Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kodėl neturite draugų ir kaip jų susirasti?

Gyvenimas be draugų – nepilnavertis. Labai svarbu turėti keletą artimų žmonių, kurie mus supranta, palaiko sunkiu metu ir dalijasi savo džiaugsmu. Vis tik šiais laikais vis dažniau pasitaiko žmonių, kurie neturi draugų. Jeigu manote, kad jūs – vienas tokių, nenusiminkite, nes tikrai yra būdų, kaip galima šią problemą išspręsti. Reikėtų žinoti, kas žmones paprastai atstumia, ir stengtis to nedaryti – pamažu vienatvės problema turėtų pradėti mažėti.
Draugės
Draugės / 123RF nuotr.

1. Žmonės jumis negali pasitikėti

Jeigu jumis negalima pasitikėti, susirasti draugų bus labai sudėtinga. Svarbiausia pamoka, kurią privalote išmokti – niekada neatskleiskite jums patikėtų paslapčių ar pikantiškų detalių. Jeigu žmogus jums kai ką atskleidžia, tai reiškia, kad jis jumis pasitiki, vertina jūsų nuomonę ir nebijo, kad jūs sužinosite kad ir mažytę jų paslaptį. Tačiau vos tai išplepėjus kitiems visas pasitikėjimas subliukš ir kelias artimesnei draugystei bus užkirstas. Kad ir kaip norėtųsi patikėtą paslaptį kam nors pasakyti, niekada to nedarykite. Be to, jeigu kam nors atskleisite draugo patikėtą paslaptį, tas žmogus, kuriam sakote, gal ir pasidžiaugs sužinojęs pikantiškų detalių, tačiau gudresnis bus apdairus ir ateityje savų paslapčių jums tikrai nepatikės, nes jau žinos, kad nemokate laikyti liežuvio už dantų.

Jeigu kelis kartus atsisakysite susitikti, tai parodysite nepagarbą ir abejingumą – nieko nuostabaus, kad po to tas žmogus nebesivargins jums ko nors siūlyti.

2. Dažnai paliekate draugus ant ledo

Labai svarbu draugą palaikyti visais atvejais. Visada, kai mūsų gyvenimą užgriūna bėdos, tikimės, kad šalia bus draugas, kuris kuo nors padės ar bent jau išklausys. Tačiau tokių draugų tikrai niekada neturėsite, jeigu patys vos iškilus problemoms nersite į krūmus ir draugą su savo bėdomis paliksite vieną. Rodykite savo draugams, kad juos mylite ir gerbiate, kad jums jie yra svarbūs ir jų problemos jums rūpi. Tik tokiu būdu patys pelnysite jų simpatijas ir dėmesį.

3. Atsisakote pasiūlymų ką nors nuveikti

Bendravimas yra nuostabus būdas rasti naujų draugų ir sustiprinti ryšį su esamais. Kai kas nors jus pakviečia kur nors nueiti, išnaudokite šią galimybę be jokių išsisukinėjimų (nebent yra rimta priežastis – tada derėtų padėkoti draugui už kvietimą ir pasiūlyti kitą laiką susitikimui). Jeigu kelis kartus atsisakysite susitikti su žmogumi, tai parodysite jam nepagarbą ir abejingumą – nieko nuostabaus, kad po to tas žmogus nebesivargins jums ko nors siūlyti, nes vis išgirsta atsakymą „ne“.

123RF nuotr./Draugės
123RF nuotr./Draugės

4. Dažnai skundžiatės

Nė nereikia sakyti, kad tie žmonės, kurie dažnai dėl visko skundžiasi, yra ne pati maloniausia draugija. Jeigu turite tokį įprotį, kuo skubiau jo atsikratykite, kitaip žmonės pradės vengti jūsų kompanijos. Stenkitės būti pozityvesni ir nesiskųskite dėl bet kokio mažmožio. Niekas nenori turėti draugo, kuris amžinai yra nelaimingas, viskuo nepatenkintas ir negali ištverti nė dienos dėl ko nors nepasiskundęs.

5. Nebendraujate su aplinkiniais

Kaip dažnai bendraujate su žmonėmis? Jei kiti žmonės (pažįstami ar nepažįstami) bando užmegzti su jumis pokalbį, tai pasistenkite savo elgesiu jų neatstumti. Paprastai jeigu visą laiką tylite, tai kiti žmonės mano, kad jie jums nepatinka, yra nuobodūs ir neįdomus, taigi jie nesiryžta žengti pirmo žingsnio ir jus užkalbinti. Stenkitės būti šiek tiek kalbesni ir bent jau mimikomis, keliais žodeliais įsiterpkite į pokalbį. Jeigu nežinote, apie ką šnekėtis su nauju pažįstamu, tai iš pradžių palieskite paprastas bendras pokalbių temas – labai tikėtina, kad iš jų išsirutulios įdomus pokalbis. Būkite drąsesni ir dažniau bendraukite su aplinkiniais, patys nė nepastebėsite, kaip greitai atsiras naujų pažįstamų, kurie vėliau galbūt taps ir draugais.

Tie žmonės, kurie dažnai dėl visko skundžiasi, yra ne pati maloniausia draugija.

6. Iš draugų tikitės per daug

Labai dažnai iš artimų bičiulių tikimės per daug, keliame jiems per didelius reikalavimus, o kai mūsų lūkesčiai lieka nepateisinti, dažniausiai nusiviliame. Svarbu prisiminti, kad mūsų draugai – tiesiog žmonės, taigi normalu, kad jie kartais klysta. Jeigu taip nutinka, nepulkite kaltinti draugo ir jo išsižadėti. Jeigu jis jus dėl ko nors nuvylė, tai taip ir pasakykite, paaiškinkite, kaip ir kodėl taip jaučiatės. Tik prisiminkite, kad nereikėtų draugo versti maldauti atleidimo – jeigu jis atsiprašė, tai ir atleiskite.

7. Rodote kaprizus

Tarp tikrų draugų nėra vietos varžyboms ir kaprizams. Niekada nesiginčykite su draugu dėl to, kurio eilė šįkart išrinkti filmą, kurį žiūrėsite, ar kavinę, į kurią eisite. Su draugais dėl tokių dalykų nereikėtų pyktis – toks elgesys ir kaprizai labai erzina ir gali atitolinti nuo draugų. Neleiskite tokioms smulkmenoms įsiskverbti į santykius ir jokiu būdu nekelkite scenų dėl menkiekių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius