-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdaliui Lietuvos vyrų kosmetiką perka moterys

Kas trečiai šalies moteriai jų vyras ar partneris patiki vyriškos kosmetikos pirkimą, rodo rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.
Kvepalai
Kvepalai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Kosmetika Moteris

Pasak bendrovės „BIOK Laboratorija“ rinkodaros vadovės Ievos Bieliūnaitės, dažniau kosmetikos priemones savo vyrams perka ištekėjusios ar neregistruotoje santuokoje gyvenančios bei vyresnės nei 25 metų ir gaunančios didesnes bei vidutines pajamas didmiesčių gyventojos.

Tyrimo duomenimis, 7 proc. nesusituokusių moterų savo partneriams visada perka kosmetiką, o ištekėjusių ar gyvenančių neregistruotoje santuokoje moterų tokių pirkimo įpročių statistika gerokai didesnė – 23 proc.

„Remiantis tyrimu, galime teigti, jog dažniau kosmetikos priemones patys perka dar nevedę bei vieniši vyrai, kuomet laikui bėgant ir susiradus gyvenimo partnerę, jie labiau linkę šią užduotį patikėti moterims“, – teigia I.Bieliūnaitė.

Pasak psichologės-psichoterapeutės Aušros Griškonytės, santykių pradžioje poros dar nesijaučia saugiai ir nėra linkę dalintis visais savo rūpesčiais, tačiau tęsiantis draugystei ir augant savitarpio pasitikėjimui, dauguma porų vis labiau linkę rūpintis vienas kitu.

„Tai, jog vyras patiki savo žmonai ar partnerei kosmetikos priemonių pirkimą, dažniausiai nereiškia, jog jis tiesiog tingi ar neturi laiko to padaryti pats. Dauguma atvejų, šis veiksmas byloja apie pasitikėjimą moterimi ir jos ekspertiškumu ne tik rūpinantis vyro išvaizda, bet ir kitose srityse“, – teigia A. Griškonytė.

18-50 metų moterų iš Lietuvos didmiesčių reprezentatyvi apklausa, kurioje dalyvavo 300 moterų, atlikta 2009 m. vasario 19-22 d. didžiausios Lietuvoje kosmetikos gamintojos „BIOK Laboratorija“ užsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius