Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 automobilių apdaužęs aktorius Arūnas Sakalauskas užsikodavo, bet vairuoti teismas jam dar draudžia

Teisėja atmetė trejiems metams vairuotojo pažymėjimo netekusio žinomo menininko Arūno Sakalausko prašymą leisti jam pirma laiko vėl sėsti prie vairo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečio teatro aktoriaus A.Sakalausko atgaila ir pažanga Vilniaus miesto 3-iame apylinkės teisme liko neįvertinta.

Prieš dvejus metus vairuotojo pažymėjimo trejiems metams netekęs vyras, praėjus pusei nuobaudos termino, pasinaudojo savo teise kreiptis į teismą bei prašyti pirma laiko leisti jam vėl sėsti prie vairo.

Tačiau prašymą išnagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja antradienį nutarė, kad dėl masinės avarijos atgailavusiam ir po nelemto įvykio netgi užsikodavusiam 49 metų vilniečiui vairuoti dar anksti. Teismas neatsižvelgė į A.Sakalausko argumentą, jog vairuotojo pažymėjimas jam labai reikalingas darbui. Teisėjos vertinimu, vairuotojas šiurkščiai pažeidė KET, o teismas jam skyrė beveik minimalią nuobaudą, todėl jau dabar grąžinti pažymėjimą nėra galimybių.

15min.lt primena, jog dar 2009 metų gruodį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas paskelbė nutarimą administracinėje byloje dėl avarijos, kurią sostinės Aguonų gatvėje sukėlė Nacionalinio dramos teatro aktorius A.Sakalauskas. 2009 metų lapkričio 20 dienos popietę A.Sakalauskas sostinės Aguonų gatvėje, būdamas neblaivus (2,2 promilės alkoholio), nesuvaldė savo automobilio „Subaru“ ir apdaužė dar devynias kelkraštyje stovinčias transporto priemones: tris „Audi“ bei po vieną VW, „Renault“, BMW, „Honda“, „Volvo“ ir „Peugeot“.

Tąsyk žinomam teatralui teismas skyrė griežtą bausmę: trejiems metams atėmė teisę vairuoti bei dar įsūdė 4 200 litų baudą.

Pažeidėjo neišgelbėjo netgi tai, kad teismo posėdyje A.Sakalauskas elgėsi ne kaip kelių erelis, o padorus vyras: pripažino kaltę, atsiprašė ir netgi minėjo, kad jo atgaila nėra pasiteisinimas.

Vėliau pažeidėjas sumokėjo jam skirtą baudą, be to, atlygino visus avarijos nuostolius.

Arūnas Sakalauskas gyvenimo į sceną nesineša
Arūnas Sakalauskas

15min.lt jau anksčiau rašė, kad po nelemtos masinės avarijos Arūnas padarė rimtas išvadas: susigriebė ir su specialistų pagalba stengėsi išsibraukti iš juodojo taurelės mėgėjų sąrašo.

Apie užsikodavimą praėjusią savaitę, teisme nagrinėjant aktoriaus prašymą dėl išankstinio teisių grąžinimo, buvo prasitaręs ir jo advokatas. „Būtent po šio įvykio jis pradėjo gydytis“, – delfi.lt citavo teisininką Raimundą Jurką. Tiesa, praėjus metams po garsiosios aktoriaus sukeltos avarijos jį buvo sulaikę policijos pareigūnai ir už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje skyrė įspėjimą.

Prieš pustrečių metų A.Sakalauskas viešai prisipažino kenčiantis nuo alkoholizmo ir interviu dienraščiui L.T. kalbėjo taip: „Alkoholizmas – liga. Visi tai žino, tačiau tie, kurie su ja nesusiduria, šių žodžių nesuvokia. Statistika byloja, kad pasaulyje yra 10 procentų homoseksualų, 10 procentų alkoholikų, kažkiek narkomanų ir t.t. Man atrodo, greitai alkoholizmą išbrauks iš ligų sąrašo ir jis bus vadinamas tiesiog yda. O taip nėra – tai tikrų tikriausia liga, kurios sunkumą suvokia tik patys alkoholikai ir jų artimieji.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius