-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankrutavusios Sandros Chlevickaitės teisme – dramatiškas posūkis

Sostinės teismas neigiamai įvertino buvusios TV projektų dalyvės, atlikėjos, 1996-ųjų konkurso „Mis Lietuva“ laimėtojos Sandros Chlevickaitės ryžtą gyventi taupiai ir pastangas grąžinti bent dalį ją prislėgusių skolų. Teisėja paskelbė, kad moters skolų grąžinimo grafikas negali būti patvirtintas. Tai reiškia, kad anksčiau teismo suteiktas leidimas S.Chlevickaitei bankrutuoti – anuliuojamas.
Sandra Chlevickaitė
Sandra Chlevickaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bankrutuoti S.Chlevickaitei teismas yra leidęs dar 2015-ųjų balandį. Tačiau asmens bankrotas nėra nieko vertas be įgyvendinto mokumo atkūrimo plano.

Šį planą sukuria bankrutuojančiam asmeniui paskirtas administratorius, o teismui belieka jį patvirtinti, tačiau gali nutikti ir priešingai.

35 metų S.Chlevickaitės ir jos administratoriaus prašymą patvirtinti mokumo atkūrimo planą tik neseniai išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienio pavakarę paskelbė netikėtą pirminį verdiktą.

Grafiko, pagal kurį bankrutavusi tituluota gražuolė turėjo pasistengti grąžinti skolas, bylą išnagrinėjusi teisėja Margarita Ambrazaitienė nepatvirtino.

Tai reiškia, kad visa S.Chlevickaitės asmeninio bankroto procedūra nuėjo perniek.

S.Chlevickaitės bankroto byloje figūruoja ne tik bankas DNB, bet ir vandens, šilumos, elektros tiekimo įmonės („Vilniaus vandenys“, „Vilniaus energija“, ESO).

S.Chlevickaitei tikriausiai teks sugrįžti prie senojo statuso: didelių skolų slegiamo, bet privataus bankroto nepaskelbusio asmens.

Jei niekas antradienį paskelbto dar neįsiteisėjusio teismo sprendimo neapskųs, S.Chlevickaitei beliks sugrįžti prie senojo statuso: didelių skolų slegiamo, bet formaliai privataus bankroto nepaskelbusio asmens. Kalbant paprastai, tokioje padėtyje atsidūręs žmogus negali pasinaudoti privilegijomis, kurias numato fizinio asmens bankroto procedūra. Esminis dalykas: likusių skolų nurašymas po 5 metų.

Fizinio asmens bankroto galimybe jau yra pasinaudojusi ne viena Lietuvos garsenybė. Su slegiančiomis skolomis nepajėgė susitvarkyti ne tik minėtas aktorius R.Rudokas, bet ir dainininkė Birutė Petrikytė, dainininkė Aistė Pilvelytė, taip pat ir buvęs grupės „Pikaso“ dainininkas Dainius Skinderis. Kiek anksčiau Latvijoje bankrutavo Andrius Rimiškis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sandra Chlevickaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sandra Chlevickaitė

Kai ryžosi bankrutuoti, S.Chlevickaitė sakė dariusi tai dėl savo šventos ramybės.

Anksčiau S.Chlevickaitė yra pasakojusi, kad prieš pat krizę paėmė beveik milijono litų paskolą įsigyti namui: jį nusipirkusi moteris planavo parduoti savo butą, kurio vertė buvo beveik kaip minėto namo, todėl didžiosios paskolos dalies ji planavo atsikratyti iškart, tačiau staiga užėjus krizei ir kritus kainoms, buto parduoti nebeapsimokėjo, nes už jį moteris būtų gavusi gerokai mažesnę sumą.

„Kainos krito, o paskolos palūkanos – ne. Buto vertė prieš krizę buvo panaši, kaip ir namo, todėl taip drąsiai ir ėmiau tokią paskolą“, – anksčiau teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius