Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalius Mertinas: „Kiekvienas rytas prasideda nuo pokalbio su limfa“

Praėjusių metų vasarą žinia apie atsinaujinusią aktoriaus Daliaus Mertino (48) ligą daug kam buvo netikėta. Net ir jam pačiam – įtarimų, kad limfoma grįžta, tuo metu muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ dalyvavęs aktorius neturėjo. Kai diagnozė vis dėlto pasitvirtino, prasidėjo alinantis gydymo maratonas ir lapkritį atliktas kaulų čiulpų persodinimas.
Dalius Mertinas
Dalius Mertinas. / Butauto Barausko nuotrauka

Visiems ramybės neduoda vienas klausimas: kaip jaučiatės?

Šiandien jaučiuosi gerai, ir kiekvieną dieną reikalai juda vis geryn. Mane tai labai džiugina. Perėjau nelengvą gyvenimo periodą su eiliniais išbandymais, apie kuriuos pirmą kartą susirgęs nežinojau, bet kurių patyriau šįsyk. Atvirai pasakysiu: buvo labai sunku.

Bet pripažinkite: gyventi kasdien žinant, kad liga bet kada vėl gali sugrįžti, nelengva.

Žinoma, gyvenimui kokybės tai neprideda, nerimas, kurį giliai viduje jauti, neleidžia visiškai nurimti. Neįsivaizduoji baisių dalykų, retkarčiais netgi pavyksta užsimiršti, tačiau negali negalvoti apie ligą, kai kiekvienas rytas prasideda nuo pokalbio su limfa. Paprašau, kad ji gerai tekėtų, niekur neužsilaikytų, kad nebenervintų nei manęs, nei aplinkinių (juokiasi).
Dabar noriu vėl užsikabinti už gyvenimo, ką nors veikti. Yra nebaigtų darbų, norisi pradėti naujus. Prasidėjo toks etapas, kai galbūt dienų ir neskaičiuosiu, bet puikiai žinau, kad reikėtų dar ką nors gražaus padaryti, pamatyti, pajausti, sužinoti – vien dėl to privalau dar pabūti. Keliu sau maksimalias užduotis – kitaip galbūt su viskuo ir nesusidoročiau. Maža, kad padeda artimieji, medikai ir vaistai, – reikia ir savyje sugebėti rasti tą plonytę raudoną liniją, ant kurios sugebėčiau verti ištvermės karolius.

Interviu – naujausiame žurnale „Žmonėse“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius