Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atvykę į Vilnių „Amon Amarth“ rokeriai neatsispyrė gražuolei miesto eglei

„Pagaliau Vilnius! Po Europą keliaudami su grupėmis paprastai jūsų šalį tik pravažiuojame, kita stotelė būna Ryga, tačiau šįkart mes – Vilniuje!“ – džiaugsmo neslėpė švedų vairuotojas, įsukęs prailgintą šlovingųjų rokerių „Amon Amarth“ turo busą į „Lofto“ kiemą. Netrukus iš autobuso pabiro „death metal“ stiliaus Kalėdų seniai: ūgaloti barzdočiai su juodomis kepuraitėmis.
„Amon Amarth“
„Amon Amarth“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Kartu su „Amon Amarth“ atvyko šį šeštadienio vakarą „Lofte“ juos apšildysiantys „Grand Magus“. Šalia juodų autobusų manevravo vilkikas, ant kurio šono išpieštas užrašas skelbė „Rock‘n‘Roll Trucking“.

11 valandą ryto po „Lofto“ kiemą jau zujo dešimtys vyrų, vilkinčių savo grupių atributiką, iškraunančių techniką, dekoracijas, stumiančių į užkulisius milžiniškas drabužių spintas. Procesas atrodė puikiai sustyguotas: akivaizdu, kad šiame ture visi yra tobulai „susigroję“.

Palikę technikus rūpintis scena, muzikantai neskubėdami apžiūrėjo užkulisius, atsigėrė kavos. Nors jiems buvo patiekta ir alaus, nė vienas nepanoro dienos pradėti nuo šio gėrimo, užtat džiaugėsi gavę kavos kremo. „Smulkmena, bet maloni: visuomet į „raiderį“ įrašome ne grietinėlę, o kavos kremą, bet beveik niekada jo negauname“, – juokėsi „Amon Amarth“ nariai, kirsdami sočius angliškus pusryčius.

Koncerto organizatorių nuotr./„Amon Amarth“ Vilniuje
Koncerto organizatorių nuotr./„Amon Amarth“ Vilniuje

Susidaro įspūdis, kad savo koncerto švedai laukia visiškai „atsipūtę“. Kai vokalistas Johanas Heggas, į Vilnių atvykęs su žmona, ištarė, kad nori pasižiūrėti, koks tas Vilnius, ir kiti susidomėjo ekskursija.

Švedijos rokeriai, grojantys sunkiąją muziką senųjų vikingų sagų tradicijomis, šįkart išgirdo, kokie buvo Lietuvos kunigaikščiai. J. Heggo žmonai pasirodė labai romantiška Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istorija.

Beje, „Amon Amarth“ savo nuotraukų albumą po šios dienos galės papildyti ir jiems gana neįprastomis nuotraukomis prie Šv.Onos bažnyčios ar kalėdinės Vilniaus eglės.

Koncerto organizatorių nuotr./„Amon Amarth“ Vilniuje
Koncerto organizatorių nuotr./„Amon Amarth“ Vilniuje

Na, o vakare muzikantai iš barzdotų turistų atvirs į jūrų milžinus ir parodys, kaip išaugo nuo debiutinio albumo „Once Sent From The Golden Hall“ pasirodymo 1998-aisiais, kai „mąstantys metalistai“ jais susidomėjo tiek Europoje, tiek Šiaurės Amerikoje. Sulig kiekvienu nauju sėkmingu albumu grupės reputacija augo, kaip ir jų didvyriškus himnus primenančių kūrinių arsenalas.

„Amon Amarth“ braižą geriausiai atspindi 2008-aisiais gimęs gabalas „Twilight Of The Thunder God“. O 2016-aisiais švedai leidosi į savo pergalingą žygį per pasaulį, pristatydami epinį albumą „Jomsviking“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius