-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Užkalnis - svajojantis revoliucionierius

Andriaus Užkalnio pavardė imta dažniau minėti, kai Lietuvoje bestseleriu tapo jo pirmoji knyga „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“. Tačiau daug kas įsidėmėjo šį aštriaplunksnį iš jo rašinių virtualioje erdvėje. Be abejo, drąsiai subjektyvią nuomonę reiškiantį autorių anoniminiai komentatoriai nepailsdami deda į šuns dienas. Spėjame, kad prie jų mielai prisidėtų ir kai kurie garbių profesijų atstovai.
Andrius Užkalnis
Andrius Užkalnis / Fotografas Otto Kylmala

– Ruošiatės grįžti gyventi į Lietuvą. Kaip supratote, kad Anglijos jums jau gana?

– Pasiilgau ne tiek pačios Lietuvos, kur būnu gana dažnai, – noriu gyvenimą pasukti nauja vaga. Labiausiai bijau plaukimo pasroviui. Aš Britanijoje jau septyniolikti metai. Na, jei atimtume tuos laikotarpius, kai būdavau kur nors išvykęs, liktų kiek mažiau.

– Koks darbas šiuo metu jus maitina ir kuo užsiimti planuojate grįžęs?

– Kai pradėjau kalbėti apie važiavimą į Lietuvą, daug kas (o gal net visi) stebisi, kad noriu palikti šiltas pareigas didelėje bendrovėje su skambiu vardu, kur dar esu ir šioks toks vadovas, ir kraustytis Lietuvon. Mažai kas žino, kad nuo BBC gaunamo atlyginimo buvau priklausomas gal du ar tris pirmuosius mėnesius, kol neįsukau savo vertimo praktikos. Vienas iš pajamų šaltinių ir bus mudviejų su žmona prieš daug metų įkurtas verslas. Be to, užsidirbu iš rašymo ir žurnalistikos. Nelabai norėčiau sėdėti kur nors kabinete nuo devynių iki penkių net ir už gerą atlyginimą. Jau pakankamai esu prisisėdėjęs susirinkimuose ryšėdamas kaklaraištį.

Plačiau – naujausiame žurnale „Laima“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius