Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arina Borunova: autobiografija suvirpins moterų širdį

Pastaruoju metu balsingoji dainininkė Arina Borunova paskendusi darbų sūkuryje. Autobiografinę knygą išleidusi muzikantė prieš savaitę darbo reikalais lankėsi Berlyne. Grįžusi į tėvynę moteris paslaptingai prasitaria: „Laukite stulbinamų naujienų!“
Arina
Arina / Gretos Skaraitienės nuotr.
Temos: 2 Moteris Arina

Vardas, pavardė: Arina Borunova.   
Gimimo data, vieta: 1969 02 13, Kaunas. 41 m.
Šeiminė padėtis: išsiskyrusi; turi sūnų Martyną Čaplinską (18).
Pasiekimai: jau daugiau nei 20 metų Lietuvos melomanus džiugina savo išskirtiniu balsu; Arina dažnai vadinama lietuviškąja Janis Joplin, Tina Turner ar bliuzo karaliene.

Arina, knygynuose greitai pasirodys Jūsų autobiografinė knyga. Ko skaitytojai gali iš jos tikėtis?

Ką aš žinau... Jei atvirai, neatsimenu ką ten pripasakojau (juokiasi).

Visos iki šiol išleistos garsenybių autobiografinės knygos buvo savitos: vienos skaitytojus papirkdavo nuoširdumu, kitos – atvirumu. Kokia bus Arinos biografija?

Manau, kalbėjau atvirai, nors visko išpasakoti turbūt neįmanoma. Atmintis šiek tiek šlubuoja (šypteli). Knygoje nestigs įvairių faktų ir samprotavimų. Biografijoje paliesti įvairūs mano gyvenimo etapai – visko po truputį. Daugiausia kalbu apie asmeninį gyvenimą.

Valdo Trinkūno nuotr./Arina
Valdo Trinkūno nuotr./Arina

Ar sunkiai atvėrėte širdį knygos autorei Kristinai Gudonytei? Ją jau seniai pažinojote?

Ne, su Kristina susipažinau neseniai. Viskas prasidėjo nuo knygos rašymo. Iš karto pajutau, kad Kristina yra labai šiltas žmogus, todėl nebuvo sunku atsiverti. Kadangi ji yra rašytoja ir šiaip geras žmogus, manau, tai buvo privalumas. Žurnalistui būtų sunkiau sekęsi atvirai kalbėti.

Tačiau Jūs niekada negarsėjote atvirais interviu apie privatų gyvenimą. Kodėl vis dėlto sutikote išsipasakoti?

Tikrai nesu iš atvirai kalbančių žmonių rato... Kodėl persigalvojau? Pasakysiu nuoširdžiai – neturėjau tikslo būtinai išsilieti. Tikiuosi, kad skaitytojai neieškos teksto tarp eilučių...

Ar yra žmonių, kurie gali supykti radę informacijos apie save Jūsų autobiografijoje?

Galbūt yra keli... Jie yra iš mane supusio pasaulio. Su šiais žmonėmis bendravau žengdama kūrybiniu keliu, bet jie tikrai ne šou pasaulio atstovai (šypsosi).

Kokiai auditorijai ši knyga turėtų labiausiai patikti?

Be abejonės, moterims. Ne vienai ji turėtų suvirpinti širdį. Ši knyga kupina mano meilės išgyvenimų. Joje daug samprotauju ir atskleidžiu savąją patirtį. Negaliu sakyti, kad pateikiu laimingo gyvenimo receptą. Manau, kiekvienas turi savąjį.

Prisiminėte visą gyvenimo istoriją. Ar dabar Jums neatrodo, kad tam tikrais atvejais reikėjo elgtis visiškai kitaip?

Prisiminus kai kurias situacijas, dabar kyla kitokie jausmai. Iš tikrųjų į daug ką šiandien žvelgiu kitomis akimis. Ar dėl ko nors gailiuosi gyvenime? Yra keletas dalykų, kurių nesiryžau imtis. Tačiau per šias gyvenimo klaidas aš tobulėjau kaip žmogus. Tokie dalykai tik užgrūdina.

Dažnai sakote, kad Jūsų šeima – tai sūnus Martynas. Kaip jis reagavo į Jūsų sprendimą išsipasakoti?

Martynas pritarė šiai idėjai. Jis džiaugiasi viskuo, ką aš darau, ir visuomet mane palaiko.

Pakalbėkime apie kitą Jūsų veiklą. Teko girdėti, kad ruošiate staigmeną, t. y. netrukus Vilniuje atidarysite kepyklėlę.

Iš kur apie tai žinote? Kol kas nenoriu apie tai kalbėti...

Tai labai slapta?

Kol kas ne visiems apie tai pasakoju.

Gal ir Jūsų kelionė į Berlyną kažkaip su tuo susijusi?

Tai buvo paprasta kelionė. Važiavau darbo reikalais, tiksliau – dėl būsimos veiklos. Apie kepyklėlę kol kas nenoriu pasakoti, nes dar niekas neaišku. Nesinori aušinti burnos ir iš anksto kalbėti... Juk sakoma, kad „pusė darbo kvailiui nerodoma“ (juokiasi).

„Šiandien į daug ką žvelgiu kitomis akimis. Ar dėl ko nors gailiuosi gyvenime? Yra keletas dalykų, kurių nesiryžau imtis. Tačiau per šias gyvenimo klaidas aš tobulėjau kaip žmogus. Tokie dalykai tik užgrūdina.“

Ištraukos iš biografijos „Su meile Arina“:

•    „Šiuo metu Arina visa pasinėrusi į mokslus. Sūnus Martynas šiais metais baigia vidurinę ir ruošiasi stoti į aukštąją, todėl abu darbuojasi iš peties. Arina su malonumu skaito abiturientams skirtą literatūrą, ginčijasi su sūnumi, jam oponuoja ir juokauja, kad netrukus baigs vidurinę mokyklą antrą kartą. Martynas užima pagrindinę vietą jos gyvenime. Jie abu anksti keliasi, sportuoja, ji jam gamina pusryčius, išleidžia į mokyklą ir laukia sugrįžtančio. Jai įdomu viskas – kokį pažymį jis gavo, kokias klaidas padarė, ko nesuprato ir ką suprato ne taip. Ir mama, ir sūnus vienbalsiai tvirtina, kad jie neišskiriami draugai – kartu važinėja į žirgyną, kartu skraido oro balionais, kartu švenčia šventes ir gimtadienius. Kai paklausiau Martyno, kaip jis galėtų apibūdinti savo mamą, jis nė nesvarstydamas atsakė: „Ji nereali. Supratote, ką norėjau pasakyti? Tuo pasakyta viskas. Nereali – čia juk telpa viskas.“ Kaip čia nesuprasi...“

•    „Apsiginklavusi šypsena aš einu per gyvenimą. Dažnai su savimi pasikalbu ir įsitikinu, kad neverta į širdį įsileisti pykčio, neigiamų emocijų, kartėlio, nuoskaudų – tai žmogų žlugdo. Šiaip ar taip, kaip mylėjau, taip tebemyliu gyvenimą...“

Užderėjo biografijų

Dainiaus Labučio nuotr./Radži Aleksandrovičius
Dainiaus Labučio nuotr./Radži Aleksandrovičius

Radžis Aleksandrovičius (22)
Puiki pradžia

Pirmoji po ilgo laiko išleista garsenybės biografija buvo žurnalistės Katrinos Zeiter parašyta dainininko Radžio Aleksandrovičiaus istorija. Tokia puiki pradžia paskatino ir kitas įžymybes atskleisti slapčiausias gyvenimo paslaptis. Radžio biografijoje nestigo atvirų pasakojimų apie sunkią vaikystę ir netikėtą kelią į šlovę.

Gedmanto Kropio nuotr./Gintarė Karaliūnaitė
Gedmanto Kropio nuotr./Gintarė Karaliūnaitė

Gintarė Karaliūnaitė (31)
Pribloškė pikantiškais faktais

Žurnalistei Jūratei Ražkovskytei iš dainininkės Gintarės Karaliūnaitės pavyko išgauti daug pikantiškų faktų. Pavyzdžiui, knygoje Gintarė atskleidžia, kad jos įspūdingas biustas iškilo dėl... žalios tešlos valgymo. Lankydamasi pas močiutę, atlikėja dažnai ja mėgaudavosi.

Gedmanto Kropio nuotr./Arūnas Valinskas
Gedmanto Kropio nuotr./Arūnas Valinskas

Arūnas Valinskas (43)
Pažadėjo tęsinį

Politikas Arūnas Valinskas, pristatydamas savo biografinę knygą, kurioje apstu niekur negirdėtos apie jį informacijos, prasitarė, kad tai turbūt ne paskutinė knyga. A.Valinskas sakė, jog dar galime tikėtis devynių tomų. Girdama savo pašnekovą, biografiją parašiusi žurnalistė Laisvė Radzevičienė tik pritarė tokiai minčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius