-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąją istorinę knygą pristatęs Robertas Petrauskas: „Kartais net stengdavausi susapnuoti, kaip istorija turi tęstis toliau“

Rašytoju gali būti bene kiekvienas, turintis savyje kūrybinio polėkio ir gebantis sklandžiai dėstyti mintis. Štai krepšinio komentatorius, „Protų kovų“ organizatorius, TV laidų vedėjas Robertas Petrauskas dar kartą įrodė, kad tai daryti tikrai sugeba. Išleidęs savo antrąją knygą „Lemtingi sprendimai“ jis sulaukė būrelio gerbėjų, norinčių knygą papuošti autoriaus autografu.
Robertas Petrauskas
Robertas Petrauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Žinia, R.Petrauskas Klaipėdos universitete baigė istorijos studijas. Taigi savo domėjimąsi Antrojo pasaulinio karo įvykiais laiko hobiu, o sukauptą duomenų, knygų bei archyvinės medžiagos kolekciją bando paversti įtraukiančiu ir visiems suprantamu pasakojimu.

„Populiariai pasakoti istorinius įvykius – labai sudėtingas uždavinys. Ne kiekvienas, pasiėmęs tą knygą, gali lengvai skaityti. Todėl aš labai džiaugiuosi, galėdamas išversti tą masę informacijos, statistikos ir akademinių išvadų bei teorijų į pasakojimą, kuris įtraukia. Nežiūrint to, kad kiekvienas žino, koks bus galutinis šios istorijos taškas, skaitydamas knygą jautiesi tarsi trileryje“, – portalui Žmonės.lt pasakojo R.Petrauskas.

Jis pridūrė, kad jo knygos yra tarsi serialas – po kiekvienos serijos lauki kitos, nes tik joje paaiškėja tam tikrų įvykių baigtis ar istorinių asmenybių likimas.

„Mano tikslas ir yra sukurti istorinį serialą. Kiekviena knyga baigiasi pačioje įdomiausioje vietoje, todėl kita jos dalis prasideda toje pačioje vietoje ir tęsia istoriją toliau. Trečioji knyga apie Antrąjį pasaulinį karą bus apie Barbarosos operaciją (kodinis 1941 m. birželio 22 d. Vokietijos kariuomenės įvykdyto įsiveržimo į SSRS pavadinimas – aut. past.). Jos su jokiu kitu istoriniu įvykiu maišyti nenorėjau, tad knyga bus tik apie tai“, – sakė Robertas ir pabrėžė, kad svarbiausia rašytojo misija – parašyti knygą, kurią būtų įdomu skaityti. Tačiau ne visiems tai pavyksta, kartais nepasiseka net patiems geriausiems.

„Šarūno“ viešbutyje ant savo antrosios knygos autografus dėliojęs rašytojas tikino, kad norint parašyti įdomią ir „kabinančią“ knygą, turi žinoti, kur sudėti akcentus, ar kaip pakreipti jos vingius skaitytojui įdomia linkme, bet jų neiškraipyti.

Knygos Lemtingi sprendimai pristatymo akimirka
Knyga „Lemtingi sprendimai“

„Kol kas yra labai sunku pasakyti, kaip bus įvertinta antroji knyga. Rašymas ir istorija man jau nebėra hobis – tai yra darbas. Kiekvieną laisvą akimirką aš stengiuosi rašyti knygą. Aš net atsisakiau kasdien eiti į darbą, kaip tai daro normalūs žmonės. Stengiuosi parašyti bent puslapį per dieną, arba apmąstyti, kaip čia tos istorinės linijos turi kirstis. Kartais net stengiuosi susapnuoti, kaip istorija turi tęstis toliau. Prieš eidamas miegoti pasakau sau, kad šiandien susapnuosiu, kaip pasisuks istorija knygoje“, – portalui Žmonės.lt sakė R.Petrauskas

Primename, kad rašydamas šią knygą R.Petrauskas ėmė auginti barzdą, o darbą pabaigęs ją nusiskuto. Savo knygą „Trečiojo Reicho triumfas“ – pirmąją dalį iš serijos apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje – R.Petrauskas išleido 2010 metais. Iš viso turėtų pasirodyti penkios šio istorinio laikotarpio dalys.

Kada pasirodys trečioji dalis, pasakojanti apie Barbarosos operaciją, spėlioti, anot autoriaus, sunku. Mat kol kas jis parašė vos 20 pirmųjų puslapių.

Knygos Lemtingi sprendimai pristatymo akimirka
Knygos „Lemtingi sprendimai“ pristatymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius