Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata ir Tomas Nicholsonai: „Nuo šiol – šimtas daugiau priežasčių lankytis Kaune“

Pirmadienio vakarą žinomi žmonės, kauniečiai, susirinko į šeimos restorano „Jurgis ir drakonas“ Kauno senamiestyje atidarymą. Kurpių gatvėje pradėjęs veikti Beatos ir Tomo Nicholsonų šeimos restoranas yra jau penktasis, tačiau pirmasis – Kaune.
Beata ir Tomas Nicholsonai su vaikais
Beata ir Tomas Nicholsonai su vaikais / Tomo Viršilo nuotr.

„Kai atidarėme pirmąjį restoraną Vilniuje, Pylimo gatvėje, neturėjome aiškaus plėtros plano. Lietuviams ir šalies svečiams tiesiog norėjome pasiūlyti pačią tikriausią neapolietiškos tradicijos picą, kokių iki tol niekada neteko ragauti Lietuvoje. Be to, aš visada svajojau apie vietą, į kurią bet kada užėjusi tipiška šeima rastų skanaus, jaukaus, naminio maisto, kur maistas ruošiamas pagal griežtas taisykles ten, kur jų reikia, ir su didele meile bei daugybe sezoninių improvizacijų ten, kur laisva kūryba galima“, – restorano idėją atskleidžia Beata Nicholson.

Tomo Viršilo nuotr./Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune
Tomo Viršilo nuotr./Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune

Beata pasakoja, kad nepaisant aktyvios restoranėlių ir kavinių plėtros Kaune, ypač senamiestyje, nuolat jautė „Jurgio ir drakono“ gerbėjų spaudimą, kada gi pagaliau ateis laikas Kaunui.

„Su mobiliosiomis krosnimis ir naminiais „Beatos virtuvės“ ledais dažnai dalyvaujame įvairiose miestų šventėse, įmonių renginiuose ar didesniuose privačiuose vakarėliuose, todėl drakonai jau spėjo pelnyti ne tik vilniečių simpatijas. Dėl to ir restoranų feisbuko paskyroje, ir pačiuose restoranuose nuolat pasigirsdavo klausimas, kada gi pagaliau Kaune apsistosime nuolat. Žinoma, tai įkvepia ir padrąsina“, – sako Beata.

Tomo Viršilo nuotr./Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune
Tomo Viršilo nuotr./Martynas Kavaliauskas su širdies drauge Rusne, Beata ir Tomas Nicholsonai

Kaip ir kiekviename „Jurgio ir drakono“ restorane, šiame taip pat buvo atgabenta ir iškilmingai įkurdinta ypatinga neapolietiškų picų kepimo krosnis. Tai autentiška krosnis iš Italijos, sukurta taip, kad pasiektų 400 laipsnių ir didesnę temperatūrą. Dėl to joje vienu metu per 60 sekundžių galima iškepti iki 6 picų. Kaip ir kiekviena krosnis, ši taip pat gavo lietuvišką vardą – Eglė. Vilniaus restoranuose nuo 2014 m. nenuilsdami picas kepa Kazimieras, Jonas, Antanas ir Mėta.

„Jurgis ir drakonas“ Vilniuje užsieniečių yra itin aukštai vertinama vieta, todėl tikimasi, kad Kauno „Jurgis ir drakonas“ taip pat prisidės prie miesto senamiesčio gaivinimo idėjos ir taps turistų bei miesto svečių mėgstama vieta skaniai ir kokybiškai pavalgyti. Be to, šiuo metu tai yra 20 naujų darbo vietų Kaune. Restorane noriai priimami dirbti ir patyrę virtuvės ar klientų aptarnavimo specialistai, ir darbo patirties iki šiol nesukaupę, tačiau norintys mokytis, dirbti ir užsidirbti. Iš viso „Jurgio ir drakono“ restoranuose dirba apie 150 darbuotojų.

Tomo Viršilo nuotr./Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune
Tomo Viršilo nuotr./Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune

„Siekiame pasiūlyti geriausią kokybės ir kainos santykį miestiečiams. Restoranų virtuvėse griežtai naudojame tik aukščiausios kokybės produktus – vienus importuojame, kitus labai kruopščiai atsirenkame iš vietos gamintojų ir tiekėjų. Kartais smulkieji vietos verslininkai netgi tampa kūrybiniu impulsu pateikti naują receptą. Pavyzdžiui, taip gimė pica su aitriuoju medumi. Esu įsitikinęs, kad esame vienas kokybiškiausią maistą tiekiančių restoranų Lietuvoje“, – konkurencinius pranašumus vardija Tomas Nicholsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius