vakarienės, atrodys, kaip plaukimas prieš srovę. Iš kitos pusės, jei jūs nežmoniškai alkanas, tai greičiausiai mylėdamasis svajosite apie valgį, o ne savo partnerį arba greitai „smigsite” nuo pernelyg mažo kiekio gliukozės kraujyje. Visas reikalas tas, kad jums reikėtų suvalgyti tik tiek, kad užvestumėte savo varikliuką ir jis neužgestų. Tas pasakymas tinka ir vartojant vyną prieš meilės naktį. Vertėtų įsidėmėti, kad ir viena išgerta vyno taurė gali padaryti jus „truly, madly, deeply” seksualiu, o padauginęs jo, galite tapti toli gražu ne geidžiamiausiu partneriu.

Vakarienė – dviese

Jei vakare nusimato aistringas susitikimas, prieš tai kiek užkąskite liesos mėsos: jautienos, paukštienos, žuvies ar mazorelli sūrio, kuris itin tinka prie raudono vyno, ir laukite mylimosios. (Gink, Dieve, tik nepradėkite kimšti jai atėjus). Minėti produktai organizme perdirbami į endorfinus – suteikiantys palaimės jausmą, kitaip dar vadinami „laimės hormonais”. Produktai, kuriuose gausu krakmolo, pašalina „miego” hormonus, nes tada deguonis aktyviai įsisavina maistą. Pavyzdžiui, tai gali būti makaronai, rupi duona, ryžių, kelių grūdų košės ir kt. Pagaliau, nesvarbu iš kokių maisto produktų bus paruošta vakarienė, bet nepulkite į lovą iš karto pavalgę. Geriausia – po dviejų valandų.

Jei jūs galvojate apie vakarienę dviese, tada paruoškite žuvį ar vištos krūtinėlės ir apkepkite grilyje ar orkaitėje. Į stalą patiekite su daugybe įvairių žalumynų, daržovėmis ir prieskoniais. Nepamirškite, kad patiekalai turi pasižymėti ne tik stimuliuojančiomis visą organizmą savybėmis, bet ir skaniai, estetiškai atrodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius