Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūniška meilė be artumo jausmo

Labas, Ramune. Jau šešti metai kaip bendrauju su vyru, kuriam esu nesvarbi, kuris mane nuolat ignoruoja, o žodis „dėmesys“ jam tarsi sukelia alergiją. Jis nuolat užsiėmęs, neturi laiko, o grįžęs namo sėda prie kompiuterio ar televizoriaus. Jam neįdomu, kuo aš gyvenu, ką jaučiu, o jei bandau apie tai kalbėti, atsako „palauk, vėliau“ arba „ką tu čia išsigalvoji, tau PMS“. Bet seksas fantastiškas – tokia nereali chemija, kiek man tekę patirti, išskirtinis atvejis.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė / G.Kropio nuotr.

Kai patiri tokią kokybę, nesinori nieko kito. Niekaip negaliu išsiskirti. Juolab kad būna tokių nuostabių dienų, kai viskas yra gerai. Aišku, tai lašas jūroj. Iš kur rasti orumo ir ryžto visa tai nutraukt? Lėja.

Labas, Lėja. Seksualiniai santykiai, teikiantys tokį stiprų pasitenkinimą, apie kurį rašai savo laiške, paprastai labai pririša žmones, susieja juos galingais saitais. Vis dėlto fantastiškas seksas visai nebūtinai reiškia stiprius jausmus. Kartais labai sunku šių dalykų nepainioti, kelios nuostabios dienos ir, atrodo, viskas yra puiku, ar ne?

Toks ryšys, koks tave sieja su tuo vyru, neretai tampa siaubingais spąstais, priklausomybe. Ko gero, seksu tu bandai užpildyti nepakeliamą emocinę tuštumą ir tarp jūsų žiojėjančią prarają. Deja, kaip ir tu pati suvoki, jos neužpildysi tokiu artumo pakaitalu, kokiu yra tapęs jūsų seksualinis ryšys.

Seksas tau greičiausiai yra niekada nenuvilianti priemonė išlaikyti tarpusavio santykius, kurią tu naudoji visiškai nesąmoningai. Kartais seksas tampa vienintele džiaugsmą teikiančia santykių savybe, sutvirtinančia ryšį. Vienos moterys, kai yra nepatenkintos, nusivylusios, vengia sekso, o kitos atvirkščiai – tokiu būdu bando nuslopinti nepasitenkinimą ir sumažinti įtampą. Juk orgazmas kaip niekas kitas gali panaikinti ir fizinę, ir emocinę įtampą. Kartais seksualinio malonumo stiprumas moteriai yra tiesiog lygus su tuo vyru patiriamo diskomforto stiprumui. Tą nesunku suprasti. Ko gero, daugelis nesunkiai rastume pavyzdžių, koks aistringas ir nuostabus gali būti seksas po barnio ar konflikto.

Fantastiškas seksas visai nebūtinai reiškia stiprius jausmus.Beskaitant tavo laišką, man kilo tie patys klausimai, kurie iškilo skaitant kitų moterų, kurios įsitraukia į tokius santykius su emociškai neprieinamais vyrais, laiškus (į juos esu atsakiusi anksčiau). Ar tavo meilės, šilumos, artumo, dėmesio poreikiai buvo apskritai kada nors patenkinti gyvenime? Ar tu tiki, kad esi verta meilės, rūpesčio? Galbūt tau labai trūko tėvų (ar kitų artimųjų) dėmesio, meilės, todėl tave patraukė būtent toks emociškai šaltas žmogus?

Galbūt tau tinka tokie santykiai, kai tavęs nemato, negirdi, ignoruoja, atstumia, nes tokiu atveju tau yra aišku, kaip elgtis. Tu tarsi turi išsikovoti meilę, dėmesį, priversti kitą pamatyti tave. Gal tu įpratusi dėti milžiniškas pastangas, kovoti dėl meilės ir  kentėti. Ir dabar tu sieki tos meilės iš žmogaus, kuris dėl savo emocinių problemų (šalčio, neprieinamumo, neprisileidimo artimesniam ryšiui) nesugeba tau to duoti.

Savo energiją, pastangas geriau nukreipk ne į santykius su vyru, o į save. Nustok jį stebėjusi ir persekiojusi, mažiau kreipk dėmesį į tai, ką jis daro ar ko nedaro, vis tiek jo nepakeisi. Geriau pradėk galvoti apie savo gyvenimą: atrask, kas dar, be santykių, tau yra įdomu, kas tau teikia džiaugsmą (nes santykiai jo nesuteikia), ką tu mėgsti daryti viena. Tau labai svarbu sustiprėti, atrasti save, išmokti mylėti save, tapti įdomiai sau pačiai, o vėliau galbūt atsiras ir vyras, kuris skirs tau savo meilę, dėmesį, rūpestį. To tau ir linkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius