-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Zacharevičienė: „Prieš eterį atlieku liežuvio apšilimo pratimus“

Prieš porą mėnesių televizijos laidų vedėjos A. Zacharevičienės (31) gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis: iki tol daugiausia pramoginiuose televizijų projektuose dirbusi moteris dabar tapo pasitempusia BTV „Žinių“ vedėja.
Agnė Zacharevičienė
Agnė Zacharevičienė / BTV nuotr.

„Man labai patinka mano nauja veikla. Tiesiog akys dega iš pasitenkinimo“, – neslepia pašnekovė ir atskleidžia naujo darbo užkulisius.

Agne, kaip pavyko susidoroti su nauju iššūkiu?

Tik su nuostabių kolegų palaikymu. Kartu dirbantys žurnalistai, prodiuseriai atsako į visus mano užduodamus klausimus ir leidžia man tobulėti. Pradėjus vesti „Žinias“, gerokai pakito mano gyvenimas – padidėjo tempas. Be to, teko išmokti žurnalistikos pagrindų, nes ne tik skaitau žinias, bet ir redaguoju tekstus. Dabar tenka tobulinti savo kalbą: kiekvieną dieną mokausi taisyklingo kirčiavimo, tikslios dikcijos.

Trumpai tariant, vėl esi „moksleivė“. Kaip jautiesi grįžusi „į mokyklą“?

(Juokiasi.) Dabar abu su sūnumi esame pirmokai. Jis iš tiesų šįmet pradėjo lankyti pirmą klasę, o man iš naujo tenka visko mokytis. Tai labai įdomi patirtis. Suprantama, dėl to kenčia šeima – vyrui ir vaikui skiriu mažiau laiko. Tačiau artimieji mane labai palaiko, nes mato, kaip trykštu entuziazmu, džiaugiasi, kad esu laiminga.

Papasakok apie BTV „Žinias“ tiems, kurie jų dar nė karto nematė. Kuo ši naujienų laida skiriasi nuo kitų?

„Žinias“ transliuojame du kartus per dieną – 18 ir 20 valandą. Jos trunka po 20 minučių. Esminis skirtumas – naujienas pranešame socialiai jautriai. Gilinamės į paprastų žmonių bėdas, išklausome juos. O tai neįprasta naujienų laidoms. Džiaugiamės sulaukę žiūrovų palaikymo: žmonės skambina į redakciją ir džiaugiasi, kad esame kitokie.

Žinių vedėjas privalo būti nepriekaištingos reputacijos. Ko dėl šio darbo Tau teko atsisakyti?

Kadangi tapau „Žinių“  laidos veidu, privalau kelti pasitikėjimą. Dėl to iš darbdavių sulaukiau įvairių draudimų. Daugelis jų susiję su kitais mano darbais. Pavyzdžiui, atsisakiau galimybės filmuotis viename muzikos vaizdo klipe, dėl darbo „Žiniose“ paaukojau galimybę filmuotis viename lietuviškame seriale. Tačiau aš dėl to nė kiek nesigailiu, puikiai suprantu, kad neįmanoma derinti šių darbų. Ramia dūšia visko atsisakau, nes, pradėjusi dirbti „Žiniose“, pajutau begalinę palaimą. Dabar draugai mane vadina viską žinančia apie Lietuvos ir pasaulio įvykius. Dažnai jie skambina man norėdami sužinoti, kas šiandien įvyko (šypteli).

Gal per porą mėnesių, kai dirbi „Žinių“ laidoje, jau nutiko kokių kuriozų?

Kadangi dirbu tiesioginiame eteryje, nepavyksta išvengti nesusipratimų. Neseniai žiūrovams turėjau pranešti, kad visose dengtose prekybos vietose netrukus bus privalomi kasos aparatai. Tačiau netyčia pasakiau, jog visi turės įsigyti ne kasos, o kavos aparatus. Šie žodžiai nuskambėjo tiesioginiame eteryje. Stengiuosi negraužti savęs dėl tokių nesusipratimų ir ateityje nekartoti panašių klaidų.

Ar laikaisi kokių tradicijų prieš darbą tiesioginiame eteryje?

Kaip sportininkai prieš rungtynes ar treniruotes daro apšilimą, taip aš atlieku pratimus, padedančius liežuviui apšilti (šypteli). Išmokau įvairių greitakalbių, kurias, prieš skaitydama žinias, nuolat kartoju. Tai labai padeda.
Kita tradicija – beveik prieš visas „Žinių“ laidas į ausis įsisegu mamos dovanotus  auskarus. Gal ir negerai tą patį aksesuarą segėti, bet kai juo pasipuošiu, žinau, kad „Žinias“ vesiu puikiai (šypteli).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius