Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant „Amžinai stilingų“ premjerai elegantiškos Lietuvos damos dalijo grožio patarimus

Nuo ketvirtadienio Lietuvos kino teatruose bus pradedamas rodyti režisierės Linos Plioplytės filmas „Amžinai stilingos“. Apie ryškias ir stilingas 62–95 metų niujorkietes pasakojanti juosta įkvėpė ne vieną garbaus amžiaus moterį iš naujo pažvelgti į madą, stilių, iš naujo įvertinti grožio sąvoką
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Iki premjeros likus vos kelioms dienoms, antradienio popietę į prekybos centrą „Europa“ rinkosi visuomet elegancijai ir moteriškumui ištikimos Lietuvos damos – Dalia Teišerskytė, Laimutė Užkuraitienė, Giedrė Fledžinskienė. Drauge su stiliste Agne Gilyte jos dalijosi vertingomis grožio ir patrauklaus įvaizdžio pamokomis.
 
„Aš niekada nenorėjau atrodyti jaunai, norėjau atrodyti pritrenkiančiai“, – renginį jau spėjusia išpopuliarėti filmo fraze pradėjo jį vedęs aktorius Aistis Mickevičius. Pasak jo, visos moterys, net ir vyresnio amžiaus nori atrodyti žavios.

„Dabar, kai sulaukiau tokio garbingo amžiaus, nusprendžiau sau nusipirkti suknelę. Pirmą kartą į visuomenę išėjau su suknele, nes iki tol buvau įsitikinusi, kad geriausias drabužis – klasikinės kelnės ir daili palaidinė“, – sakė neseniai 70 metų jubiliejų atšventusi D.Teišerskytė.
 
Elegantiškai atrodyti ją motyvuoja gyvenimas. Esą kai pabundi ryte, pasižiūri į veidrodį ir supranti, kad reikia pasitempti.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dalia Teišerskytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dalia Teišerskytė

Madai bei stiliui neabejinga ir visuomet pasitempusi L.Užkuraitienė. „Tas mados kultas yra labai ryškus, o mes linkę jį sekti.  Noriu tikėti, kad jaunos merginos taip pat gerai atrodyti norės ir tuomet, kai jos bus vyresnės“, – mintimis dalijosi ji.

Paklausta, ar norėtų, kad jos nuotrauka atsidurtų žurnalo viršelyje, moteris juokėsi: „Ne kartą buvau!”

Vyrų komplimentus ji neretai sako praleidžianti pro ausis. „Man didžiausią džiaugsmą kelia mano mokiniai – jie paskambina, pakviečia susitikti. Tai man vertingesni komplimentai, nei tie, kad gerai atrodau“, – sakė Balio Dvariono muzikos mokyklos vadovė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laimutė Užkuraitienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laimutė Užkuraitienė

Ji sakė nemėgsta vaikščioti po parduotuves dėl laiko trūkumo, tačiau ką nors gražaus pamačiusi – atsispirti gali sunkiai. „Turiu gerą atmintį spalvoms. Todėl mano spintoje – labai daug įvairių drabužių, kuriuos galiu tarpusavyje lengvai suderinti“, – pasakojo moteris.

Dar viena renginio viešnia – Vilniaus dizaino kolegijos steigėja G.Fledžinskienė. Kaip ji pati sako, madinga ji niekuomet nesijautė, nors visą gyvenimą sukiojasi šioje sferoje. „Komplimentų aš gaunu tikrai labai nedaug. Gyvenu intensyvų gyvenimą, visuomet bėgte. Todėl man svarbiausia, kad aš gerai jausčiausi“, – pasakojo ji, savo stilių apibūdinanti kaip „amžina klasika su sportiniais elementais“.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Fledžinskienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Fledžinskienė

Pasak juostos režisierės, filmo ji ėmėsi iš pagarbos vyresniajai kartai. „Senoji karta man visuomet labai imponavo. Visuomet buvo įdomu iš arčiau pažvelgti į jas“, – sakė pastaruosius dešimt metų JAV gyvenanti L.Plioplytė.

Kaip ji pasakojo, jos draugas fotografas tiesiog Niujorko gatvėse ieškojo ne jaunesnių nei 60 metų moterų. „Mes kartu eidavome gatve, susipažindavome su moterimis, kalbindavome jas, vėliau eidavome drauge gerti arbatos. Visos jos – labai skirtingos, vienos ištikimo klasikai, kitos – bohemiškos. Tačiau visas jas vienija meilė gyvenimui“, – sakė ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Lina Plioplytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Lina Plioplytė

Grožio ir stiliaus paslaptimis dalijosi ir A.Gilytė. „Įkvėpimas ateina iš visur. Kai klientės skundžiasi, kad jos neturi kuo apsirenti, problema yra ne ta, kad trūksta drabužių. Tiesiog spintoje jie nedera vienas su kitu“, – sakė ji.

Pasak jos, individualus stilius yra tai, ką kiekvienas pritaiko sau ir jis – daug vertingesnis nei prekybos centruose siūlomos kolekcijos ar mados podiumų tendencijos. „Ne drabužis jus turi dėvėti, o jūs drabužį“, – pasakojo stilistė.

„Neterškite aplinkos savo išvaizda“, – kadaise vieno ruso frazę prisiminė D.Teišerskytė. Jai paantrino ir G.Fledžinskienė prisiminusi kadaise Coco Chanel pasakytą legendinę frazę apie tai, kad mada praeina, o stilius – visuomet išlieka.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aistis Mickevičius ir Agnė Gilytė-Akromė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Aistis Mickevičius ir Agnė Gilytė-Akromė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius