Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Jūratė Onaitytė: „Gimtadienis – proga prisiminti, kiek tau metų“

Kažkas yra pasakęs, kad gyvenimas tarsi kino filmas. O ypač jei kalba pakrypsta apie gražias, talentingas ir šarmingas aktores. Štai viena jų – kino ir teatro aktorė Jūratė Onaitytė. 59-ąjį gimtadienį švenčianti moteris sulaukusi komplimento apie neišsenkantį jos grožį kukliai tarsteli pjesės „Geismo tramvajus“ pagrindinės herojės Blanšos Diubua žodžius: „Prie gero apšvietimo – galbūt“.
Jūratė Onaitytė
Jūratė Onaitytė / Butauto Barausko nuotr.

37 metus teatro scenoje ir kino aikštelėje praleidusi ir ne vieną įsimintiną vaidmenį sukūrusi aktorė patikino, kad šis darbas atima kiekvieną laisvą gyvenimo akimirką. Būtent todėl ir negali turėti jokių šventinių tradicijų. O ypač gimtadienio.

Šią dieną aš jau žinau tiksliai kiek metų man sukanka. Vėliau, po gimtadienio aš turiu jau iš esamų metų atimti gimimo metus ir tik tada sužinau, kiek man metų.

„Mūsų darbo pobūdis neleidžia turėti tradicijų. Viskas vyksta improvizacijos rėmuose. Mes neturime laisvų dienų savaitgaliais, kaip dauguma žmonių. Turime tik vieną pirmadienį. Tad viskas tikrai vyksta ekspromtu. Man vis per gimtadienius ar prieš juos išpuola daug labai sudėtingo darbo“, – portalui Žmonės.lt pasakojo aktorė.

Na, o visgi, jei jau tiek laiko tenka praleisti scenoje, ar spektaklio metu sutikta šventė tampa gardesnė? O gal kaip tik apkarsta? Aktorė patikino, kad dažniausiai sveikina kolegos, o juokingų nutikimų, improvizuotai švenčiant teatre visuomet gausu.

„Gerbėjai sveikina nebent per jubiliejus. O šiaip tai kolegos dažniausiai pasveikina užkulisiuose. Įsimintiniausia būtent ir buvo, kuomet 50-ojo jubiliejaus proga sveikino kolegos. Aš Kauno dramos teatro fojė surengiau improvizuotą šventišką stalą ir turėjau atsiprašyti susirinkusių, nes teko bėgti į sceną“, – šiltais prisiminimais su skaitytojais dalinosi aktorė.

Moteris patikino, kad metams bėgant blėsta ir gimtadienio teikiamas džiaugsmas. O gimtadieniai virsta diena, kuomet sveikinantys draugai primena, kiek gi tau jau  yra metų. J.Onaitytė pasakojo, kad kuo toliau tuo kebliau darosi juos skaičiuoti.

„Žinote, gimtadieniai, kuo daugiau metų, tuo jie mažiau džiaugsmo teikia. Tai tiesiog proga prisiminti kiek tau metų, nes kitaip tiesiog užmiršti, – juokėsi pašnekovė. – Šią dieną aš jau žinau tiksliai kiek metų man sukanka. Vėliau, po gimtadienio aš turiu jau iš esamų metų  atimti gimimo metus ir tik tada žinau, kiek man metų. Būna net pasimetu kai paklausia“.

Kuomet dažna moteris artėjant gimtadieniui ima dūsauti ir liūdėti prisiminusi, jog laikas bėga ne tavo naudai, aktorė patikina, kad šios dienos ji nė kiek nebijanti. Juk visuomet smagu iš gerbėjų bei artimųjų sulaukti sveikinimų.

„Ne, man labai smagu švęsti gimtadienį. Kad ir šiandien... Aš sulaukiau labai daug žinučių, skambučių ir elektroninių laiškų. Labai gera. Tiesiog nustembi, kad tiek daug žmonių prisimena. Tai tarsi savotiška staigmena. Taigi gimtadienių aš visai nebijau“, – linksmai šnekėjo aktorė.

O štai paklausta, ar turi kokių nors planų šiai dienai – juk aktoriams pirmadienis yra laisvadienis – ji prasitarė, kad gražiausią dovaną gavo gimtadienio išvakarėse. „Šįmet nesu suplanavusi šventės. O dukra su anūkėmis man padarė staigmeną – vakar nė kiek neperspėjusios atvažiavo ir mane gražiai pasveikino. Tai buvo didžiausia šventė, o dėl planų, žiūrėsime – dar visa savaitė. Su artimiausiomis draugėmis ir draugais apsikeičiame dovanomis ir vienas kitą sveikiname tada, kada susitinkame“, – pokalbį baigė teatro ir kino legenda.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Geriausia antro plano aktorė Jūratė Onaitytė už filmą Duburys
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Geriausia antro plano aktorė Jūratė Onaitytė už filmą „Duburys“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius