Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Pentiokinaitė: metas grįžti į šeimą (Papildyta birželio 16 d.)

„Nemaniau, kad žiūrovai puls balsuoti už žmogų, kurį per televiziją mato pirmą kartą, todėl į „Žvaigždžių duetus“ ėjau dalyvauti, dainuoti ir apie pergalę negalvojau“, – teisininkė Rūta Pentiokinaitė (28) visiems vis dar kartoja, kad praėjusį šeštadienį pasibaigusiame muzikiniame televizijos šou su partneriu Merūnu Vitulskiu iškovota pirmoji vieta jai buvo nelaukta ir netikėta.
Rūta Pentiokinaitė ir Merūnas Vitulskis
Rūta Pentiokinaitė ir Merūnas Vitulskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktasis „Žvaigždžių duetų“ sezonas baigėsi. Jo superfinale varžėsi keturios poros, jos ir pasidalijo nugalėtojų pozicijas. Žiūrovų ir komisijos balsai lėmė, kad antroji vieta atiteko Iljai Aksionovui ir jo muzikos mokytojai Vitai Pimpienei, treti tapo Jarmo Skönas ir Ruslanas Kirilkinas, ketvirtieji liko Andrius Butkus ir Ona Kolobovaitė. Trys prizininkų poros apdovanotos brangakmeniais inkrustuotais tauriųjų metalų mikrofonais. Rūtai ir Merūnui atiteko geltonojo aukso, puošti smaragdais. Teisininkė juokiasi, kad apskritai jai labiau patinka baltasis auksas, bet šis mikrofonas gražus toks, koks yra: „Tai labai dailus autorinis darbas. Jis reiškia mūsų įvertinimą, pirmąją vietą. Man tai bus tikrai gražus prisiminimas. Turėsiu ką parodyti, kuo pasigirti vaikams ir anūkams.“

Pirmą kartą norėjau su jumis pasikalbėti vasarį, bet atsisakėte. Kodėl iki šiol nedalijote interviu?

Nesieju savo gyvenimo su šou projektais. Neturiu tikslo bet kokiais būdais išgarsėti. Todėl nemačiau reikalo apie save pasakoti žurnalistams. Kadangi jums buvau pažadėjusi, kad duosiu interviu, jei laimėsime, tai dabar ir šnekamės. Be to, nugalėtojai juk reikia tarti žodį (juokiasi)!

Juolab kad Merūnas iš sykio po finalo dingo iš Lietuvos.

Tikrai, jis sekmadienį anksti ryte išskrido į Šveicariją... Iš aš su šeima keliauju pailsėti į šiltus kraštus. Kai atostogas planavome, nesitikėjome, kad Lietuvoje šiuo metu bus taip šilta. Juk paprastai pas mus užsitęsia vėsus pavasaris.

Ilsintis bus laiko pagalvoti, ar norėtumėte ateitį sieti su scena. Profesionalų jums žarstytos pagyros tikriausiai verčia tokią galimybę pasverti?

Smagu, kai darbas yra ir malonus užsiėmimas. Tačiau nenorėčiau, kad dainavimas taptų pagrindine veikla. Bijau, kad tuomet jis prarastų nemažai žavesio. Tai, kas tampa rutina, nebėra taip smagu kaip tokie epizodiniai dalyvavimai kokiuose nors projektuose. Nežinau, ar norėčiau iš dainavimo duoną valgyti...

Eidama į šou svajojote pajusti, ką reiškia būti tikra dainininke. Na, ir kaipgi atlikėjai gyvena?

Sudėtingai! Maniau, kad viskas yra paprasčiau. Muzikaliai atlikti net iki skausmo žinomą kūrinį nelengva. Patyriau, kad tai sunkus ir atsakingas darbas. Vairuojant automobilį padainuoti kartu su radiju, ką darydavau iki tol, yra visai kas kita, nei scenoje, su mikrofonu ir dar šalia esant tokiam partneriui kaip Merūnas!

Neįmanoma nepastebėti ir nepriekaištingos jūsų išvaizdos. Manekene niekada nebuvote?

Tokie dalykai manęs per daug niekuomet netraukė. Visada maniau, kad žmones galima sužavėti ne gražiomis akimis, o kuo nors daugiau – savo darbais, protu, jei jo yra pakankamai. Grožio konkursais, manekenių pasauliu nesidomėjau, nes ten vertinimo kriterijai gana banalūs. Visada stengiausi būti graži pirmiausia vidumi, paskui – kaip jau išeina.

Tačiau tokiems ilgiems plaukams puoselėti laiko skirti tenka!

Ne vienas klausė, jie tikri ar priauginti. Mano plaukai tikri! Matyt, genai, kad jie taip gerai auga: abi mano močiutės ilgakasės ir sesers labai ilgi plaukai.
Dutūkstantaisiais buvau apsikirpusi vyriškai. Tuomet nusprendžiau juos auginti ir daugiau trumpai nebekerpu, tik apdailinu galiukus. Įpratau ir plaukais per daug nesirūpinu – išsiplaunu galvą, susipinu kasą ir pirmyn.

Vyrui verslininkui Laimučiui Abeciūnui kadaise, matyt, į akį ir dėl plaukų kritote?

Pastebėjo jis juos, pastebėjo (juokiasi)... Mes kartu šešeri metai.

Jis visus tuos penkis mėnesius žmoną kantriai lydėjo į „Duetų“ filmavimus?

Buvo per kiekvieną laidą: ir kumščius laikė, ir fotografavo, ir sėkmės linkėjo. Jo paramos man labai reikėjo, ypač iš pradžių. Nes tarp daugiau ar mažiau pramogų pasaulyje besisukančių žmonių jaučiausi vienišoka. Ir Merūnas manimi rūpinosi, globojo, saugojo...

Dabar jūs – motinystės atostogose. Dainavimas praskaidrino rutiną?

Puikus sutapimas, kad projektas vyko tuo metu, kai aš nedirbau. O vaikelis jau šiek tiek paaugęs, nebe vystykluose – Mantui dabar metai ir devyni mėnesiai. Tie išėjimai tikrai praskaidrino mano dienas.

Ar Mantas dažnai girdi lopšinių?

Labai daug sūnui dainuodavau nuo pat gimimo. Mantui tai labai patikdavo. Lopšinės jį nuramindavo. Gal tai šeimos tradicija: kai buvome mažos, ir man su seserimi mama niūniuodavo...

Iki šiol jūs pristatoma kaip prezidentūroje dirbusi teisininkė. Sūnui paaugus, ten ketinate grįžti?

Dirbau prezidentūros Teisės departamente, per antrąją Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus kadenciją. Buvau politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, pasibaigus prezidento kadencijai išėjo visa mūsų komanda. Žiūrėsiu, kokių galimybių ir pasiūlymų pasitaikys ateityje. Kol kas konkrečių darbo planų neturiu.

Balsingoji teisininkė ieško darbo?

Kol kas ne – dar nesibaigė vaiko priežiūros atostogos. Tuo dabar labai mėgausiuosi.

Be dainavimo, gal turite ir daugiau romantiškų pomėgių?

Esu bandžiusi piešti, bet nelabai sekėsi... Tad, be muzikos ir visko, kas su ja susiję, – dainavimo, šokio, – jokių talentų savyje lyg ir neatradau.

Rudenį jus išvysime kuriame nors televizijos šokių projekte?

Ne – tų projektų organizatoriai nežino, kad man patinka šokti! Pirmą kartą garsiai tai pasakiau (juokiasi). Be to, jau norisi pertraukėlės. Metas grįžti namo, į šeimą. Eidama į „Žvaigždžių duetus“ neturėjau tikslo iš televizijos nebesitraukti.

Šeima – svarbiausia?

Be galo svarbi, nes kad ir ką kur darytum, vis tiek grįžti namo. Kad jaustumeisi laiminga užsiimdama kokia nors veikla už namų durų, pirmiausia viskas gerai turi būti šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius