-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20-ojo „Kino pavasario“ atidarymo ceremonijoje – beveik 700 svečių

Artimiausias dvi savaites gero kino mėgėjai leis kino teatrų salėse – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje ketvirtadienį bus oficialiai paskelbta 20-ąjį kartą rengiamo filmų festivalio „Kino pavasaris“ pradžia. Ceremonijos svečiai, kurių pakviesta beveik 700, į šventę žengia raudonu kilimu, juos pasitinka festivalio rengėjai.
Festivalio „Kino pavasaris“ komanda
Festivalio „Kino pavasaris“ komanda / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Algirdas Ramaška ir Vida Ramaškienė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Algirdas Ramaška ir Vida Ramaškienė

Į festivalio atidarymo ceremoniją susirinko kviestiniai svečiai. Visi jie paisė vakaro aprangos kodo – damos pasipuošė prabangiomis suknelėmis, siekiančiomis žemę, ponai – solidžiais kostiumais.

Kiekvieną svečią kylant į antrąjį filharmonijos aukštą tradiciškai sveikino festivalio direktorė Vida Ramaškienė. Pati ji spindėjo ypatinga elegancija: „Kino pavasario“ direktorės įvaizdžiu pasirūpino dizaineris Juozas Statkevičius.

Ceremonijos nepraleido gausus būrys kultūros, meno, pramogų, verslo ir politikos pasaulių atstovų. Svečiai – ne tik lietuviai, bet ir specialiai dėl festivalio atvykę iš užsienio. Pavyzdžiui, buvęs Bogotos meras, profesorius Antanas Mockus, kuris čia pasirodė su žmona Adriana. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Antanas Mockus su žmona Adriana.

Į „Kino pavasarį“ šįmet atvyko ir gausus būrys užsieniečių – filmų, kuriuos bus galima pamatyti festivalio metu, kūrėjai. 

Vaizdų filharmonijoje, belaukiant ceremonijos pradžios, tikrai netrūko. Kiekvienas svečias raudonu kilimu žengė itin pasipuošęs, filharmonijos koridoriai tarytum atstojo podiumą. Iki renginio pradžios visi susirinkę buvo kviečiami pasivaišinti šampanu ir pasimėgauti bendravimu. O daugiausia kalbų, žinoma, liejosi apie kiną...

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Janina Lapinskaitė ir Algimantas Puipa

Apie festivalį

Šiemet „Kino pavasaryje“ – beveik 250 filmų iš viso pasaulio, kurie bus rodomi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose.

„Kino pavasaris“ į Lietuvą atveš ne tik pripažintus tarptautinius filmus, bet ir maždaug 200 kino profesionalų. Festivalio dienomis Lietuvoje bus galima sutikti tokius kino meistrus kaip dviejų „Auksinių palmės šakelių“ laureatas danas Bille Augustas, Oskarui nominuotas amerikiečių dokumentikos kūrėjas Joshua Oppenheimeris, kontroversiškas rusų režisierius Aleksejus Fedorčenko. Visi jie pristatys naujausius savo filmus.

Tačiau uždarius kino teatro duris, kinas nesibaigs: tiek Vilniuje, tiek Kaune festivalio dienomis Vilniaus gatvės virs „Kino pavasario“ gatvėmis. 20-us metus vykstantis festivalis pasieks 20 skirtingų miestų vietų. Vilniuje filmai bus rodomi ir didžiuliame ekrane Rotušės aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius