Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandras Pogrebnojus: „Tik vaikų turintis vyras supras, ką reiškia tapti tėvu“

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus (45) ir jo žmona, modelis Monika Račiūnaitė nuo praėjusios vasaros pabaigos sūpuoja sūnų Mykolą. Nors tėvystės džiaugsmais ir vargais jis mėgaujasi daugiau nei pusę metų, ligi šiol su niekuo to jausmo palyginti vis dar negalįs.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / TV3 nuotr.

Portalas Žmonės.lt Tėvo dienos proga teiraujasi garsių vyrų – kaip pasikeitė jų gyvenimas, namuose ėmus krykštauti pirmagimiui.

„Visiems pasikeičia gyvenimas gimus vaikui, tai ir mano pasikeitė, – šmaikščiai į klausimą atsakė dizaineris A.Pogrebnojus. – Sūnui gimus, tikriausiai, daugiau būnu namuose. Ir šiaip viską kitaip darau. Žinoma, „kitaip“ nereiškia, kad darau kažką blogo – šis pasikeitimas juk į gera.“

Dizaineris patikino, kad Mykolui augant, kiekvienas mėnuo kupinas staigmenų. Juk kai vaiko gyvenime įvyksta kažkas naujo – jis pradeda vaikščioti, išauga pirmasis dantis ar ištaria pirmąjį žodį – pokyčiai vyksta ir tėvų gyvenime.

„Auginant vaiką stebina viskas. Tikrai nieko nesitikėjau, nemaniau ir nelaukiau. Neturėjau išankstinių nuostatų, kad bus vienaip ar kitaip. Tiesą pasakius, kas mėnesį vis įvyksta po naujieną ar netikėtumą“, – portalui Žmonės.lt pasakojo A.Pogrebnojus.

Tiesa, Aleksandras tvirtai patikino, kad apie tėvystę kalbėti nenusakomai sunku. Mat nėra žodžių, kaip tai paaiškinti tėvu dar nesančiam žmogui. Net filosofiškai.

„Tai, ką reiškia būti tėčiu, supras tik kitas tėvas. Be to, savo tėvus irgi supras tik tie, kurie susilaikė savų vaikų. Neįmanoma to jausmo nusakyti ar papasakoti. Arba kitais žodžiais tariant, labai sunku tai nusakyti. Viena galiu pasakyti tvirtai – atsakomybės dabar jaučiu tikrai daug daugiau“, – pokalbį baigė dizaineris.

Luko Balandžio nuotr./Monika Račiūnaitė ir Aleksandras Pogrebnojus
Luko Balandžio nuotr./Monika Račiūnaitė ir Aleksandras Pogrebnojus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius