Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrų žvilgsnis krypsta į veidą, moterų – žemiau

Erotinės fotografijos vyrams ir moterims sukelia skirtingas reakcijas – moterys savo žvilgsnį dažniausiai nukreipia į lytinį aktą, o vyrai susitelkia ties veidais.
Jausminga porelė
Jausminga porelė / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Moteris Santykiai

Eksperimento metu buvo tikrinama moterų ir vyrų reakcija į erotines fotografijas, kuriuose vaizduojamas lytinis aktas, ir buvo siekiama kuo daugiau išaiškinti apie seksualinio potraukio prigimtį. Testai buvo atliekami, naudojant akį sekančią technologiją, kuri padėdavo nustatyti regos centrą.

Iš pradžių buvo manyta, jog atsakymas bus tipiškas – jog moterys paprastai žiūri į veidus, o vyrai į genitalijas. Tačiau rezultatai buvo nelaukti, kadangi išaiškinta, jog moterys žiūrėdamos į erotinius vaizdus iš pradžių atkreipia dėmėsį į lytinį aktą, o vyrai – į veidus. Įdomu tai, jog nors vyrai seksualinę stimuliaciją gali patirti per regėjimą, tačiau jų koncentracija žiūrint į erotines fotografijas yra mažiau orientuota į seksualumą.

Manoma, jog šį žvilgsnio skirtumą lemia moterų ir vyrų smegenų veiklos ypatumai. Smegenų dalis amygdala geriausiai nusako moters ir vyro lyčių skirtumą. Primityvius vyro jausmus valdo suaktyvėjusi smegenų dalis amygdala, o jos suaktyvėjimas pastebimas ir tuomet, kai vyras žiūri į erotinius vaizdus, o konkrečiai į veidus.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius