Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštas ūgis: privalumas ar trūkumas?

Aukštas ūgis – vienas iš vyriško patrauklumo elementų. Britų mokslininkai įrodė, kad nuo ūgio priklauso vyro psichinė ir fizinė sveikata ir kad žemaūgių ji daug silpnesnė.
Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius / V. Ovadnevo nuotr.

Daugumai ūgis asocijuojasi su užimama padėtimi visuomenėje, todėl manoma, jog aukštiems stipriosios lyties atstovams kur kas lengviau lipti karjeros laiptais. O pačios garsenybės tuo tiki?

Gediminas Jaunius (32)
Ūgis – 191 cm
„Tenka saugotis šviestuvų ir žemų lubų“

„Pirmą kartą girdžiu, kad aukštesni žmonės yra laimingesni, jiems labiau sekasi, daugiau pasiekia. Tačiau malonu tai sužinoti, – šypsosi renginių organizatorius. – Pastebėjau, kad žemesniems žmonėms būdingas Napoleono kompleksas: kuo jis žemesnis, tuo labiau pavydi aukštesniems. Aš turiu labai didelę bėdą: einant į darbą, man tenka pralįsti pro arką, tad nuolat susitrenkiu galvą. Bet tuo metu kyla gausybė kūrybinių minčių! Nuolat tenka saugotis šviestuvų ir žemų lubų.“
Ar Gediminui gražūs aukšti žmonės? „Man gražesni vidutinio ūgio. Aišku, kartais smagu iš aukšto nužvelgti už save mažesnius. Juokauju!“ – pokštauja G. Jaunius.

V. Ovadnevo nuotr./Danielius Polskis-Gabbana
V. Ovadnevo nuotr./Danielius Polskis-Gabbana

Danielius Polskis-Gabbana (25)
Ūgis – 190 cm
„Krepšinio šalyje jaučiuosi mažas“

„Tikrai žinau, kad moterims nepatinka už jas žemesni vyrai, bet šokių projekte man aukštas ūgis pakišo koją, – sako Danielius. – Sutinku, kad jei esi aukštesnis, tikrai būsi greičiau pastebėtas, įvertintas, galbūt netgi paaukštintas.
Beje, aš nesijaučiu labai aukštas, ypač pas mus, Lietuvoje, krepšinio šalyje. Kai man tenka bendrauti su krepšininkais, pasijuntu mažas. Dėl drabužių nekyla jokių bėdų: nei rankovės, nei kelnės man nebūna per trumpos.“

V. Ovadnevo nuotr./Andrius Šedžius
V. Ovadnevo nuotr./Andrius Šedžius

Andrius Šedžius (34)
Ūgis – 198 cm
„Jei galva tuščia, net ir ūgis nepadės“

„Aukštas žmogus sudaro patikimesnio žmogaus įspūdį. Be to, aplinkiniams jis atrodo išvaizdesnis, stilingesnis, tvirtesnis, labiau pasitempęs. Aišku, negalima nurašyti tų žmonių, kurių gamta neapdovanojo ūgiu, nes protas visiškai nepriklauso nuo ūgio. Jei galva tuščia, net ir ūgis nepadės.
Silpnajai lyčiai patinka aukšti vyrai – juk gera moteriai pasipuošti aukštakulniais ir nebūti aukštesnei už vyrą. Ne sykį iš jų girdėjau, kad šalia aukštaūgio vyro moteris jaučiasi saugesnė, – sako Seimo narys ir prisipažįsta, jog dėl aukšto ūgio patiria ir nemalonumų: – Ne kartą galvą trinktelėjau į durų staktą, nuolat kyla problemų dėl drabužių, mat dažniausiai marškinių, švarkų rankoves ir kelnes tenka ilginti.“

V. Ovadnevo nuotr./Gytis Balčiūnas
V. Ovadnevo nuotr./Gytis Balčiūnas

Gytis Balčiūnas (32)
Ūgis – 194 cm
„Moterys renkasi aukštesnį patiną“

„Didelio ūgio privalumas – galima pasiekti daiktus, užkeltus ant labai aukštos lentynos, – juokiasi grupės „Patruliai“ narys. – Be to, aukšti žmonės dažniausiai būna stiprūs ir geros širdies. Tačiau tai tik du privalumai iš tūkstančio, kuriuos galėčiau išvardyti.
Aukštas žmogus greičiau pastebimas, jis labiau savimi pasitiki, tad lengviau pasiekia karjeros aukštumų. Maža to, moterys, norėdamos poruotis, visais laikais pirmiausia dėmesį kreipė ir vis dar tebekreipia į aukštą patiną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius