Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti realybė: lesbiečių auginamas berniukas pradėjo lyties keitimo procesą 8-erių, nes visada norėjo būti mergaite

Šių dienų pasaulyje ko tik nebūna – tai, kad suaugusieji kartais nutaria pakeisti lytį, jau nieko nebestebina. Tačiau, kai lytis keičiama 11-mečiui berniukui, kuris, anot jį auginančių homoseksualių mamų visuomet norėjo būti mergaite, atrodo nevisai normalu.
Thomasas Lobelas-Tammy
Thomasas Lobelas-Tammy. / Kadras iš CNN reportažo

Įvaikį Thomasą Lobelą auginančios partnerės Pauline Moreno ir Debra Lobel įsitikinusios – geriau vaiko lytį pakeisti anksčiau, nei jis suaugs. Šiuo metu 11-mečiui berniukui, kurį abi motinos vadina Tammy, Kalifornijoje, JAV, taikomas prieštaringai vertinamas hormonų blokavimo gydymas. Juo stengiamasi paveikti vaiko brendimą, kad šis „netaptų vyru“.

Pasak Thomaso-Tammy motinų, juodvi nutarė nelaukti kol vaikas paaugs dėl to, kad lyties keitimas vėlesniu laiku galėtų pakenkti berniukui tik labiau, neva savo lytimi nepatenkinti jaunuoliai dažniau linkę į savižudybę.

P.Moreno ir D.Lobel duodamos interviu CNN tikino nevertusios sūnaus virsti mergaite. Jų teigimu, vienas pirmųjų dalykų, kuriuos būdamas trejų ir išmokęs ženklų kalbą (berniukas turi kalbos defektą) joms pasakė Thomasas – „aš – mergaitė“.

Būdamas 7-erių Th.Lobelas grasino suluošinti savo genitalijas, o apsilankius pas psichologus, šie jam diagnozavo lytinės tapatybės sutrikimą. Nuo 8-erių Thomasas pradėjo elgtis kaip mergaitė.

Šią vasarą motinos pradėjo vaikui duoti vyriškus hormonus slopinančių vaistų. Hormonus slopinantis preparatas yra įmontuotas į Thomas kairiąją ranką, jį reikia keisti kas metus. Ši priemonė turėtų neleisti išsivystyti platiems vyriškiems pečiams, taip pat turėtų padėti išvengti veido plaukuotumo ir balso mutacijos.

Draugai ir šeima nepalaiko

P.Moreno ir D.Lobel Dailymail.co.uk pripažino, kad iš artimųjų dėl savo sprendimo sulaukia tik kritikos. Moterys pasakojo, esą būdama berniuku Tammy buvo drovi ir nelaiminga. Jų teigimu, atliekant lyties pakeitimą paauglystėje vaikui norima palengvinti gyvenimą subrendus. „Nenorime, kad dabar ji galvoje susikurtų trečią lytį, kuri yra nei vyras, nei moteris. Tad geriau pradėti lyties keitimą iki tol, kol atsirado vienos ar kitos lyties požymių“, – sakė P.Moreno.

Anot Thomaso motinų, kai jam sueis 14 ar 15 metų, hormonus jo kūne blokuojantis prietaisas bus pašalintas. Jei po to pats paauglys nuspręstų nebegerti vaistų, jis galėtų subręsti kaip normalus vyras ir jo vaisingumui tai neturėtų įtakos. Jei visgi Tammy nuspręstų būti moterimi, jai reikėtų gerti moteriškuosius hormonus, kurie paaukštintų jos balsą, skatintų krūtų augimą.

Pasak P.Moreno, pirmasis žingsnis keičiant Thomaso lytį buvo leidimas vaikui pačiam rinktis drabužius. „Jam patiko suknelės, tad jam tapo lengviau, kai leidome jas dėvėti. Kai leidome Thomasui būti Tammy, ji tarsi persimainė ir ėmė kur kas labiau džiaugtis gyvenimu“, – sakė ji.

Moters teigimu, tiek jai, tiek partnerei buvo labai sunku priimti berniukui nustatytą gydytojų diagnozę. Tačiau vėliau 1990-aisiais susituokusios partnerės nutarė paisyti vaiko pasirinkimo. „Mums buvo labai keista. Žinome, ką reiškia būti kitokioms, bet niekada nesijautėme taip, lyg būtume nesavame kūne. Negalėjome to taip palikti“, – teigė P.Moreno. Laimei ji su partnere gyvena labai liberalioje Kalifornijos vietovėje, kur moterų priimtas sprendimas nesulaukė pašaipų. P.Moreno ir D.Lobel įsivaikino Thomasą-Tammy, kai šiam buvo dveji.

Tammy ir abiejų jo mamų nuotraukų pamatyti galite čia.

CNN filmuotas reportažas apie 11-metį Thomasą Lobelą – Tammy, jame taip pat pasakojama apie berniuku tapusią mergaitę Mario:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius