Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar verta kovoti už teisybę?

Skaitant komentarus internete ar teisybės neatitinkančius straipsnius, neretai kyla klausimas: negi garsenybės nesikreipia į teismą, kad užkirstų kelią šmeižtui? Pasirodo, vieni įžeidinėjimams tampa atsparūs, nes nenori metų metais bylinėtis, o kiti nenuleidžia rankų, kol neapgina savo garbės ir orumo.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Dainininkas Vaidas Baumila: „Norėjau užkurti pirtį, bet...“

Šiuo metu po studijų Škotijos aukštojoje mokykloje Lietuvoje besiilsintis dainininkas Vaidas Baumila turbūt ilgai nepamirš jį įžeidusios istorijos. Viename jau neegzistuojančiame žurnale buvo išspausdintas straipsnis apie tai, neva Vaidas nuo visų slepia netradicinę orientaciją, o kelerius metus trukusi draugystė su kolege Juste Mozolyte tebuvo apgaulė.
„Perskaitęs straipsnį, buvau išties žiauriai supykęs. Iškart puoliau ieškoti atsakingo asmens telefono numerio ir paskambinęs išdėsčiau savo pretenzijas. Ruošiausi tam leidiniui užkurti pirtį, bet mama, labai protinga moteris, pasijuokė ir nuramino mane, kad po savaitės niekas apie tai nebešnekės...
Taip ir likau nesupratęs, kodėl žurnalistai sumanė apie mane rašyti tokius negražius dalykus. Gal kvailų kalbų kilo dėl to, kad kurį laiką nesirodžiau viešai su jokia mergina?.. O gal sąmoningai norėta sukurti skandalą ir man atkeršyti už tai, kad su tuo leidiniu jau seniai atsisakydavau bendrauti?.. Šiaip ar taip dabar tai – jau praeitis. Dėl šios istorijos nebesuku sau galvos. Geriau duoti kvailiui kelią...“ – įsitikinęs dainininkas.

Vilius ir Violeta  Tarasovai
Vilius ir Violeta Tarasovai

Atlikėjai Violeta ir Vilius Tarasovai: „Kartais tenka ir pagrasinti“

Pernai ginčą su vienu jau nebeleidžiamu dienraščiu Vilius ir Violeta Tarasovai baigė taikos sutartimi – susitarė dėl kompensacijos. Tarasovų šeima piktinosi straipsnyje išvydusi detaliai aprašytas Violetos jauniausios dukrelės Gabrielės gimimo aplinkybes.
„Dėl teisybės kovoti būtina, nes žurnalistai dažnai perlenkia lazdą. Mūsų šeimos pozicija tokia: jei paskelbta tikrovės neatitinkanti žinia liečia ne tik mus su žmona, bet ir kitus mūsų šeimos narius, tikrai negalime tylėti. Kai interneto portaluose pamatome apie mūsų šeimą prirašytų nesąmonių, iškart skambiname redaktoriui ir reikalaujame tokias medžiagas nedelsiant išimti. Kartais užtenka paprašyti gražiuoju, kartais prireikia pagrasinti teismais. Vien dėl savęs tikrai nesijaudintume, bet mūsų dukra Elinga yra moksleivė. Po tokių straipsnių ji išgirsta daug negražių žodžių, todėl norėdami ją apsaugoti privalome reaguoti į įžeidžias žinutes“, – nedvejoja Vilius Tarasovas.

Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas

Seimo narys Rokas Žilinskas: „Aš tolerantiškas, bet viskam yra ribos...“

Kai buvęs televizijos žinių vedėjas Rokas Žilinskas pateko į Seimą, visiems staiga parūpo: su kuo jis gyvena, su kuo miega ir ką slepia nuo visuomenės akių? Nors kurį laiką politikas nuo tiesioginio atsakymo stengdavosi išsisukti, dabar jau nebeslepia savo orientacijos. Tiesa, kaskart pabrėžia: „Su kuo draugauju ar gyvenu, tik mano asmeninis reikalas.“
Nors į daugelį dalykų politikas reaguoja tolerantiškai, nepyksta nei už tiesmukus klausimus, nei už įžeidžiančius komentarus, vienas absurdiškas praeities įvykis jį visgi gerokai sunervino. „Vieno leidinio fotografas manęs tykodavo prie namų. Kartą jam pavyko, užsikorus ant tvoros, slapta nufotografuoti mane miegantį. Stulbinamas įžūlumas ir savavališkas įsibrovimas į privačią erdvę! Nuotraukos nebuvo paviešintos, nes fotografas suprato, kad jo būtų laukęs ilgas teismų procesas ir didžiulė bauda. Tikrai nebūčiau tylėjęs“, – sako Rokas Žilinskas.

Stilistas Mantas Petruškevičius: „Apgyniau savo garbę ir orumą“

Daugelis pramogų pasaulio atstovų susitaikė su tuo, kad interneto platybėse apie juos klaidžioja daug nemalonių komentarų ir kitokių negražių dalykėlių. Stilistas Mantas Petruškevičius sako jau užsiauginęs gana storą odą ir per daug nesureikšminąs to, ką apie jį rašo ar kalba nepažįstami žmonės. Tačiau kai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pamatė sukurtą „profilį“ „Nekenčiu Petruškevičiaus“, kuriame buvo skelbiami stilistą žeminantys ir įžeidžiantys komentarai bei fotomontažai, nusprendė netylėti.
„Kiekvienas padorus žmogus turi teisę išsaugoti savo garbę ir orumą. Labiausiai man norėjosi apginti savo tėvus, nes jie, sužinoję apie tokį „cirką“, labai jaudinosi“, – neslepia Mantas.
Stilistas kreipėsi į teismą ir netrukus buvo nustatyta, kad internete jį kompromituoja viena dvidešimtmetė mergina. Kol kas M. Petruškevičius negali pasakyti, kokia bus šios istorijos baigtis, mat dar nenusprendė, ar sieks gauti viešą jį įžeidusios merginos atsiprašymą.

Vytautas Šapranauskas
Vytautas Šapranauskas

Aktorius Vytautas Šapranauskas: „Nekenčiu, kai iškraipo faktus“

Vytautas Šapranauskas – vienas iš tų aktorių, kuris labai atidžiai renkasi, su kuriais žurnalistais bendrauti. Tiems, kurie jį nors kartą nuvylė, antro šanso nesuteikia. „Kur tai matyta, kad žurnalistus domina vienintelis dalykas: su kuo aš miegu? Jei išgirstu tokį klausimą, iškart pasiūlau baigti pokalbį“, – sako aktorius.
Kitas žurnalistų mėgstamas klausimas – apie Vytauto pomėgį išgerti. Aktorius niekada nesidėjo šventuoliu, tačiau kai žiniasklaida jį stengiasi pavaizduoti lyg kokį nevaldomą alkoholiką, ne juokais supyksta. Viename bulvariniame žurnale buvo vaizdžiai papasakota, neva aktorius į namus grįžta toks girtas, kad net automobilį palieka vidury kiemo, į vietą jį pastato tik vidurdienį, kai išsiblaivo. Dėl šio straipsnio V. Šapranauskas kreipėsi į teismą. Netrukus žurnalo redaktorė buvo priversta išspausdinti straipsnį paneigiančią žinutę ir viešai atsiprašyti aktoriaus už garbės įžeidimą.

Holivudo teisybės ieškotojai

Teri Hatcher
Nusprendė nebetylėti

Serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ žvaigždė aktorė Teri Hether laimėjo bylą prieš britų laikraštį dėl žalos atlyginimo. Šis laikraštis buvo parašęs, kad ji prie savo namų esančiame namelyje ant ratų mylėdavosi su vyrais. Amerikiečių žvaigždė sulaukė ne tik piniginės kompensacijos, bet ir viešojo atsiprašymo.
„Toleravau daugybę absurdiškų ir išgalvotų istorijų bulvariniuose laikraščiuose, tačiau kai pasirodė straipsnis, netiesiogiai leidžiantis suprasti, kad esu neatsakinga ir nerūpestinga motina, nusprendžiau netylėti“, – pridūrė aktorė.

Ashley Olsen
Įžeidė skandalinga antraštė

Jaunoji Holivudo žvaigždė aktorė Ashley Olsen laimėjo bylą prieš vieną bulvarinį žurnalą ir prisiteisė 40 milijonų JAV dolerių. Po išspausdinta nuotrauka, kurioje Ashley nufotografuota išeinanti iš vakarėlio, puikavosi antraštė „Apsvaigusi nuo narkotikų“.
„Niekada gyvenime nesu nei pirkusi, nei vartojusi jokių kvaišalų. Ką gali pagalvoti mano tėvai, išvydę tokią antraštę?! Labai įsižeidžiau ir nusprendžiau, kad šito nedovanosiu“, – sako aktorė.

Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Prisiteistus pinigus aukoja labdarai

Garsioji Holivudo pora į teismą padavė britų bulvarinį leidinį, kuris paskelbė apie neva artėjančias jos skyrybas. A. Jolie ir B. Pittas reikalauja paneigti straipsnį ir viešai atsiprašyti už „melagingus teiginius, kurie vėliau dargi apkeliavo pasaulio žiniasklaidą.“ Laikraštyje „News of the World“ pasirodė žinutė, kad gruodį garsenybių pora susitiko su skyrybų advokatu ir susitarė dėl vaikų globos bei 205 mln. svarų dydžio turto.
Dėl tiesos neatitinkančios informacijos A. Jolie ir B. Pittas teisiasi ne pirmą kartą. Iki tol visus bylose laimėtus pinigus jie paaukodavo labdarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius