Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistė Pilvelytė ir kūdikio besilaukianti Živilė Vaškytė-Lubienė nėščiosioms skirtame renginyje pasirodė vienodomis suknelėmis

Trečiadienio popietę jau devintus metus iš eilės Vilniaus rotušėje vyko šventinis renginys besilaukiančioms sostinės moterims, šiemet jame dalyvavo daugiau nei 400 nėščiųjų. Renginį kaip ir kasmet vedė besilaukianti moteris. Šių metų šventės vedėja tapo žurnalistė, televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė-Lubienė.
Živilė Vaškytė-Lubienė
Živilė Vaškytė-Lubienė / Luko Balandžio nuotr.

Pernai  renginį vedė laidų vedėja, folkloro atlikėja Loreta Sungailienė, ir choreografė Ieva Norkūnienė, koncertavo Nijolė Pareigytė, prieš keletą metų šventę vedė ir tuomet mama tapusi dainininkė Aistė Pilvelytė bei kitos garsios moterys.

Šį kartą A.Pilvelytė, nors ir nesilaukia, tačiau mielai sutiko dalyvauti šventėje ir mamoms padainuoti. Atlikėja atliko dainas „Saugok vaikystę“ ir „Su tavim“, kurios iki ašarų suvirpino ne tik besilaukiančių mamų, bet ir pačios Aistės, širdį.

„Teko būti šioje scenoje prieš ketverius metus, tuo metu laukiausi savo dukters. Šių metų rugpjūtį Ugnei jau bus ketveri. Neįsivaizduoju gyvenimo be jos, būti mama – neapsakomas ir žodžiais sunkiai apibūdinamas jausmas. Visas tas bemieges naktis, kai vaikas sirgo, kompensuoja vaiko meilė, geras žodis, – atviravo ant scenos moteris. – Prieš kelias dienas parduotuvėje įvyko toks įvykis: dukrytė nei iš šio, nei iš to pradėjo man bučiuoti rankas. Prie visų žmonių ir be jokios priežasties. Visi žiūri ir nesupranta...“ Po šios atviros išpažinties A.Pilvelytė vos sutramdė ašaras.

Beje, įdomi detalė – tiek renginio vedėja Ž.Vaškytė, tiek ir jame dainavusi A.Pilvelytė vilkėjo tokiomis pačiomis, mėlynos spalvos, klostėmis puoštomis tiulio suknelėmis.

„Tokia buvo idėja ir tiek. Nenorėjome, kad aš iš konteksto labai iškrisčiau, todėl pasirinkau tokią pat suknelę kaip ir Živilės. Tikrai galiu užtikrinti, kad nebandau nieko slėpti po ta suknele ir nesilaukiu“, – portalui Žmonės.lt juokdamasi sakė Aistė Pilvelytė.

Unikalus renginys

„Labai džiugu, kad jau daugelį metų susitinkame Rotušėje, iškilmingoje aplinkoje. Dar niekam neteko girdėti apie panašų renginį, kuris skirtas dar pilveliuose mažylius nešiojančioms mamoms. Idėja organizuoti tokį renginį kaip tik kilo, kai mūsų pagrandukė Emilija dar ramiai pilvelyje laukė savo atėjimo į šį pasaulį“, – prieš renginį sakė šios iniciatyvos autorė, renginio organizatorė Agnė Zuokienė. 

Luko Balandžio nuotr./Agnė Zuokienė
Agnė Zuokienė

Pasak A.Zuokienės, atvykus į šį renginį, sunku patikėti, kad Lietuvoje, o ypač Vilniuje, blogėja demografinė padėtis, nes ši salė nebegali sutalpinti visų norinčių būsimų mamų. A.Zuokienė juokėsi, kad kitais metais reikės jubiliejinę šventę rengti kur nors kitur, nes noro ir susidomėjimo dalyvauti rengėjai sulaukia su kiekvienais metais vis daugiau.

Į Rotušę susirinkusios moterys taip pat klausėsi specialiai šiai progai jau kelintus metus suburto unikalaus „nėštukių“ choro pasirodymo – jam tradiciškai vadovauja kompozitorius Deivydas Zvonkus. Pirmą kartą renginio istorijoje „nėštukėms“ choreografinius judesius pagal melodijas derino garsių Lietuvos šokėjų pora Ana Melnikova-Duknauskė  ir Justinas Duknauskas, kurie taip pat greitai taps tėveliais. Savo muzikinį pasirodymą surengė ir vaikų kolektyvas „Debesėliai“. Renginį vainikavo bendra šventės dalyvių nuotrauka ant Rotušės laiptų.

Luko Balandžio nuotr./Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius