Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl princo Williamo ir jo mylimosios Kate Middleton – nakvynė ant šaligatvio

Londone įsivyravo tikra vestuvių karštligė. Ketvirtadienį, norintiems praeiti pro Bakingamo rūmus, Vestminsterio abatiją ar bet kurią būsimojo karališkųjų jaunavedžių maršruto vietą, teko stovėti pėsčiųjų spūstyse. Dėl didžiulių žmonių srautų transporto kamščiuose lūkuriuoti buvo priversti ir automobilių vairuotojai.
Gerbėjai nekantriai laukia karališkųjų vestuvių
Gerbėjai nekantriai laukia karališkųjų vestuvių / Karinos Ziminaitės/15min nuotr.

Didžiausia spūsčių priežastis – sudygę palapinių miesteliai, išsidėstę greta specialiai sustatytų sienelių, kurios penktadienį princą Williamą ir jo išrinktąją Kate Middleton turės atitverti nuo tūkstantinių smalsuolių minių.

Vestuvių dienos laukiantys gerbėjai šaligatvius apgulė pasipuošę – palapines ir aplinkines tvoreles išmargino vėliavėlėmis, patys stebino išskirtiniais aksesuarais, teminiais marškinėliais, skrybėlėmis, karūnomis. Dauguma jų tryško gera nuotaika net nepaisant permainingo britiško oro ir dulkių – vidudienį kepino saulė, vėliau oras atvėso, kilo vėjas. Iš skirtingų Didžiosios Britanijos kampelių bei JAV, Kanados, Australijos ir kitų pasaulio šalių atvykę aistruoliai tikino nebijantys lietaus ir nekantriai laukiantys vestuvių.

Karinos Ziminaitės/15min nuotr./Jemma
Jemma

Iš pietvakarių Anglijos atvažiavusi Jemma 15min.lt ketvirtadienį sakė ant grindinio nakvojanti nuo trečiadienio. Ji tvirtino nesuprantanti britų, kurie užuot džiaugęsi švente, burnoja dėl monarchų išlaidų. „Gavome laisvą dieną, tad kodėl nepasidžiaugus kartu? Vestuvės vistiek įvyktų“, – kalbėjo ji. Mergina tvirtino maniusi, kad prie Vestminsterio abatijos bus dar daugiau nakvojančiųjų karališkosios poros gerbėjų. „Atvykome trečiadienį, o gavome vietas „pirmoje eilėje“, net nemanėme, kad išvis pavyks ką nors pamatyti“, – džiaugėsi kirpėja dirbanti Jemma. Ji ne tik specialiai dėl vestuvių ceremonijos pasiėmė porą papildomų laisvadienių, bet ir tvirtino pati mielai pasimatuosianti princesės karūną. „Princas Harry laisvas, gal pamėginsiu“, – juokavo ji.

Rytais mane pažadina žirgų kanopų bildesys.Daugelį metų Australijoje gyvenusi Jon pasakojo į Londoną dėl karališkųjų vestuvių atvykusi dar antradienį. „Norėjau būti šios ypatingos šventės dalimi. Tikiu, kad Williamo ir Kate laukia nuostabi bendra ateitis. Atkeliavau autostopu iš Škotijos, buvau viena pirmųjų čia įsikūrusių“, – su šypsena veide kalbėjo jau dvi naktis ant šaligatvio miegojusi moteris. Ji prisipažino besijaučianti puikiai, o per naktį mieganti net aštuonias valandas.

Karinos Ziminaitės/15min nuotr./Jon
Jon

„Rytais mane pažadina žirgų kanopų bildesys. Tiesa, nubudus trečiadienį man pavyko net pamatyti į vestuvių ceremoniją besirenkančius žmones. Nors Kate ir Williamo nemačiau, spėjau pamatyti princą Harry, jis atrodė ramus ir atsipalaidavęs“, – pasakojo slauge dirbanti Jon. Ji tvirtino esanti labai patenkinta, kad pavyko užsiimti vietą prieš pat Vestminsterio abatijos duris ir visiškai nesirūpinanti dėl antimonarchistinių kalbų. „Jie pažįsta vienas kitą nuo tada, kai buvo studentais, esu už juos laiminga. Gaila, nemačiau princesės Dianos vestuvių, tada dar gyvenau Australijoje“, – sakė 56-erių Jon.

Karališkųjų vestuvių „palaikymo“ miestelyje rinkosi ne tik įvairių tautybių, bet ir įvairaus amžiaus žmonės – nuo pagyvenusių senjorų iki visai mažų vaikų, budėti prie abatijos ryžosi ir keletas neįgaliųjų. 76-ąjį gimtadienį šeštadienį švęsiantis Terry juokavo pavėlavęs dieną gimti – kitaip penktadienį jam būtų dviguba šventė.

Karinos Ziminaitės/15min nuotr./Terry
Terry

„Mane žavi vien mintis, kad stebėsiu du įsimylėjusius žmones. Įsimylėjusius ne Bakingamo rūmuose, o universitete. Jų istorija šiek tiek primena maniškę“, – šypsojosi iš Kembridžo atvykęs vyras, gausiai išsipuošęs Didžiosios Britanijos simbolika. Jis prisipažino iki šiol stebėjęs visas karališkosios šeimos vestuves – tarp jų ir princesės Dianos bei karalienės Elizabeth II.

„Princesė Diana buvo nuostabi ledi, mes labai ją mylėjome ir visada jos pasiilgsime. Nežinau, ar Kate privalo būti panaši į ją, juk turime gyventi toliau“, – 15min.lt sakė viso pasaulio žiniasklaidos reportažuose pasirodęs karališkųjų vestuvių aistruolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius