Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykiai „be įsipareigojimų“ yra pasmerkti pražūčiai

Tokie santykiai išties galėtų tapti idealiu romantišku nuotykiu, tačiau atliktas tyrimas atskleidė, kad santykiai „be įsipareigojimų“ yra tiesiog be ateities, praneša dailymail.co.uk.
Vyras ir moteris
Vyras ir moteris / 123RF nuotr.

Skirtingai nei įprasti santykiai tarp merginos ir vaikino, santykiai „be įsipareigojimų“ būna labai neapibrėžti, būtent todėl jie ir pasmerkiami pražūčiai, – tikina mokslininkai.

Rebecca Plante, Niujorko universiteto seksologė, apklausė 14 tūkst. universiteto studentų.

„Seksualinis santykių „be įsipareigojimų“ kontekstas yra stipriai neapibrėžtas, o tai gali tapti labai sudėtinga problema, kai pasikeičia jausmai, pvz., kai viena pusė tikisi, kad galima likti tik draugais, o kita – kad galima tapti daugiau nei draugais“, – tvirtina seksologė.

Nors tokia situacija, anot seksologės, gali padėti žmonėms atskleisti savo seksualinius norus ir poreikius, tačiau vėliau beveik visada kyla įvairių komplikacijų.

„Mano atliktas tyrimas parodė, kad dažniausia dėl tokių santykių kylanti komplikacija yra tai, kad anksčiau buvę draugai jaučiasi blogai būdami vienas šalia kito, tarp jų atsiranda įtampa arba, blogiausiu atveju, draugystė išvis nutraukiama“, – apie santykių „be įsipareigojimų“ tamsiąją pusę pasakoja R.Plante.

Daugelis apklaustųjų tvirtino, kad renkasi santykius „be įsipareigojimų“ dėl to, kad yra per daug užsiėmę, jog galėtų užmegzti rimtesnę sąjungą su priešinga lytimi.

Kiti respondentai tvirtino, kad į rimtesnius santykius reikia dėti per daug pastangų, kiti teigė nesantys tikri dėl savo jausmų stiprumo. Dalis apklaustųjų prisipažino, kad renkasi santykius „be įsipareigojimų“ vien dėl to, kad jau palaiko ilgalaikius santykius su kitais žmonėmis.

Anot R.Plante, nepaisant prielaidos, kad JAV yra seksualiai atvira šalis, seksualinis intymumas nėra pakankamai aptariamas.

„Žiniasklaidoje galima rasti daug straipsnių sekso tema, tačiau tai dar nereiškia, kad jaunimui suteikiamas mokymas apie tai, kaip suprasti savo seksualinius ar intymius norus“, – tvirtina seksologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius