-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Detali Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuvių programa

Atėjus balandžio 29-ajai, karališkųjų Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo išrinktosios Kate Middleton vestuvių dienai, 15min.lt kviečia savo skaitytojus kartu su visu pasauliu sekti šventinę ceremoniją, o gal net ir atšvęsti drauge su taure šampano.
Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo išrinktosios Kate Middleton figūros
Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo išrinktosios Kate Middleton figūros / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Detali vestuvių programa Didžiosios Britanijos laiku (Lietuvos laiką gausite pridėję dvi valandas):

8.15 val. Kviestiniai svečiai pradeda rinktis į Vestminsterio abatiją.

9.50 val. Į bažnyčią atvyksta užsienio šalių diplomatai bei Didžiosios Britanijos politikai su premjeru Davidu Cameronu priešaky.

10.10 val.  Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo vyriausiasis pabrolys princas Harry pradeda penkių minučių trukmės kelionę karieta iš Clarence House į abatiją vilkėdami šventines uniformas. Jaunikiui jaunosios bažnyčioje teks laukti 45 minutes.

10.20 val. Kate Middleton motina ir brolis – Carole ir Jamesas Middletonai – palieka penkių žvaigždučių „The Goring“ viešbutį, kuriame naktį prieš ceremoniją ilsėjosi nuotaka.

10.35 val. Jorko grafas, princesės Beatrice, Eugenie ir kiti karališkosios šeimos atstovai pradeda kelionę į abatiją nedideliu autobusu.

10.38 val. Iš Clarence House išvyksta princas Charlesas ir jo žmona, Kornvalio grafienė Camilla. Jie abatiją turėtų pasiekti per 4 minutes.

10.40 val. Jos didenybė Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II ir jos vyras, Edinburgo grafas princas Philipas pradeda penkių minučių trukmės kelionę iš Bakingamo rūmų į abatiją.

10.48 val. Gėlių mergaitės ir berniukai išvyksta iš „The Goring“ viešbučio drauge su jaunosios seserimi Pippa Middleton.

10.51 val. Nuotaka Kate Middleton drauge su tėvu Michaelu pradeda devynias minutes truksiančią kelionę automobiliu „Rolls-Royce Phantom IV“ iš viešbučio į Vestminsterio abatiją. Manoma, kad jaunoji gali tradiciškai šiek tiek vėluoti.

10.55 val. Gėlių mergaitės ir berniukai atvyksta į bažnyčią ir pasiruošia jaunosios sutikimui. K.Middleton pasirodo visu gražumu ir pagaliau pasaulis išvysta ilgai slėptą jos vestuvinę suknelę.

11 val. Prasideda vestuvių ceremonija. Manoma, kad ją visame pasaulyje stebės apie 2 mlrd. žmonių. Įdomu tai, jog iš anksto buvo paviešintas ceremonijos tekstas, kuriame aiškiai atiduodama duoklė velionei princo Williamo motinai Dianai. K.Middleton, kaip ir princesė Diana, duodama santuokos įžadus pasižadės savo vyrą mylėti, gerbti ir saugoti, o ne jam paklusti, kaip įprasta tradiciniame tekste.

12.15 val. Vestuvių ceremonija baigiasi, jaunavedžiai išeina iš bažnyčios, čia pat jie yra pasveikinami garbės sargybos. Karietos palengva pajuda Bakingamo rūmų link. Jei oras pasitaikytų geras (nors žadamos liūtys), princas Williamas su K.Middleton keliaus išskirtine karališkąja 1902-ųjų gamybos karieta atviru stogu.

12.40 val. Jaunavedžiai pozuoja vestuvių fotografui Hugo Burnardui.

13.25 val. Princas Williamas ir K.Middleton turėtų pasirodyti Bakingamo rūmų balkone drauge su karališkosios šeimos atstovais ir artimaisiais. Čia pat pora turėtų pasibučiuoti tūkstantinės minios akivaizdoje.

13.30 val. Pagarbą jauniesiems specialaus pasirodymo metu atiduoda oro laivynas.

13.35 val. Prasideda šventinis karalienės Elizabeth II priėmimas, kuriame dalyvaus 660 išskirtiniausių vestuvių svečių.

15 val. Vestuvių priėmimas baigiasi, karališkoji pora vyksta į Clarence House ilsėtis prieš vakaro šventę, K.Middleton turėtų vestuvinę suknelę pakeisti vakarine.

19 val. Bakingamo rūmuose prasideda princo Charleso surengta vakarinė puota. Joje – trijų patiekalų vakarienė, vestuviniai tortai ir neformalus K.Middleton draugės surengtas vakarėlis. Po linksmybių jaunavedžiai naktį praleisti turėtų Bakingamo rūmuose. Planuojama, kad vėliau pora iškart vyks į povestuvinę kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius