Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrų santykių baimė

Laba. Aš turiu ydą masturbuotis ir to niekaip nepavyksta atsikratyti. Po to jaučiuosi blogai - apatiškas, išsekęs. Įdomu, ar taip būna ir po sekso? Realaus sekso nesu turėjęs. Suprantu, kad masturbacija - yra energijos švaistymas.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Bandžiau mesti šį užsiėmimą, ypač pamatęs merginą, kuri mane sudomino, nors su ja ir nesusitikinėjau. Esu neryžtingas. Kaltinu save, kad jei nesugebu atprasti nuo masturbacijos, tai kol kas neverta ieškoti ir merginos. Man 27 metai. Audrius

Sveikas, Audriau. Tavo įsitikinimas, kad neverta ieškoti merginos, kol neatpratai nuo masturbacijos, visiškai klaidingas. Kaip tik atsiradus seksualinei partnerei, poreikis patenkinti save sumažėja arba visai išnyksta. Masturbacija nėra yda. Tokia ji tampa tada, kai virsta įkyrumu, užima didesnę dienos dalį, trukdo, o svarbiausia - taip bėgama nuo bendravimo, artumo su kitu žmogumi.

Dažnai autoseksualiniu elgesiu sprendžiamas vidinis konfliktas tarp noro suartėti ir didžiulės artumo baimės. Kartais savęs patenkinimas yra gynyba nuo tikro artumo, intymumo, ne tik seksualine, bet ir emocine, dvasine prasme. Mylėtis su savimi yra daug paprasčiau, saugiau - nereikia dėti daug pastangų, išvengi grėsmės būti atstumtas, išduotam, nereikia įsipareigoti, bijoti, kad mergina gali pastoti ir pan. Visgi mylėjimasis su mylimu žmogumi yra nepalyginamai daugiau džiaugsmo teikiantis.

Siūlau tau nekovoti su savo masturbacija, tačiau labai svarbu pradėti spręsti savo nepasitikėjimo savimi (o gal ir merginomis) problemas. Pabandyk užkalbinti patikusią merginą, o jei pasirodys, kad ji „užimta“ ar tu jai nepatikai, atsiras kita mergina, kuriai tu patiksi. Baimė, kad po sekso gali jaustis apatiškas, nepagrįsta - kaip tik seksas žmones atgaivina, nuramina, atpalaiduoja.

Keista, kad po masturbacijos jautiesi išsekęs, galbūt neteisingai masturbuojiesi ir nepatiri ejakuliacijos? Arba iš tiesų masturbacija tapo įkyrumu ir užima visas tavo mintis, didelę dienos laiko dalį. Tai reiškia, kad artumo, intymumo poreikis yra milžiniškas ir daugiau atidėlioti santykių su merginomis klausimo nebegalima. Sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius