-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: daugelis vyrų atleistų moteriai neištikimybę su kita moterimi

Pusė vyrų tvirtina, kad atleistų savo partnerei neištikimybę, jei ji neištikima būtų su kita moterimi. Tai paaiškėjo atlikus naują tyrimą ir išspausdinus jo rezultatus šio mėnesio psichologijos žurnale „Asmenybė ir individualūs skirtumai“.
Homoseksualūs santykiai
Homoseksualūs santykiai / „Scanpix“ nuotr.

Teksaso universiteto atstovai apklausė 718 universiteto studentų. Studentų prašyta įsivaizduoti, kad jau ilgai turi antrąją pusę, ir tuomet pabandyti numatyti savo reakciją į įvairius scenarijus, susijusius su partnerio neištikimybe, rašo žurnalas „Time“.

Apie 50 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų tvirtino, kad jei partnerė būtų neištikima su kita moterimi, jie atleistų neištikimybę ir tęstų santykius. Tačiau vos 22 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų sakė, kad atleistų neištikimybę moteriai, jei ši permiegotų su kitu vyru.

Didesnę toleranciją homoseksualiam meilės romanui greičiausiai lemia faktas, kad moterys meilužės negali apvaisinti savo draugių.Pasak evoliucijos psichologės ir atlikto tyrimo autorės Jaime Confer, didesnę toleranciją homoseksualiam meilės romanui greičiausiai lemia faktas, kad moterys meilužės negali apvaisinti savo draugių. „Stiprų pavydą vyrams ir moterims sukelia skirtingi dalykai – vyrams pavydą sukelia dalykai, susiję su tėvyste, moterims – su baime būti paliktoms“, – J.Confer sakė naujienų agentūrai „Reuters“. Taip pat psichologė tiki, kad kai kuriuos vyrus homoseksualūs jų antrosios pusės santykiai gali net sužadinti. Arba, kaip sako J.Confer, „galimybė tuo pat metu bendrauti su daugiau nei viena moterimi patenkintų vyrų troškimą turėti daugiau partnerių“.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad moterys nėra tokios atlaidžios kaip vyrai. 28 proc. apklausoje dalyvavusių moterų tvirtino, kad atleistų draugo neištikimybę su kita moterimi. 21 proc. apklaustųjų sakė, kad atleistų vyro neištikimybę su kitu vyru.

Žinoma, homoseksualūs scenarijai buvo sukurti ir didžioji dalis apklausos dalyvių realiame gyvenime nebuvo susidūrę su tokiais atvejais. Kai tyrimo sumanytojai pasiteiravo apie realią tyrimo dalyvių patirtį, vyrai atskleidė esantys mažiau tolerantiški neištikimybei nei moterys. Tyrimo autoriai nustatė, kad vyrai daug labiau nei moterys linkę nutraukti santykius, sužinoję apie slaptą antrosios pusės romaną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius