Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

171 cm ūgio Ineta Stasiulytė sveria 55 kg: „Organizmas pats atsirenka, ką ir kada valgyti “

Dietos? Ne. Sportas? Treniruotės? Na, gal kartais. Rūpesčiai dėl svorio ir papildomų kilogramų? „Atsipalaiduokite. Viskas yra galvoje. Valgykite, ką norite ir kiek norite. Kaip jaučiatės, taip ir atrodote“, – tikina aktorė Ineta Stasiulytė.
Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas
Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė

„Bepigu jai tai kalbėti, kai pati liekna“, – burbtelėtų apkūnesnė dama. Tačiau Ineta į tokias kalbas numoja ranka – norint sulieknėti pirmiausiai reikia nustoti apie tai galvoti.

171 centimetrų ūgio aktorė sveria 55 kilogramus. Tačiau savo svorio ji niekada nesureikšmino. Neva organizmas pats pasako, kada jam reikia truputį susitraukti, o kada – išsiplėsti.

„Daugumos moterų didžiausia klaida ta, kad su maistu jos suvalgo ir baimę sustorėti. Vėliau atsiranda savęs kaltinimas, prasta nuotaika. Tuomet iš nevilties galvojama, kad, štai, jau nieko čia nebepakeisiu, tai dar ir antrą porciją sukirsiu“, – Žmonės.lt sakė Ineta.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė

Pasak jos, į maistą, kurį valgome, reikia žiūrėti truputį paprasčiau. Neva jei labai nori, vadinasi – reikia. Tačiau svarbu atskirti du dalykus, o tai gali būti šiek tiek apgaulinga: nori akys ar skrandis?

„Niekada nesu bandžiusi jokių dietų. Man nesvarbu, sveika tai ar nesveika – valgau, tai ką noriu. Vienu metu išgyvenau laikotarpį, kai niekam neturėjau apetito. Tuomet svarsčiau, ką čia reiktų valgyti, kad būtų ir skanu ir sveika. Skaičiau daug literatūros ta tema. Ir visur radau tą patį atsakymą – reikia klausyti savo organizmo“, – pasakojo aktorė.

O ką daryti jei tas organizmas žūtbūt nori kuo riebesnio kąsnio, prieš miegą kone maldauja sukrimsti šokolado plytelę, o vietoj vandens prašo gerti gazuotus vaisvandenius? „Ir klausyti jo“, – nesudvejojusi atkirto Ineta.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ineta Stasiulytė

Pasak jos, nesveikas maistas organizmui nepatinka taip, kaip mums patiems atrodo, todėl ilgainiui ateis sąmoningumas, kad jis nieko gero neduoda. Būtent tuo metu ir įvyks didysis virsmas, padėsiantis kiekvienam atrasti savo kelią sveikos mitybos link.

„Bandymas užkišti save nesveiku maistu tolygus susinaikinimo programai. Kol kiekvienas asmeniškai nepajaus, kad tai nieko gero neduoda, tol niekas nepasikeis. Norisi nesveiko maisto? Prašom. Kartais juk tikrai skanu. Tačiau noriu pasakyti ką kitą – kuo mažiau jo valgai, tuo mažiau ir norisi. Viskas priklauso nuo nusiteikimo ir požiūrio“, – įsitikinusi Ineta.

Prieš metus ji metė rūkyti. Ilgai žalingą įprotį turėjus aktorė sako, kad ilgą laiką sveikatos problemos ir vėjais išleisti pinigai nebuvo pakankamai stiprus motyvatorius nustoti traukti dūmą. Mesti rūkyti jai pavyko tik tuomet, kai įtikino smegenis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Deividas Meškauskas ir  Ineta Stasiulytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Deividas Meškauskas ir Ineta Stasiulytė

„Buvo nelengva, tačiau sąžiningai skaičiavau 21 dieną – tokį laikotarpį neleidau sau išsitraukti cigaretės. Žinojau, kad per 21 dieną, ką nors kartojant, atsiranda naujas įprotis. Tai suveikė. Apskritai tikiu, kad viskas priklauso nuo mūsų tikėjimo. Jei žiūri į veidrodį ir vadini save stora – tokia ir jausies, tokia atrodyti ir kitiems.

Tačiau jei kartosi sau kasdien komplimentus – viskas apsivers aukštyn kojomis. Galima tikėti tuo, galima ne. Tačiau išbandyti – verta. Pati savo kailiu įsitikinau“, – sakė Ineta paraginusi visus kuo pozityviau nusiteikti, o tuomet jau galvoti apie naujus norus ir tikslus, kuriuos įsiskiepijus sau teigimą požiūrį pasiekti kur kas lengviau.

Daugiau straipsnių apie žinomų moterų ūgį ir svorį rasite Žmonės.lt  rubrikoje  „Žvaigždės figūra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius