Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Eglė Jackaitė: „Aš nesu trapi būtybė, šiltnamio gėlelė...“

Gruodžio 1-ąją aktorė Eglė Jackaitė išgirs teismo nuosprendį – daugiau kaip dvejus metus trukęs teismų maratonas dėl galimai neteisėto motinystės pašalpų pasisavinimo iš „Sodros“ pagaliau išsispręs. Moteris tikina esanti stipri ir baimės nejaučianti.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

Nuo penktadienio klaipėdietė E.Jackaitė laiką leido Vilniuje – penktadienio vakarą apsilankė geros draugės Aistės Pilvelytės koncerte, šeštadienį lankėsi kalėdiniame Žilvino Grigaičio vakarėlyje ir TV3 projekte „Šok su manimi“. 37-erių aktorės teigimu, kartais tiesiog būtina atrasti laiko sau.

„Aš esu klaipėdietė ir kai atvažiuoju į Vilnių noriu atsipūsti. Aistė yra mano draugė, penktadienį įvyko svarbus jos pasirodymas, kaip gi aš jos nepalaikysiu. Žinoma, kad aš atvažiavau. Taip jau supuolė, kad ir Žilvinas pakvietė ateiti. Mano mažylis Elijus yra saugus su savo seneliais, jis ten yra mylimas ir globojamas. Mano 16-metis sūnus Jokūbas be jokių bėdų pasiliko Klaipėdoje. Truputį skirti laiko sau kaip moteriai, ne tik kaip mamai, nemanau, kad yra nusikaltimas, tad ir teisintis nenorėčiau. Yra nuomonių, kad mamos turėtų sėdėti namie. Girdėjau ne vieną žmogų sakantį „tai kaip ji taip!“. O ką? Jei parkritusi į kampą bliaučiau kažkam būtų geriau?“, – retoriškai klausė E.Jackaitė.

Teismai – tik dar vienas gyvenimo išbandymas

Ji tikino rami laukianti teismo sprendimo. „Ateis ta diena ir ateis. Aš negyvenu iš anksto. Aišku, turiu savo įsivaizdavimą, kaip gali būti, bet nieko neprognozuoju. Nesu aš trapi būtybė ir šiltnamio gėlelė, kuriai nukris lapeliai papūtus vėjui. Tikrai ne. Gyvenime buvo daug išbandymų ir su Dievo padėjimu juos įveikiau, nepaliauju šypsotis ir optimizmo tikrai turiu“, – kalbėjo E.Jackaitė.

Aktorė stebėjosi, kad kai kurie žmonės paklausę, kaip ji gyvena, sutrinka išgirdę žodį „gerai“. „Lyg turėčiau dėl to atsiprašyti. O kas pasikeis, jei apkrausiu kitus savo rūpesčiais. Man kur kas svarbiau, kad mano sąžinė rami, esu prieš save švari ir man negėda ir nebaisu. Yra sistema tokia, kad lengviausia pulti silpnesnius. Aš svetimų pinigų neskaičiuoju ir kitų bėdomis nesidžiaugiu, tačiau kai vagiami milijonai, nieko taip nepuola, nes paprasčiau pulti moterį su vaikais, kuri neturi didelio užnugario“, – svarstė moteris.

„Jei aš palūžčiau, kas tada būtų? Aš neleidžiu sau, neturiu tokios teisės ir tokios prabangos. Negaliu sakyti „aš silpna, pagailėkit“, – sakė E.Jackaitė.

Palūžti negali dėl vaikų ir savęs

Anot E.Jackaitės, jei norima padaryti parodomąjį šou – tebūnie. „Žmogui neduota pakelti daugiau nei jis gali. Kol kas susitvarkau, esu sveika, o bus taip kaip bus. Galų gale, jei tai dar ne pabaiga yra dar ir apygardos, ir aukščiausias teismas, ir apeliacijas galima rašyti, yra Strasbūras. Aš žinau, kad esu teisi ir šiuo atveju tik aš esu nukentėjusi“, – ryžtingai kalbėjo ji. Moteris prisipažino, kad sunkumus ištverti nėra lengva, tačiau nepalūžti jai padeda didelė atsakomybė.

„Turiu didžiulę atsakomybę prieš save ir savo vaikučius. Jei aš palūžčiau, kas tada būtų? Aš neleidžiu sau, neturiu tokios teisės ir tokios prabangos. Negaliu sakyti „aš silpna, pagailėkit“. O kas, jei ne aš pati padės. Aš turiu būti tvirta ir tikinti gyvenimu, einanti į priekį. Jei būčiau sugniuždyta, pirmiausia blogai būtų mano vaikams. Ir pati būčiau ne savimi. Sakoma, kuo daugiau gyvenimas duoda tau per kuprą, tuo labiau tave myli. Tai labai subrandina žmogų. Džiaugiuosi, kad per ta skausmą žmogus išsigrynina. Taip yra duota, tą turi priimti“, – 15min.lt sakė E.Jackaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius