-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aleksandras Pogrebnojus: „Supainioti karinį lėktuvą su keleiviniu neįmanoma“

Šiomis dienomis visa žiniasklaida tiesiog mirga pranešimais apie Ukrainoje, ties siena su Rusija numuštą Malaizijos keleivinį lėktuvą. Tragedija, pasiglemžusi beveik tris šimtus gyvybių, sukėlė marias diskusijų dėl to, kas kaltas šioje situacijoje ir kam parūpo įvykdyti tokį išpuolį.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / Asmeninio albumo nuotr.

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus šiuo klausimu turi tvirtą savo nuomonę – vyras pats tarnavo kariuomenėje ir turėjo galimybę sužinoti nemažai paslapčių.

„Kadangi aš tarnavau sovietų kariuomenėje 1987-1989 metais aviacijos-radijo-lokacijos dalinyje šalia Maskvos, tai galiu atsakingai pareikšti, kad mokant paleisti raketą (tai tikrai ne tas pats kas iš kalašnikovo iš už kampo pyškinti) ir turint radarą – supainioti karinį lėktuvą su keleiviniu neįmanoma!!! Lėktuvo tapatybė nustatoma vienu mygtuko paspaudimu (net ir prieš 20 metų), todėl arba tie degradai buvo girti arba piktybiškai raketą paleido... Kremliui mažiau reikėtų makaronus kabinti... Buvom ir žinom, kaip tokie dalykai vyksta...“ – aiškią savo poziciją išdėstė dizaineris ir pasidalijo nuotrauka iš tų laikų.

Po tragedijos viena iš keliamų versijų yra ta, kad norėta numušti karinį lėktuvą, o keleivinis numuštas esą todėl, kad jis tiesiog supainiotas su kariniu.

Panašu, kad A.Pogrebnojus, remdamasis savo patirtimi kariuomenėje, šiai versijai kategoriškai nepritaria ir mano, kad ji tikrai nepagrįsta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos?
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius