Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikiečiai pakančiausi sekso skandalams, rodo apklausos rezultatai

Nors buvusiam Tarptautinio valiutos fondo vadovui Dominique'ui Straussui-Kahnui iškelti kaltinimai buvo panaikinti, Paryžiuje jis buvo sutiktas gana šaltai. Ar nevertėjo jam geriau iš Niujorko vykti į Meksiką, kur visuomenė kur kas atlaidžiau žiūri į sekso skandalus.
Seksualumas
Seksualumas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Net 57 proc. meksikiečių yra linkę arba greičiausiai būtų linkę toleruoti garsenybių ir žvaigždžių seksualinius išsišokimus, rodo apklausos, kurią surengė „Reuters“ drauge su „Ipsos“, rezultatai.

Antroje vietoje pagal atlaidumą yra belgai – 55 proc. jų būtų linkę atleisti į seksualinį skandalą įsivėlusioms garsenybėms. Jungtinėse Amerikos Valstijose tokiu atlaidumu pasižymi 48 proc., o Prancūzijoje – tik 33 proc. gyventojų. Griežčiausi šiuo klausimu pasirodė japonai – tik 28 procentai jų galėtų atleisti tokius paklydimus.

Iš 18 700  respondentų, dalyvavusių daugiau nei 20 šalių vykusioje apklausoje, 44 proc. atsakė, kad greičiausiai toleruotų tokį skandalą.

Apklausos dalyviai dar turėjo atsakyti į klausimą, ar į sekso skandalą įsivėlusių asmenų elgesys kaip nors atspindi tikrąją jų prigimtį, taip pat ar tokie asmenys tikisi, kad turima šlovė ir valdžia leis jiems išvengti nepageidaujamų savo elgesio pasekmių.

Maždaug 80 proc. Prancūzijos gyventojų atsakė, kad dažniausiai garsenybės svaigsta nuo turimos šlovės, tuo tarpu Meksikos gyventojai mano, kad garsenybių poelgiams įtakos maždaug po lygiai turi ir turima valdžia (49 proc.), ir tikroji jų prigimtis (51 proc.).

Už tai, kad poelgius lemia asmeninės lyderių savybės, pasisakė 54 procentai visų apklausos dalyvių. Tačiau 46 procentai laikosi nuomonės, kad veiksmus lemia turimas valdžios pojūtis. Jungtinėse Valstijose už jį pasisakė 43 proc. apklaustųjų, o 57 proc. pirmenybę atidavė asmeninėms savybėms.

„Čia susiduriame su vadinamuoju Džekilo ir Haido reiškiniu, o kai kur toks elgesys paprasčiausiai yra labiau priimtinas“, – sakė „Ipsos“ generalinis direktorius Johnas Wrightas.

Maždaug pusė apklausos dalyvių (51 proc.) pripažino, kad moterys kaip ir vyrai gali turėti skandalingų lytinių santykių, tačiau jie rečiau iškyla į viešumą. Nenuostabu, kad tokios nuomonės laikosi ir 51 proc. meksikiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius