-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikoje grupė „Rondo“ sulaukė išskirtinio lietuvių dėmesio ir pasiekė rekordą

Balandžio viduryje grupė „Rondo“ išvyko į JAV. Per kelias savaites trukusią kelionę grupė ne tik išmaišė Kalifornijos valstiją, bet ir surengė koncertą vietinei lietuvių bendruomenei.
Grupė „Rondo“
Grupė „Rondo“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Skridome į Los Andželą. Mus ten maloniai sutiko, oro uoste mus pasitiko Birutė, kuri vilkėjo lietuviškais marškinėliais ir turėjo trispalvę. Iš karto nuvažiavome į viešbutį, o ten mums buvo momentaliai pristatytas amerikietiškas šampanas ir mėsainiai, kurie yra patys geriausi Amerikoje. Taip ir prasidėjo mūsų pažintis su Kalifornijos valstija“, – portalui Žmonės.lt pasakojo grupės siela Aleksandras Ivanauskas-Fara.

Kaip pasakojo atlikėjas, nors Amerikoje jau buvo lankęsis anksčiau, bet Kalifornija paliko didelį įspūdį. „Ten šilta, todėl jokių šiltų ir žieminių drabužių nereikia. Pagrindinė apranga – šortai ir lengvos suknelės“, – pasakojo Aleksandras. Pirmą vakarą grupė susipažino su jų laukiančiais ir tais, kurie organizavo kelionę, o jau kitą rytą patraukė į nuodėmių miestą – Las Vegasą.

Diena Las Vegase

Aleksandras prisipažino, kad teko palošti žaidimo automatais, apsilankyti koncertuose, pažiūrėti, kaip kas groja, pasivaikščioti po miestą. „Man kažkas yra sakęs, kad Las Vegasas yra gražus tik naktį, tačiau ir dieną ten yra kur akis paganyti. Didelį įspūdį paliko pats miestas, kuris yra milžiniškas pinigų traukos centras. Žmogus, kuris mus lydėjo, pasakojo, kad neseniai gyveno viešbutyje, mieste nusipirko mineralinio vandens ir norėjo kambaryje į šaldytuvą įdėti. Atsidarė šaldytuvą ir iš ten iškrito vanduo. Kai tik tas vanduo iškrenta, internetu yra duodamas signalas į kasą ir ten iš karto nuskaičiuoja. Viskas yra daroma, kad nieko neatsineštumei, kad viską iš jų pirktumei“, – pasakojo A.Ivanauskas-Fara.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara su žmona
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara su žmona

Atlikėjas kartu su grupe pažiūrėjo, kaip groja jaunimas gatvėse ir šiaip kazino, tačiau apsilankyti koncerte neteko, nes juos spaudė laikas ir intensyvi programa. Tuo metu, kai Fara su „Rondo“ lankėsi Las Vegase, pasirodymus visą mėnesį rengė Eltonas Johnas, Davidas Copperfieldas ir kiti žinomi atlikėjai. Aleksandras stebėjosi, kad ten gausu „Tribute“ koncertų.  „Matėme, kad yra „tribute“ skirti Michaelui Jacksonui, „Bee Gee“.  Apsimoka tokius koncertus rengti, nes tokie vardai yra žinomas, o klausytojams mokėti tenka tik centus. O lygis tai labai aukštas visų pasirodymų. Tuo metu taip pat buvo rodomas „Mama Mia“ miuziklas. Manau, kad pagyvenus ten savaitę, tai būtų galima daug ką aplankyti, pamatyti ir apžiūrėti, nes viskas yra labai įdomu“, – teigė dainininkas.

Europietiški automobiliai užkariauja JAV

„Mes buvome apsistoję Santa Monikoje. Apžiūrėjome paplūdimį, pasivaikščiojome tuo jų vadinamuoju bulvaru, mes tai Laisvės alėja jį pavadinome. Apsilankėme Malibu. Ten stovi Michaelo Douglaso, Melo  Gibsono namai. Mums tik parodė, kur tie namai yra, o ten šešių metrų aukščio tvora aptverta, tai nelabai ką gali pamatyti. Paskui važiavome į Santą Barbarą. Buvome tose vietose, kur buvo filmuojami legendiniai „Gelbėtojai“ ir tas senasis serialas „Santa Barbara“. Ten yra toks medinis tiltas, šalia kurio daug mažų restoranėlių.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“

Pažiūrėjome, kaip ruošia omarus visiems matant. Tai yra šioks toks šou, kuris sulaukia daug dėmesio, nes viskas daroma lankytojams prieš akis. Taip pat stebėjome automobilių „Ford Mustang“, kurie amerikiečiams yra prestižo reikalas, paradą. Įdomu tai, kad pagrindinis Kalifornijos automobilis yra „Toyota Prius“. Dabar ten galonas degalų kainuoja daugiau kaip keturis dolerius, tad jie vertina hibridus, nes jie yra tylūs, ekonomiški, ekologiški. Dabar amerikiečiai pradėjo pirkti mažus automobilius, mes ten keletą „Fiat“ markės matėme. Buvo ne tokia „Fiat Punto“ reklama, kurioje automobilis dideliu greičiu rieda kažkur Europoje, o paskui paneria po vandeniu ir prie Amerikos krantų išneria“, – juokėsi atlikėjas.

Unikalus tualetas, primenantis krioklį

Vėliau grupei teko apsilankyti  pramogų miestelyje „Madonna Inn“, kurį įkūrė Alexas Madonna. „Ten kaip pagrindinę atrakciją mums pristatė vyrišką tualetą. Jis yra padarytas kaip krioklys: kai atlieki vyriškus reikalus, ten nuolat krioklys bėga. Įdomu tai, kad ten krūva moterų prie to tualeto nuolatos stovi, nes jos nori pažiūrėti ir vis beldžia į duris, ar galima įeiti. Po kelias įeina, nufotografuoja, o vyrai palaukia“, – juokėsi Aleksandras.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“

Liaupsės San Fransiskui

Keliu, kuris yra laikomas vienas gražiausių pasaulyje, mat nuo jo atsiveria vaizdai į Ramųjį vandenyną, A.Ivanauskas-Fara su grupe keliavo į San Fransiską. Aleksandras negailėjo gražiausių epitetų šiam miestui. „Tai tikrų tikriausias pasakų miestas. Sužavėjo ir tiltas, ir Alkatraso kalėjimas saloje. Sužavėjo tie visi kalniukai, kuriais važiuoja tramvajus. Net patiems amerikiečiams tramvajai yra tikrų tikriausia atrakcija, nes visi yra matę milijoną filmų, kuomet tramvajus be stabdžių lekia... (juokėsi). Pavažinėjome jais, labai sužavėjo architektūra: stūkso ir modernūs, ir senoviško stiliaus namai“, – pasakojo A.Ivanauskas-Fara.

Akistata su benamiais Los Andžele

Kelias dienas San Fransiske praleidę grupės nariai sugrįžo į Los Andželą. „Sugrįžus mus pravežė pro tuos rajonus, kur gyvena benamiai. Na, vaizdas yra katastrofiškas. Jie gyvena kartoninėse dėžėse, daugiausia juodaodžiai. Kadangi gubernatorius, kuris buvo prieš A.Schwarzeneggerį, nusprendė, kad nereikėtų benamių išnaikinti. Nemažai jų yra su protine negalia, tačiau jie nėra pavojingi. Valdžia nusprendė, kad geriau tegu jie patys savimi pasirūpina, kad nereikėtų skirti jiems pinigų. Kadangi šalia yra didmeninės bazės, tai jie ryte nueina, pakrauna kokias nors kelias dėžes, padirba kelias valandas, gauna 10 dolerių ir pragyvena visą dieną. Bet kas svarbiausia, kad jie yra JAV piliečiai, tai jų ten niekas niekur nevaro. Jie ten nieko nedaro, nemuša, savimi pasirūpina, tačiau jei ketini važiuoti pro tą kvartalą lėtai su automobiliu, tai lauk pasekmių. Apie fotografavimą nėra nė kalbos“, – pasakojo atlikėjas.

Koncerte pasiekė rekordą

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandro Ivanausko-Faros žmona Rima
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandro Ivanausko-Faros žmona Rima

Los Andžele grupė „Rondo“ suderino pramogas ir darbą, mat buvo numatytas jų koncertas. Kaip pasakojo vietiniai lietuviai, jie dar nebuvo matę, kad į lietuviškų atlikėjų ar grupės koncertą, susirinktų tiek žmonių. O ir atsiliepimai po pasirodymo buvo patys geriausi. Aleksandras negailėjo gerų žodžių organizatoriams, kurie parūpino pačią geriausią įrangą. „Publika buvo nuo 18 iki 80 metų – senoji ir naujoji išeivija, buvo tokia linksma ir gera atmosfera:  visi dainavo,  šoko, buvo labai linksma. Ričardas, kuris organizavo mūsų kelionę ir koncertą, sulaukė itin teigiamų atsiliepimų apie koncertą, todėl buvo labai patenkintas. Daug su kuo bendravome, nusifotografavome ir pasiekėme rekordą. Vežėmės kelias kompaktines plokšteles dovanų tiems žmonėms, kurie mumis rūpinosi. Kelios liko, tad paskelbėme aukcioną. Iš aukciono mūsų plokštelė išėjo už rekordinę sumą – 50 JAV dolerių. Mes sėdime užkulisiuose prieš koncertą ir girdime, kad pradinė kaina 15 dolerių, o išgirdus galutinę kainą – net pritūpiau“, – juokėsi Aleksandras.

Vyras prisipažino, kad prieš koncertą buvo jaudulys, kad publika bus beveik visą gyvenimą Amerikoje pragyvenę lietuviai, kurie gal nežino dainų. „Pasirodo, kad viską jie žino, viską mato, žiūri lietuvišką televiziją. LRT laidą „Labas rytas“, tai jie visi ten žiūri, nes po darbo, kai jie grįžta, kaip tik yra rodoma dėl laiko skirtumo“, – pasakojo grupės „Rondo“ lyderis. Beje, Aleksandras pridūrė, kad užsienyje jie atšventė ir Velykas. „Jas atšventėme kalnuose. Buvo bendra kompanija ir senieji lenkų emigrantai, ir lietuviai, ir amerikiečiai. Surengėme didelę šventę prie laužo“, – pasakojo A.Ivanauskas-Fara.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“

Nepriaugo kilogramų

Daugelis nuvykę į JAV grįžta pasukinėję keletu kilogramų, nes maistas yra kaloringas, o ir norisi išbandyti, tai vieno, tai kito. „Aš nepriaugau. Turėjau labai didelės baimės, kad priaugsiu 5–6 kilogramus prieš išvykdamas, bet vos grįžau, iš karto pradėjau valgyti liesą varškę ir agurkus. Galvojau savaitę nesisverti, bet po dienos apsigalvojau. Pasirodo, kad nepriaugau, koks išvažiavau, toks ir grįžau. Valgiau viską: meksikietišką maistą, mėsainius, įvairius riebius kepsnius su padažais, bandeles, tai maniau, kad turėjau parsivežti kilogramų, bet labai daug vaikščiojome. Pavyzdžiui, pavažiuoji kokias 50 mylių, sustoji kokiame gražiame miestelyje ir vaikščioji kokią valandą, dairaisi, tai galbūt susidegino tos kalorijos“, – portalui Žmonės.lt pasakojo A.Ivanauskas-Fara.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“

Apie įžymybes Holivude ir meluojančius policininkus

Paklaustas, ar teko pamatyti įžymybių Holivude, kuriame teko lankytis, vaikščiojant visiems gerai žinomomis gatvėmis, lankantis centrinėse įrašų parduotuvėse? „Gal ir teko, tačiau sunku juos atpažinti. Nes jie ten gyvena paprastą gyvenimą, tik mes esame įpratę tuos žmones matyti ant raudono kilimo, per įvairius renginius, pasipuošusius, tačiau kasdienybėje jie yra visiškai kitokie. Tie žmonės, kurie buvo su mumis, pasako, kad juos atpažinti gatvėje nėra taip lengva. Nes jie eina susikūprinę, su akiniais, paprasčiausiais drabužiais apsirengę ir nei iš tolo neprimena Madonnos ar DiCaprio, kuriuos esame įpratę matyti iš televizorių ekranų“, – pasakojo Aleksandras.

Pabaigai atlikėjas papasakojo vieną įdomų faktą apie Kaliforniją, pasirodo, kad tai yra vienintelė valstija, kurioje policininkai gali meluoti. „Jei policininkas iš nusikaltėlio nori išgauti kokius nors  parodymus, tai jis gali prigalvoti visokių dalykų, kad tik išgautų. Teismas pripažįsta, kad tai yra teisėta“, – teigė dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Rondo“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius