Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek sekso partnerių turėti yra moralu?

Šiuolaikinės moralės principai jau kiek atitolo nuo įprastų dorovės normų, todėl dabar ištekėti būnant nekalta mergele – labai retas reiškinys. Dažnai pirmiau būna seksas, o jau paskui santuoka ir laimingas šeiminis gyvenimas.
Kūnas
Kūnas / 123RF nuotr.
Temos: 1 Seksas

Nusivylimas ateina vis greičiau

Žinoma, tai nėra blogai, tačiau ne vienas pamiršta ribas, kurių nereikėtų peržengti. Nuolatinis partnerių keitimas ir noras tokiu būdu tarp daugybės kitų svetimų kūnų atrasti savo antrą pusę įtraukia kaip azartinis žaidimas. Tačiau kiekvieną sykį nusivylimas ateina vis greičiau, romantiškumo lieka vis mažiau ir mažiau, o iš anksto nuspėjami įvykiai kelia vien nuobodulį.

Yra ir tokių, kurie pakeitę kelis šimtus partnerių, šventai tiki, kad kada nors pavyks rasti tą vienintelę ir nepakartojamą. Tačiau nepastebi, kad eilinis bandymas vėl atitvėrė iliuzija nuo realaus gyvenimo. Todėl daugeliui iš jų žodžio „meilė“ sinonimu tampa pirmas, aštriausias ir emociškai „vežantis“ lytinis kontaktas su nauju partneriu. Romantiškumas, jausmų vulkanas, adrenalinas kraujyje  – visa tai, ką mūsų seneliai patyrė tik kartą, sutikę jiems likimo skirtą žmogų, dabar ne vienam tapo gyvenimo norma, nuobodžia rutiniška kasdienybe. Tačiau tuo pačiu atima galimybę patirti ir išgyventi tikros meilės jausmą.

Kiekvienas naujas bandymas vis labiau apnuogina ne tik kūną, bet ir sielą

Bėda ta, kad  trokštantys „vienintelio ir nepakartojamo“ dažnai supainioja savo antros pusės paieškos iliuziją su nuolatine, beveik narkotine priklausomybe nuo seksualinio proveržio. О paskui klausia savęs: „Kodėl toliau viskas vyksta ne taip kaip pirmą kartą? Kodėl taip nuobodu su juo ar ja? Juk tada galvojau, kad tai ir yra mano likimas ir viskas buvo taip nuostabu!“  O kiekvienas naujas bandymas vis labiau apnuogina ne tik kūną, bet ir sielą. Žmogus, ypač moteris, praranda tą  nenusakomą ir paslaptingą savo vertybę, apdainuotą visų laikų poetų. Po pirmos meilės nakties likusi nyki tuštuma viduje dažnai neleidžia jai  tęsti santykių, kadangi, kaip bebūtų keista, viskas išsemta ir daugiau nėra apie ką šnekėti su naujuoju sekso partneriu. Juk ji jau paėmė tai, ko norėjo. Taip, taip, ne tik vyrams taip būna!

O po dienos kitos vėl kvapą gniaužiantis naujas susižavėjimas ir širdis, besiruošianti iššokti iš krūtinės – vien mitas, mėginimas apgauti, o gal ir paguosti ar nuraminti save.

Niekas niekam negali nurodyti, kiek žmogus turi turėti sekso partnerių

Tarpusavio supratimas, seksualinių santykių malonumas, palaikymas ir dviejų sielų susijungimo paslatingumas – štai bene patys svarbiausi argumentai ieškant savo antrosios pusės.  Tai brangiausia ir vertingiausia, kas lieka mūsų atmintyje visam gyvenimui. Štai ko niekada nereikėtų pamiršti.  O moralės principai ir seksualinis auklėjimas čia nieko dėti. Šokti į svetimą lovą, įkvėpti svetimo kūno kvapą, tikintis atrasti tikrą meilę – tai tas pats, kaip pradėti skaityti knygą iš kito galo.

Suprantama, niekas niekam negali nurodyti, kiek žmogus turi turėti sekso partnerių, bet yra savigarba, orumas, vertybių supratimas, o ne vien kūniškas geismas.

Ar yra moterų, pasiryžusių būti ištikimomis iki grabo lentos?

Remiantis Amerikoje leidžiamo žurnalo moterims „Cosmopolitan“ apklausos duomenimis, 39 proc. moterų svajoja apie vieną vienintelį vyrą per visą savo gyvenimą, tačiau jos neatmeta, kad svajonės gali ir  pasikeisti, jei tas vienas vienintelis nepateisintų jų lūkesčių. 16 proc. respondenčių norėtų „pamėginti“  kelis vyrus, kad galėtų išsirinkti sau labiausiai tinkamą ir dar 25 proc. dailiosios lyties atstovių nusiteikusių apskritai niekada neatsakyti sau malonumo turėti kelis sekso partnerius. Autoriai neslepia, kad šiek tiek šokiruoti tokių apklausos rezultatų. Mat paaiškėjo, kad moterų, pasiryžusių būti ištikimomis savo teisėtiems vyrams iki grabo lentos – nėra.

Šou verslo atstovai turi pomėgį dažnai keisti partnerius

O štai amerikiečių vyrų tokie apklausos rezultatai visai nestebina. Mat mokslininkai seniai nustatė, kad moteris slepia tikrąjį savo sekso partnerių skaičių.

Tuo tarpu seksologijos specialistai išsiaiškino, kodėl  menininkai, aktoriai, šou verslo atstovai turi didelį pomėgį gana dažnai keisti sekso partneres. Mat be polinkio į bohemišką gyvenimo būdą, šių žmonių seksualiniam akytvumui turi įtakos atitinkami asmenybės bruožai. Stačia galva nerdami į pleibojišką gyvenimą, kūrybinių profesijų atstovai tokiu būdu mėgina atsikratyti juos daugybę lydinčių kompleksų ir problemų. Pirmiausiai – vienišumo ir emocinio susvetimėjimo. Dėl tos pačios priežasties kūrybiški žmonės paprastai turi dvigubai daugiau sekso partnerių nei buhalteriai ar vadybininkai.

Vyrai linkę gerokai pagražinti turėtą lovoje moterų skaičių

Bet kuriame seksologijos vadovėlyje galima aptikti terminą „Promiskuitetas“ ( lot.  – promiscuus – bendras, sumaišytas). Kitaip tariant, tai – dažna sekso partnerių kaita, kai svarbiau ne jausmai, o siekis turėti kuo daugiau intymių kontaktų. Todėl  žmonės, mėgstantys  tokį gyvenimo būdą, patys jaučiasi visai normalūs ir sveiki, net pranašesni už kitus. O vyrai mėgsta ir pasigirti savo turtinga seksualine patirtimi, nors  jais nereikėtų tikėti, kadangi stiprioji lytis, skirtingai nei silpnoji, linkę gerokai pagražinti tikrąjį savo sekso partnerių skaičių.

Ir vis dėlto kiek intymių kontaktų gali turėti žmonės, praktikuojantys tokį seksualinį aktyvumą? Teigiama, kad įžymusis moterų mylėtojas Donas Žuanas turėjo daugiau nei 2 tūkst. meilužių. O kilminga prancūzė, madam Monmoransi turėjo net 4694 sekso partnerius. Ji  registravo juos savo dienoraštyje.

Girtis savo „laimėjimais“ – pakankamai rizikingas reikalas

Tačiau britų tyrinėtojai, pasikapstę rašytiniuose šaltiniuose, aptiko, kad yra ir daugiau žmonių per visą savo gyvenimą turėjusių  maždaug 500-1000 partnerių. Vis dėlto daugumai sekso gerbėjų šis skaičius ne didesnis nei 100-200.

Taip pat mokslininkai atlikę tyrimus išsiaiškino, kad dauguma moterų turi vidutiniškai 1-5 partnerius per gyvenimą, o vyrai – nuo 2 iki 10. Todėl ne vieną šiuolaikinį žmogų ir Dono Žuano, ir madam Monmoransi intymus sąrašas gali kiek nustebinti ir priversti suprasti, kad tai ne kas kita, kaip rimta liga.

Žinoma, girtis savo „laimėjimais“ – pakankamai rizikingas reikalas. Mat ne vienas terminą „promiskuitetas“ supranta kaip prostitucijos sinonimą. Nors gal ir yra ne visai taip. Juk prostitucija – profesija, uždarbio šaltinis, o promiskuitetas viso labo nemokamas malonumas, nors kartais ir visai dosniai atlyginamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius