Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkų eksperimentai atskleidžia, kas padeda susirasti antrą pusę

Pasaulyje yra daugybė teorijų, kas geriausiai padeda užmegzti santykius, padaryti puikų įspūdį. Kai kurios iš šių teorijų atrodo keistos ir sunkiai tikėtinos, tačiau faktas – jos patvirtintos moksliniais tyrimais. Valentino dienos proga guardian.co.uk pristato kelias jų.
Meilė
Meilė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Karštis padeda

Psichologų atliktas tyrimas parodė, kad pasimatymo metu itin gerai veikia karštis. Karšta temperatūra gali sudaryti įspūdį, kad ir jūs esate šilta asmenybė. Eksperimentuojant buvo atskirtos dvi grupės žmonių. Tie dalyviai, kurie rankose laikė puodelį karštos arbatos, žmones, su kuriais bendravo, buvo labiau linkę laikyti šiltomis asmenybėmis nei tie, kurie laikė šaltos kavos puodelį.

Taigi, teigia tyrėjai, galbūt tai sufleruoja, kad per pasimatymui galbūt geriau eiti išgerti karštos arbatos ar kavos nei į ledainę.

Kalbėkite į dešinę ausį

Kitas tyrimas leido padaryti netikėtą išvadą. Italų psichologų atliktas tyrimas parodė, kad svarbu net tai, į kurią pašnekovo ausį kalbate. Eksperimento metu aktorė naktiniuose klubuose tiek vyrų, tiek moterų prašė cigaretės.

Italų psichologų atliktas tyrimas parodė, kad svarbu net tai, į kurią pašnekovo ausį kalbate.Kadangi klubuose dažniausiai būna gana triukšminga, aktorei tekdavo cigarečių prašyti pasilenkus prie ausies. Kaip ir buvo galima tikėtis, dažniau cigaretę sutikdavo duoti vyrai. Tačiau netikėta kita išvada – akivaizdžiai didesnio prielankumo moteris sulaukdavo tuomet, kai prašydavo to pasilenkusi prie dešinės, o ne kairės ausies.

Svarbūs muzikos tekstai

Norint sudominti moterį didelę įtaką turi muzika. Bent jau taip liudija prancūzų psichologų atliktas tyrimas.

Eksperimento metu buvo atrinkta grupė 18–20 metų merginų. Joms būdavo paleidžiama skirtinga muzika. Vėliau atėjęs eksperimento dalyvis užkalbindavo jas ir prašydavo telefono numerio. Pasirodė, tos merginos, kurios laukdamos klausė muzikos su romantišku tekstu, mieliau duodavo savo telefono numerį nei tos, kurioms fone skambėjo dainos su neutraliu tekstu.

Pavojus – naudingas

Dar 1974 metais britų psichologai atliko eksperimentą, kurio metu vyrai turėjo įveikti vieną iš dviejų tiltų. Vienas jų buvo gana nepavojingas, stabilus, o einant kitu tekdavo nemažai pasijaudinti.

Perėjus tiltą prie kiekvieno iš dalyvių prieidavo mergina ir užduodavo kelis klausimus. Pasirodė, vyrai, kurie įveikdavo pavojingesnį tiltą, būdavo kur kas labiau nusiteikę bendrauti su mergina. Psichologai teigia, kad pavojus, kurį vyrai jautė eidami per tiltą, sukeldavo ir seksualinio susijaudinimo, troškimo jausmus.

Slėpkite savo jausmus

Nors įprasta manyti, kad žmonės mėgsta tuos, kurie demonstruoja jiems prielankumą, eksperimentai rodo, jog tai nebūtinai yra tiesa. Tai atskleidė šį mėnesį paskelbto vieno eksperimento rezultatai.

„Psychological Science“ spausdina informaciją apie tyrimą, kurio metu merginoms buvo parodyti keturių studentų „Facebook“ profiliai. Kiekvienai merginai buvo pasakyta, kad vaikinai irgi matė jos profilį „Facebook“. Vienam vaikinui mergina neva labai patiko, keliems šiek tiek patiko, o dar kitas neturėjo aiškios nuomonės.

Be abejo, merginoms labiau patiko vaikinas, kuriam jos labai patiko nei tas, kuriam patiko tik šiek tiek. Tačiau įdomu tai, kad labiausiai moteris traukė vyrai, kurie neturėjo aiškios nuomonės apie jas.

Žvejokite mažame tvenkinyje

Išsiskyrus draugai dažniausiai guodžia sakydami, kad aplink yra daugybė vienišų žmonių, tik spėk rinktis, tačiau psichologai teigia, jog dažniau sėkmingesni bandymai būna tuomet, kai rinktis mėginama ir mažiau žmonių.

Tai atskleidė ir naujas „Psychological Science“ skelbiamas tyrimas. Jo metu daugiau nei 3 000 vyrų ir moterų dalyvavo 84 vadinamųjų greitųjų pasimatymų renginiuose. Vieni buvo nedideli, kiti – žymiai masiškesni. Po šių greitųjų pasimatymų vienišiai pasako, su kuo norėtų susitikti dar kartą.

Raudona dažnai laikoma aistros spalva. Ir, kaip teigia psichologai, neatsitiktinai.Tyrimas atskleidė, kad didesniuose greituosiuose pasimatymuose dalyvavę ir su daugiau priešingos lyties atstovų per vakarą bendravę žmonės savo pasirinkimą rėmė tokiais kriterijais kaip amžius, ūgis, svoris. Tuo tarpu su mažiau žmonių per vakarą bendravę dalyviai rėmėsi dalykais, kurie vėliau dažniausiai padeda užmegzti artimus santykius: pomėgiai, religija, darbas. Psichologai teigia, kad tai ir neturėtų labai stebinti, nes žmonės, gavę mažesnį pasirinkimą, linkę daryti labiau apgalvotus sprendimus.

Renkitės raudonai

Raudona dažnai laikoma aistros spalva. Ir, kaip teigia psichologai, neatsitiktinai. 2008 metais atlikto tyrimo metu psichologai priėjo išvadą, kad vyrams raudona spalva kelia asociacijas su seksu ir romantika. Net penki eksperimentai parodė, kad raudonais apdarais vilkinčios moterys vyrams atrodė patrauklesnės nei vilkinčios kitų spalvų.

2010 metais atliktas tyrimas patvirtino, kad ir moterims patinka raudonai apsirengę vyrai. Moterys taip pat buvo linkusios manyti, kad raudonos spalvos drabužiais vilkintys vyrai yra aukštesnio statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius