-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Beata Nicholson: „Dietos man jau nebepadeda...“ (papildyta gruodžio 10 d.)

Jei vyktų veikliausios ir mylimiausios garsios Lietuvos moters rinkimai, juos neabejotinai laimėtų laidų vedėja, kulinarė Beata (32). Ji per parą nuveikia tiek, kiek kiti nespėtų per kur kas ilgesnį laiką. Sėkminga karjera besidžiaugianti moteris nepamiršta pasirūpinti ir šeima. Regis, viskas tobula. Tačiau B.Nicholson atskleidžia, kad jos gyvenime yra dalykų, kuriuos norėtų patobulinti.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Žurnalo "Privatu" viršelis

Beata, esate kulinarinės laidos vedėja, neseniai išleidote jau antrąjį kulinarinį kalendorių, turite ir kitos veiklos. Kaip viską spėjate?

– Vyras sako, kad mėgstamiausias mano posakis yra „Aš neturiu laiko“. Manau, jis teisus. Iš tiesų dažnai skundžiuosi, kad man trūksta laiko, kad nespėju padaryti vieno ar kito suplanuoto darbo. Kartais pagalvoju, kad reikia sumažinti tempą.

Pastarieji metai man buvo ypač aktyvūs. Pusę metų kasdien lankiau kulinarijos mokyklą Anglijoje. Tik baigusi mokslus, suskubau filmuoti laidas TV3 televizijai, padėjau organizuoti „Maisto banko“ akciją, o kur dar kalendoriaus leidybos darbai... Metai buvo darbingi.

Ar per šiuos metus spėjote bent šiek tiek atsikvėpti ir paatostogauti?

– Buvo laisvo laiko, bet nedaug. Su šeima atostogavome birželio mėnesį, o rugpjūtį su vaikais buvau savaitei išvykusi į Nidą. Štai ir visos mano atostogos. Puikiai žinau, kiek daug per metus galima nuveikti, tačiau labai svarbu, kad dėl veiklos nenukentėtų šeima. Stengiuosi viską spėti. Geras laiko planavimas – štai kokia mano paslaptis (šypteli).

Gaminate televizijos žiūrovams, reguliariai pildote savo kulinarinį dienoraštį internete, kur dedate patiekalų nuotraukas. O kada paskutinį kartą šeimai paruošėte ištaigingą vakarienę?

– (Juokiasi) Prieš dvi dienas. Maisto gamyba yra pagrindinis mano darbas ir pomėgis. Tiesą pasakius, šeimai gaminu kiekvieną dieną. Namiškiai tikrai nėra nuskriausti. Nors būna dienų, kai užsisakome maisto į namus, bet tai nutinka retai. Retsykiais gamina mano vyras arba auklė.

Papasakokite plačiau apie naujausią savo leidinį – kulinarinį kalendorių, kuriam pastaruoju metu skyrėte daugiausia laiko.

– Kalendoriaus kūryba man buvo itin svarbi ir aktuali. Pati jį naudoju ir turiu pasakyti, kad negaliu be jo išsiversti. Kalendorių kūriau pagal savo poreikius. Tiesa, jei ir kitais metais jį leisiu, norėsiu praplėsti.

O kalbant apie šių metų kalendorių, jis yra kiek kitoks nei debiutinis. Pirmiausia kiek sumažėjo jo formatas – kad būtų galima įdėti į voką ir išsiųsti, nes yra toks poreikis. Pernai kalendoriuje vyravo saldžiųjų patiekalų receptai, o šįmet pateikiama 12 valgių pietums arba vakarienei.

Kalendoriuje yra ne tik surašytos datos ir receptai, ten palikta vietos bendrauti šeimos nariams ar draugams. Galima parašyti raštelį ir jį palikti, galima žymėtis dienos darbus, planuoti, kas kada gamina valgį. Tai puiki komunikacinė priemonė. Kalendorius turi tarnauti žmonėms, kad palengvintų jų kasdienį bendravimą.

Jūsų laida „Beatos virtuvė“ sulaukė didelio populiarumo. Kiek ilgai užtrunka projekto filmavimai?

– Jau nufilmavome visas šio sezono laidas. Turiu pasakyti, kad paskutiniai filmavimai praėjo kiek sklandžiau ir greičiau, tačiau kulinarinis šou reikalauja daug laiko. Vienos laidos filmavimas užtrunka maždaug 5 valandas. Žinote, kol pagamini patiekalą, kol nufilmuoji papildomą medžiagą laidai, vadinamuosius dengimus. Mes projektą filmuojame fotoaparatais, todėl vėliau medžiagą ilgai keliame į kompiuterį. Užtrunkame dar ir dėl to, kad norime kuo geresnio rezultato. O greitai kokybiško produkto nepadarysi.

Daugelis skaitytojų stebisi, kaip Jūs, nuolat gamindama maistą, nepriaugate svorio ir išsaugote puikią figūrą. Pasidalysite patirtimi?

– Tai dažnai man užduodamas klausimas. Pirma, nemanau, kad esu labai liekna ir atitinku modeliams taikomus kriterijus. Antra, bene svarbiausias dalykas yra jausti saiką. Nebūtina, daug laiko praleidžiant prie puodų, šlamšti viską iš eilės. Reikia valgyti ir mėgautis maistu. Kuo gardesnį skonio receptorius žadinantį patiekalą pagamini, tuo labiau juo mėgaujiesi ir mažiau suvalgai. Kad ir kaip būtų, jau seniai galvoju, kad man reikia pradėti sportuoti.

Sportuoti norite dėl to, kad atrodytumėte dailesnė TV ekrane ar kad pati geriau jaustumėtės?

– Tik dėl puikios savijautos. Daug mano draugų, taip pat ir vyras bėgioja. Aš vis ketinu prisidėti, bet... nėra laiko, būtent laiko (nusijuokia). Todėl vis atidedu ateinančiam pirmadieniui. Kokia fizinė veikla man patinka? Joga. Retsykiais nueinu į užsiėmimus. Taip pat mėgstu vaikščioti. Neseniai įsigijome šunį, rytais jį vedu į parką, todėl priverstinai pasivaikštau. Bet lankyti sporto klubą nenorėčiau – paprasčiausiai netraukia.

O dietų kada nors bandėte laikytis?

– Taip, aš stengiuosi... Nors, tiesą pasakius, dietos man jau nepadeda. Viskas... Man patinka ne tik gaminti, bet ir mėgautis maistu. Aš tiesiog esu alkana... Ne visada, bet dažnai. Vis dėlto valgau tik tada, kai iš tiesų labai noriu. Manau, būtina reaguoti į organizmo mums siunčiamus alkio signalus.

Ar vis dar reguliariai kursuojate Didžiosios Britanijos–Lietuvos maršrutu?

– Taip, leidžiu laiką tiek Anglijoje, tiek čia. Vis dėlto daugiau laiko būnu Londone – ten mano tikrieji namai. O Lietuva, kaip čia pasakius, – antrieji namai.

Ar neskaudu Lietuvą vadinti antraisiais namais?

– Ne. Kai manęs paklausia, kurį savo vaiką – Jurgį ar Izabelę – labiau myliu, atsakau, kad abu vienodai. Lygiai taip pat yra ir su miestais – man gera ir Londone, ir Vilniuje.

Pabaigoje noriu paklausti apie Jūsų ateities planus. Jau išleidote kelias kulinarines knygas, du kalendorius, vedate kulinarinį šou. Galbūt atėjo metas atidaryti nuosavą restoraną?

– Ne, kol kas tokių minčių neturiu. Norint užsiimti šia veikla, reikia įdėti labai daug pastangų ir skirti visą savo laiką. Kita išeitis – suburti puikią komandą. Taigi, mano planuose restorano dar nėra. Nors... Gal vis dėlto reikėtų atidaryti kokią kavinę ar smuklę? (Juokiasi.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius