-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aštrialiežuviui pagrasinusią Vitą Jakutienę policija iškvietė į komisariatą pasiaiškinti

„Ot „vyrai“ šiais laikais... Parašiau aštresnį žodį, nubėgo rašyti pareiškimo“, – socialiniame tinkle ketvirtadienio rytą pasijuokė grupės „Naujos pupytės“ narė Vita Jakutienė. Pagrasinusi internete vienam vyrui, atlikėja sulaukė policijos pareigūnų dėmesio.
Vita Jakutienė
Vita Jakutienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

V.Jakutienė internete pasidalijo pažymos dėl įvykusio prevencinio pokalbio nuotrauka. Dokumente pažymima, kad atlikėja dalyvavo prevenciniame pokalbyje su policijos pareigūnais ir buvo įspėta dėl Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 straipsnio (grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo) ir 140 straipsnio (fizinio skausmo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo). 

Greta dokumento fotografijos V.Jakutienė rašė: „Ot „vyrai“ šiais laikais... Parašiau aštresnį žodį, nubėgo rašyti pareiškimo... Nebijok, tau nieko nebus... Aš šoke.“ Prie savo minčių ji pridėliojo gausybę juoką pro ašaras reiškiančių veidelių. 

Asmeninio albumo nuotr./Vitos Jakutienės pažyma iš policijos komisariato
Asmeninio albumo nuotr./Vitos Jakutienės pažyma iš policijos komisariato

Žmonės.lt V.Jakutienė papasakojo, kodėl trečiadienį ji atsidūrė policijos komisariate. „Tai juokas per ašaras. Istorija paprasta: privačia žinute vienam vyrui parašiau aštresnį žodį. Jis pastoviai kelia mano nuotraukas į internetą ir taip toliau... Žinote, būna ta tokia moteriška emocija – būna, pratrūksti. Susirašėm su juo ir tiek. O po to sulaukiau tyrėjos skambučio – sakė, kad privalau apsilankyti komisariate.“

Tai juokas per ašaras. Istorija paprasta: privačia žinute vienam vyrui parašiau aštresnį žodį. 

Ką ji parašė tam vyrui? „Aš nepuoliau į kraštutinumus ir nesakiau, kad jam kažką padarysiu. Nebent perspėjau... Viskas vyko juoko formoje. Bet normalus vyras numotų ranka ir sakytų, kad čia „ai, boba“. Šiais laikais, man atrodo, tikrų vyrų nebeliko“, - juokėsi V.Jakutienė. 

Apsilankymo komisariate metu jai buvo paaiškinta, kas grėstų, jei savo žodžius moteris įgyvendintų: „Juoko formoj parašiau, bet žmogus, matyt, per daug rimtą gyvenimą gyvena, kad juokų nesupranta. Kai vyras, išgirdęs aštresnį žodį, bėga ant moters rašyti pareiškimą... Nežinau, kaip tai pavadinti. Žiauriau nei žiauru.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vita Jakutienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vita Jakutienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius