Penktadienio rytas Londone – visi keliai veda į karališkąsias vestuves

Balandžio 29-ąją, penktadienį, Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuvių dieną Londonas nubudo švintant, o aistringiausi karališkųjų vestuvių mėgėjai nė neužmigo.
Princo Williamo atvykimo akimirka
Princo Williamo atvykimo akimirka / Stop kadras iš oficialios video transliacijos

Ištuštėjusios miesto gatvės ir žmonių minios prie karališkosios poros maršruto – taip atrodo Didžiosios Britanijos sostinė likus vos daugiau kaip valandai iki ilgai lauktos ceremonijos. Tačiau apsakyti vyraujančią nuotaiką sunku. Akivaizdu, kad monarchijos ir iškilmingų vestuvių nepalaikantys žmonės gavę laisvadienį veikiausiai išvyko iš miesto. Likusieji – gausiai pasipuošę tautine atributika, vėliavomis ir jaučiantys džiaugsmingą jaudulį. Atrodytų, kad kartu su jaunavedžiais tuokiasi visas Londonas.

Norintys išvengti grūsčių gatvėse renkasi Haid parke ir Trafalgaro aikštėje, kur specialiai šia proga įrengti didžiuliai ekranai, per kuriuos tiesiogiai transliuojama viskas, kas vyksta Vestminsterio abatijoje, prie Bakingamo rūmų ir kitose vestuvėms svarbiose vietose.

Virš Londono ratus suka dešimtys sraigtasparnių, o Haid parke, arčiau ekranų, praktiškai nebeliko laisvų vietų. Džiaugdamiesi laisvadieniu britai susipakavo iškylų krepšius, apsirūpino šampanu ir nekantriai laukia, kada galės jį iššauti.

Karališkųjų vestuvių gerbėjai stebina ir savo originalumu – kai kurie vyrai pasipuošę triko su Didžiosios Britanijos vėliava, o atsivedusieji augintinius juos taip pat papuošė vestuvių atributika. Ką jau kalbėti apie nesuskaičiuojamą galybę princesių ir princų, karalienių, moterų su ištaigingomis skrybėlaitėmis ir tiesiog džiugiai nusiteikusių britų.

Kuomet tiesioginės transliacijos metu buvo rodomas Haid parkas, čia sėdinčius žmones tarsi apėmė visuotinės laimės jausmas – minia nė neprašoma klykė, mojo vėliavėlėmis ir kitaip reiškė savo džiaugsmą. Su dideliu susidomėjimu britai stebi ir ekranuose rodomą veiksmą Vestminsterio abatijoje, kur savo vietas jau užsiėmė tautos mylimas futbolininkas Davidas Beckhamas su žavia skrybėlaite pasipuošusia nėščia žmona Victoria. Palaikymo šūksniais transliacijos stebėtojai sutiko ir į bažnyčią atvykusį Eltoną Johną.

Beje, ankstų rytą buvo pranešta, jog karalienė Elizabeth II apsisprendė, kokį titulą skirs princui Williamui ir Kate Middleton po vestuvių. Williamas bus tituluojamas Kembridžo hercogu, o Kate Middleton – Jos Karališkąja didenybe, Kembridžo grafiene.

Didžiausia penktadienio ryto mįslė – kaip gi atrodys karališkosios nuotakos suknelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius