-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant Valstybės dienai filmo „Gustavo nuotykiai“ kūrėjai pabrėžia Lietuvos istorijos žinių sklaidos svarbą kine

Visuomet savo išmone, istorijomis ir susitikimais stebinantis korespondentas Gustavas iš televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“ jau šį spalį drauge su žiūrovais leisis į nuotykių ir iššūkių kupiną kelionę pirmajame lietuviškame vaidybiniame animaciniame filme „Gustavo nuotykiai“.
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo / „Tauras Films“ nuotr.

Padedamas puikiai pažįstamų ir dar neregėtų herojų Gustavas mėgins susekti paslaptingos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės relikvijos pėdsakus. Prieš šį savaitgalį minimą Valstybės ir Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, „Gustavo nuotykių“ autoriai prabilo apie istorinių žinių svarbą kino pasaulyje.

Filmo „Gustavo nuotykiai“ režisierius Vaidas Lekavičius atskleidė, kad smalsūs istorijos mėgėjai animaciniame filme galės sužinoti įdomių faktų, susijusių su Lietuvos ir Švedijos istoriniais ryšiais, kurie atsirado dėl Vazų dinastijos. Jos atstovai ne tik 1523-1654 metais valdė Švedijos karalystę, bet ir 1587-1668 metais buvo Lietuvos-Lenkijos valstybės, dar vadintos Abiejų Tautų Respublika, valdovais.

„Televizijos laidoje „Gustavo enciklopedija“ nuo pat pradžių pasakų, fantazijų, linksmų prasimanymų pasaulis buvo perpintas su tikrove. Laidos idėja – enciklopedines, gal net nuobodokas žinias pateikti smagiai, o tam geriausiai tinka pasakos bei legendos, juk jos taip pat yra neatsiejama žmonijos civilizacijos dalis. Taip yra ir naujajame filme „Gustavo nuotykiai“, – sakė V.Lekavičius.

Gediminas Pranckevičius/„Tauras Films“nuotr./Rinkimai
Gediminas Pranckevičius/„Tauras Films“nuotr./Rinkimai

Jam antrino ir Gustavą ekranuose įkūnijęs Audrius Rakauskas. „Laiškas butelyje herojams užmena mįslę apie prapuolusią Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės relikviją. Šis motyvas susijęs su Vazų dinastijos valdymu Lietuvoje. Labai svarbu žaismingai pateikti tikras, pažintines žinias. Visada norime informaciją apipinti linksmais dalykais, kad pritrauktume ir mažuosius, ir suaugusius žiūrovus. Kai jiems nenuobodu, vaikai geriau įsisavina faktus, susijusius su šalies istorija, palikimu“, – teigė jis. Anot A.Rakausko, „Gustavo nuotykiai“ taps ne tik puikia pramoga, bet ir pažintine kelione, kuri privers šypsotis ir praturtins publikos žinių bagažą. „Per nuotykius susipažindinsime su tikrais faktais, istorinėmis akimirkomis. Kuriant šį filmą pažintinis elementas buvo labai svarbus“, – pridūrė jis.

Televizijoje jau beveik 20 metų gyvuojanti laida „Gustavo enciklopedija“ virtusi stulbinančiais, pozityviais ir linksmais „Gustavo nuotykiais“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau nuo šių metų spalio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius